Daily Sabah: Πληροφορίες για τουρκική επιδρομή στα σύνορα με τη Συρία

Daily Sabah: Πληροφορίες για τουρκική επιδρομή στα σύνορα με τη Συρία Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου EPA
0

Ο τουρκικός στρατός ξεκίνησε τις επιχειρήσεις στα σύνορα με τη Συρία, χτυπώντας θέσεις «τρομοκρατών που συνδέονται με το PKK», σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Sabah, που επικαλείται πληροφορίες από «πηγές στην περιοχή».

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, βομβαρδίστηκαν θέσεις των Μονάδων Λαϊκής Προστασίας (YPG) στα βόρεια, έξω από την πόλη αλ-Μαλικίγια, ανάμεσα στην Τουρκία και στη Συρία. 

Ωστόσο κουρδικές πηγές διαψεύδουν τις σχετικές αναφορές όπως και τις πληροφορίες για τουρκική αεροπορική επιδρομή σε θέσεις του SDF στη Συρία. Αναφορές θέλουν και τον δήμαρχο της πόλης Ντερίκ, στα βορειοανατολικά της Συρίας, να διαψεύδει ότι εξαπολύθηκαν αεροπορικές επιδρομές εντός συριακού εδάφους.

Όπως μεταδίδει η Daily Sabah πάντως, μαχητικά αεροσκάφη χτύπησαν στόχους καθώς περνούσαν την πύλη των συνόρων στη Σεμέλκα, που βρίσκεται μεταξύ της περιοχής της αυτόνομης Κουρδικής Τοπικής Κυβέρνησης (KRG) και συριακών εκτάσεων που, κατά την εφημερίδα, βρίσκονται υπό τον έλεγχο του YPG.

Daily Sabah: Πληροφορίες για τουρκική επιδρομή στα σύνορα με τη Συρία Facebook Twitter
Daily Sabah: Πληροφορίες για τουρκική επιδρομή στα σύνορα με τη Συρία Facebook Twitter

Στο Twitter έχουν ήδη διαδοθεί μία σειρά βίντεο στα οποία φαίνονται μακρινές λάμψεις και ακούγονται κρότοι, με τους χρήστες που τα αναρτούν να υποστηρίζουν ότι καταγράφουν τουρκικό χτύπημα. 

Χωρίς την έγκριση των ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ, ξεκαθάριζαν νωρίτερα ότι δεν εγκρίνουν τη σχεδιαζόμενη επίθεση της Τουρκίας στη βόρεια Συρία και ο αμερικανικός στρατός δεν πρόκειται να την υποστηρίξει με κανέναν τρόπο: «Το υπουργείο Άμυνας το κατέστησε σαφές στην Τουρκία, όπως και ο πρόεδρος, ότι δεν επιδοκιμάζουμε μια τουρκική επιχείρηση στη βόρεια Συρία. Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις δεν θα στηρίξουν ούτε θα εμπλακούν σε οποιαδήποτε τέτοια επιχείρηση», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου Τζόναθαν Χόφμαν.

  

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΡΙΑΛΙΤΙ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΒΙΑΣΜΟΣ

Διεθνή / Βρετανία: Η «συγγνώμη» του Channel 4 για τις καταγγελίες περί σεξουαλικής κακοποίησης σε ριάλιτι

Η επικεφαλής του βρετανικού καναλιού δήλωσε ότι πιστεύει ότι το κανάλι ενήργησε σωστά, αλλά ότι «λυπάται βαθιά» για την ταραχή που προκάλεσε στις συμμετέχουσες
THE LIFO TEAM
ΜΠΑΡΝΕΪ ΦΡΑΝΚ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΗΠΑ

Διεθνή / Πέθανε ο Μπάρνεϊ Φρανκ, ο πρώτος ανοιχτά ομοφυλόφιλος βουλευτής των ΗΠΑ, σε ηλικία 86 ετών

Ο Φρανκ υπηρέτησε στο Κογκρέσο από το 1981 έως το 2013 και υπήρξε βασικός «αρχιτέκτονας» του Dodd-Frank Act, του νομοσχεδίου που δημιούργησε νέους εποπτικούς μηχανισμούς και επέβαλε αυστηρότερους περιορισμούς στις τράπεζες μετά τη Μεγάλη Ύφεση του 2008
THE LIFO TEAM
ΓΑΖΑ ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΣΧΕΔΙΟ

Διεθνή / «Η πόρτα προς το μέλλον της Γάζας παραμένει κλειστή»: Οι υποσχέσεις Τραμπ για ανοικοδόμηση «κολλάνε»

H Γάζα παραμένει χωρίς σαφή ορίζοντα αποκατάστασης, με τους κατοίκους να συνεχίζουν να ζουν σε συνθήκες κρίσης και το πολιτικό μέλλον της περιοχής να παραμένει εξαιρετικά αβέβαιο
THE LIFO TEAM