Οι ΗΠΑ δίνουν αποζημίωση πολλών εκατομμυρίων για πληροφορίες σχετικά με τους ηγέτες της Αλ Κάιντα

Οι ΗΠΑ δίνουν αποζημίωση πολλών εκατομμυρίων για πληροφορίες σχετικά με τους ηγέτες της Αλ Κάιντα Facebook Twitter
0

Ότι προσφέρουν αποζημιώσεις συνολικού ύψους 10 εκατομμυρίων δολαρίων για πληροφορίες σχετικά με δύο ηγετικά στελέχη της Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο (AQAP), ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δίνει έως 6 εκατομμύρια δολάρια για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στην αναγνώριση ή τον εντοπισμό του Σαάντ μπιν Άτεφ αλ Αουλάκι και έως και 4 εκατομμύρια δολάρια για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στην αναγνώριση ή τον εντοπισμό του Ιμπραήμ Άχμεντ Μαχμούντ αλ Κόσι.

Ο Αλ Αουλάκι, ο εμίρης μιας επαρχίας της Υεμένης, κάλεσε δημοσίως για επιθέσεις εναντίον των ΗΠΑ και των συμμάχων τους, ενώ ο Αλ Κόσι ανήκει στην ηγετική ομάδα που στηρίζει τον νυν εμίρη του AQAP, επισημαίνεται σε μια ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ο Αλ Κόσι, που γεννήθηκε στο Σουδάν, βρέθηκε υπό αμερικανική κράτηση και φυλακίστηκε στη στρατιωτική φυλακή του Γκουαντάναμο. Έπειτα από 9 χρόνια σε αιχμαλωσία, δήλωσε ένοχος το 2010 ότι συνωμότησε με την Αλ Κάιντα και παρείχε υλική στήριξη στην τρομοκρατία. Επέστρεψε στο Σουδάν το 2012 βάσει μιας προδικαστικής συμφωνίας.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναφέρει ότι εντάχθηκε στην AQAP το 2014, είναι, όμως, ενεργό μέλος της Αλ Κάιντα εδώ και δεκαετίες και είχε συνεργαστεί προηγουμένως απευθείας με τον Οσάμα μπιν Λάντεν, τον ηγέτη της τρομοκρατικής οργάνωσης που σκοτώθηκε το 2011 από αμερικανικές ειδικές δυνάμεις στο κρησφύγετο του στο Πακιστάν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / dpa / Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΗΠΑ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Τι γνωρίζουμε για την επιχείρηση «Project Freedom» του Τραμπ στα Στενά του Ορμούζ

Οι ΗΠΑ επιχειρούν να αποκαταστήσουν τη ναυσιπλοΐα στην περιοχή μέσω της πρωτοβουλίας «Project Freedom», την ώρα που η ένταση με το Ιράν κλιμακώνεται και η απειλή ευρύτερης σύρραξης παραμένει ανοιχτή
THE LIFO TEAM
MET GALA 2026 METG GALA ΤΖΕΦ ΜΠΕΖΟΣ

Διεθνή / Met Gala 2026: Μήνυμα για μποϊκοτάζ της φετινής εκδήλωσης προβάλλεται στο ρετιρέ του Τζεφ Μπέζος στο Μανχάταν

Προβολές διαμαρτυρίας και συνθήματα κατά του Τζεφ Μπέζος και της Amazon φώτισαν το πολυτελές του ρετιρέ και εμβληματικά κτίρια του Μανχάταν, στο πλαίσιο καμπάνιας ακτιβιστικής ομάδας που καταγγέλλει τις συνθήκες εργασίας στην εταιρεία και ζητά μποϊκοτάζ του Met Gala
THE LIFO TEAM