Συρία: 15 νεκροί από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου - Πολλά παιδιά ανάμεσα στα θύματα

Συρία: 15 νεκροί από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου - Πολλά παιδιά ανάμεσα στα θύματα Facebook Twitter
EPA
0

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι, κυρίως παιδιά, σκοτώθηκαν από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου σε αγορά, στην πόλη Τελ Αμπιάντ στη Συρία, σύμφωνα με ιατρικές πηγές που επικαλείται το Γερμανικό Πρακτορείο.

Από τα επιπλέον 30 άτομα που τραυματίστηκαν, τα περισσότερα είναι σε σοβαρή κατάσταση, όπως διευκρίνισε ιατρική πηγή, προσθέτοντας ότι η έκρηξη του παγιδευμένου με μεγάλες ποσότητες εκρηκτικών αυτοκινήτου κατέστρεψε καταστήματα και αυτοκίνητα. Τουρκικά κρατικά μέσα ενημέρωσης κάνουν, από την πλευρά τους, λόγο για τουλάχιστον 13 νεκρούς. Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για 14.

Η πόλη ελέγχεται από τις τουρκικές δυνάμεις στη βόρεια Συρία. Σε ανακοίνωσή του από τη Βηρυτό του Λιβάνου, το Παρατηρητήριο αναφέρει ότι μαχητές που υποστηρίζονται από την Άγκυρα και άμαχοι είναι μεταξύ των θυμάτων και των τραυματιών από την έκρηξη του αυτοκινήτου.


Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu έκανε λόγο για βομβιστική επίθεση στην Τελ Αμπιάντ. Στην πόλη αυτή γίνονται μερικές από τις σκληρότερες μάχες που λαμβάνουν χώρα μετά την έναρξη, τον Οκτώβριο, της τουρκικής στρατιωτικής εισβολής στη βορειοανατολική Συρία κατά κουρδικής πολιτοφυλακής.

Σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, που αποδίδει την επίθεση αυτή στην κουρδική πολιτοφυλακή Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), 13 άμαχοι σκοτώθηκαν και 20 τραυματίστηκαν.

Έξι άμαχοι νεκροί σε ρωσική αεροπορική επιδρομή

Έξι άνθρωποι, μέλη της ίδιας οικογένειας, σκοτώθηκαν σήμερα στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας από πλήγματα της ρωσικής αεροπορίας, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.


Οι αεροπορικές επιδρομές έγιναν στη νότια Ιντλίμπ, που ελέγχεται ακόμη από τους τζιχαντιστές. Μαζί με όμορες περιοχές των επαρχιών Χάμα, Λαττάκειας και Χαλεπιού, είναι ο τομέας που το συριακό καθεστώς δεν έχει καταφέρει ακόμη να ανακτήσει.

«Οι έξι άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ένα παιδί και μια γυναίκα, ήταν μέλη της ίδιας οικογένειας. Σκοτώθηκαν σε επιδρομή της ρωσικής αεροπορίας στο χωριό Τζαλάμπα», ανέφερε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου, Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.


Άλλοι οκτώ άμαχοι τραυματίστηκαν και η κατάσταση ορισμένων από αυτούς θεωρείται κρίσιμη. «Είναι η πρώτη φορά μέσα σε δύο μήνες που σε μία και μόνη ρωσική αεροπορική επιχείρηση υπάρχουν τόσα θύματα», σχολίασε ο Ραχμάν.

Στην επαρχία Ιντλίμπ κυριαρχούν οι τζιχαντιστές της Χαγιάτ Ταχρίρ αλ Σαμ (HTS, πρώην παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία). Εκεί δρουν επίσης διάφορες άλλες μικρότερες τζιχαντιστικές ομάδες αλλά και αντικαθεστωτικοί αντάρτες, οι οργανώσεις των οποίων έχουν αποδυναμωθεί. Από τα τέλη Απριλίου μέχρι τα τέλη Αυγούστου η περιοχή σφυροκοπήθηκε ακατάπαυστα από τον συριακό στρατό, με τη στήριξη της ρωσικής αεροπορίας. Περισσότεροι από 1.000 πολίτες σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 400.000 εκτοπίστηκαν, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο και τον ΟΗΕ.


Στα τέλη Αυγούστου η Μόσχα ανακοίνωσε κατάπαυση του πυρός, όμως το Παρατηρητήριο υποστηρίζει ότι συνεχίζονται οι σποραδικοί βομβαρδισμοί με αποτέλεσμα να έχουν σκοτωθεί στο μεταξύ περίπου 50 άμαχοι. Από τις ρωσικές αεροπορικές επιδρομές έχουν χάσει τη ζωή τους 8 πολίτες, εκτός από τους έξι που σκοτώθηκαν σήμερα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιστορική εκεχειρία στη Γάζα: Εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ η συμφωνία - Η Χαμάς ανακοίνωσε «τέλος του πολέμου»

Διεθνή / Ιστορική εκεχειρία στη Γάζα: Εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ η συμφωνία - Η Χαμάς ανακοίνωσε «τέλος του πολέμου»

Η νέα συμφωνία εκεχειρίας ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς δίνει ελπίδα για το τέλος του διετούς πολέμου που στάθηκε αφορμή για την καταστροφή της Γάζας - Τι προβλέπει η συμφωνία
LIFO NEWSROOM
Σεισμός 7,2 Ρίχτερ στις Φιλιππίνες - Προειδοποίηση για τσουνάμι

Διεθνή / Σεισμός 7,2 Ρίχτερ στις Φιλιππίνες - Προειδοποίηση για τσουνάμι

Η σεισμολογική υπηρεσία των Φιλιππίνων συμβουλεύει τους κατοίκους των παράκτιων πόλεων στα κεντρικά και νότια της χώρας να εκκενώσουν αμέσως τις περιοχές τους και να μεταβούν σε υψηλότερα σημεία
LIFO NEWSROOM
Γιατί χωρίς τον ΟΗΕ ο κόσμος θα ήταν πιο επικίνδυνος

LiFO politics / Γιατί χωρίς τον ΟΗΕ ο κόσμος θα ήταν πιο επικίνδυνος

Ο καθηγητής Ευρωπαϊκής και Συγκριτικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Κωνσταντίνος Λάβδας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τον ρόλο του ΟΗΕ, την κατάσταση στη Γάζα, και εξηγεί γιατί το Ισραήλ χάνει τη δημόσια στήριξη.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
«Είμαστε παρόντες αλλά απόντες»: Η Κέιτ Μίντλετον προειδοποίεί για την επίδραση των κινητών στην οικογένεια

Διεθνή / «Είμαστε παρόντες αλλά απόντες»: Η Κέιτ Μίντλετον προειδοποιεί για την επίδραση των κινητών στην οικογένεια

«Ενώ οι ψηφιακές συσκευές υπόσχονται να μας κρατούν συνδεδεμένους, στην πραγματικότητα συχνά κάνουν το αντίθετο», έγραψε η Πριγκίπισσα της Ουαλίας σε άρθρο που συνέγραψε με καθηγητή του Χάρβαρντ
LIFO NEWSROOM
Μετά τον πόλεμο, οι νάρκες εμποδίζουν την ανοικοδόμηση στη Συρία

Διεθνή / Μετά τον πόλεμο, οι νάρκες εμποδίζουν την ανοικοδόμηση στη Συρία

Η επιστροφή εκτοπισμένων στη Συρία φέρνει νέες τραγωδίες: εγκαταλελειμμένα εκρηκτικά σκοτώνουν παιδιά και ενήλικες στο Mrei’iyeh, καθιστώντας την εκκαθάριση νάρκων άμεση προτεραιότητα για την ανοικοδόμηση
LIFO NEWSROOM