Στελέχη της Thomas Cook πήραν υπέρογκα μπόνους τα τελευταία χρόνια πριν την χρεοκοπία

Στελέχη της Thomas Cook πήραν υπέρογκα μπόνους τα τελευταία χρόνια πριν την χρεοκοπία Facebook Twitter
2

Υψηλόβαθμα στελέχη της Thomas Cook έλαβαν περισσότερα από 22,6 εκατομμύρια ευρώ τα προηγούμενα πέντε χρόνια, παρά τους φόβους των τελευταίων ετών για τον κίνδυνο κατάρρευσης του ταξιδιωτικού οργανισμού που χρεοκόπησε.

Ο Πίτερ Φανκχάουζερ, CEO της εταιρίας στην Ελβετία, εισέπραξε 9,4 εκατομμύρια ευρώ από το 2014, μεταξύ των οποίων και 3,29 εκατομμύρια ευρώ σε μπόνους το 2015. Το 2014, τα ανώτατα στελέχη του οικονομικού επιτελείου της εταιρίας, Μάικλι Χίλι και Μπιλ Σκοτ,  είχαν εισπράξει 7,93 εκατομμύρια ευρώ. Ακόμα, περισσότερα από 4,53 εκ. ευρώ είχαν καταβληθεί σε μη εκτελεστικούς διευθυντές μεταξύ των οποίων και ο Βέλγος πρόεδρος, Φραν Μέισμαν, ο οποίος έγινε κατά 1,81 εκ. ευρώ πλουσιότερος. 

Την ώρα που το προσωπικό έρχεται αντιμέτωπο με την απώλεια της εργασίας του και τους χιλιάδες ταξιδιώτες έχουν μείνει «στον αέρα», πηγές της εταιρίας επιμένουν ότι ο Πίτερ Φανκχάουζερ είχε εξαιρετική απόδοση σε μία πολύ δύσκολη περίοδο.  Όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του, η Thomas Cook βρισκόταν σε τρομερούς οικονομικούς στενωπούς που έφερναν πολλές προειδοποιήσεις σχετικά με την κερδοφορία. Εκείνος ωστόσο, κατάφερε να να αντιστρέψει το κλίμα για την εταιρία το 2015.

Οι προσπάθειες εκσυγχρονισμού και μια πολιτική ανάληψης ιδιοκτησίας ακόμα περισσότερων ξενοδοχείων προκειμένου να δημιουργηθεί μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους, φάνηκε να αποδίδει τα τρία χρόνια που ακολούθησαν. Αλλά το κύμα καύσωνα του 2018, με το πιο ζεστό καλοκαίρι που έχει καταγραφεί ποτέ στην Αγγλία έπληξε και την εταιρία, με τους περισσότερους δυνητικούς πελάτες να προτιμούν να μην κάνουν διακοπές στο εξωτερικό. Οι φόβοι, ακόμα, για το Brexit αλλά και για την πτώση της αξίας της στερλίνας ήταν επίσης παράγοντες που δεν βοήθησαν, ενώ η εταιρία πάλευε με τον σκληρό ανταγωνισμό των online ταξιδιωτικών πρακτόρων. 

Ο κ. Φανκχάουζερ αντιμετώπισε μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις, το 2015 εν μέσω σφοδρής κριτικής για το πως η Thomas Cook χειρίστηκε το θέμα θανάτου δύο παιδιών κατά τη διάρκεια των διακοπών τους στην Κέρκυρα. Μια κριτική επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η εταιρία είχε παραβιάσει «το καθήκον του ενδιαφέροντος» μετά το θάνατο των παιδιών από δηλητηρίαση με μονοξείδιο του άνθρακα, εξαιτίας ενός ελαττωματικού λέβητα. «Είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχουν πράγματα που θα μπορούσαμε να εμείς σαν εταιρία να κάνουμε πολύ καλύτερα τα τελευταία εννέα χρόνια» είχε πει ο κ. Φανκχάουζερ. 

Με πληροφορίες από Telegraph

Διεθνή
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ χωρίς κανέναν φραγμό - Συμπεριφέρεται σαν να είναι δική του επιλογή αν θα υπακούσει στο Σύνταγμα

Διεθνή / Ο Τραμπ χωρίς κανέναν φραγμό: «Συμπεριφέρεται σαν να είναι δική του επιλογή» αν θα υπακούσει στο Σύνταγμα

Οι επιθέσεις του Τραμπ και οι φιλόδοξες πολιτικές του πρωτοβουλίες μοιάζουν να αποσκοπούν στο να διαλύσουν κάθε αίσθηση κανονικότητας, να αποπροσανατολίσουν τους αντιπάλους του και να ενισχύσουν το φόβο στους επικριτές του
LIFO NEWSROOM
Ο φόρος αίματος της Ρωσίας το 2024: Για κάθε χιλιόμετρο στην Ουκρανία σκοτώθηκαν 27 στρατιώτες

Διεθνή / Ο φόρος αίματος της Ρωσίας το 2024: Για κάθε χιλιόμετρο στην Ουκρανία σκοτώθηκαν 27 στρατιώτες

Αναλυτικά δεδομένα από το BBC Ρωσίας και τη Mediazona αποκαλύπτουν τις σοκαριστικές ρωσικές στρατιωτικές απώλειες το 2024 στην Ουκρανία, με τουλάχιστον 45.000 θύματα και αυξανόμενη στρατολόγηση εθελοντών
LIFO NEWSROOM
Η διφορούμενη κληρονομιά που αφήνει ο πάπας Φραγκίσκος στις γυναίκες της Καθολικής Εκκλησίας

Διεθνή / Η διφορούμενη κληρονομιά που αφήνει ο πάπας Φραγκίσκος στις γυναίκες της Καθολικής Εκκλησίας

Καθ’ όλη τη διάρκεια της παπικής θητείας του, ο πάπας Φραγκίσκος ενίσχυσε την παρουσία των γυναικών στο εργατικό δυναμικό του Βατικανού, ενώ διόρισε αρκετές σε υψηλόβαθμες θέσεις διοίκησης
LIFO NEWSROOM
Κυβέρνηση Τραμπ: Επιδότηση $1.000 και εισιτήριο επιστροφής για μετανάστες που απελαύνονται αυτοβούλως

Διεθνή / Κυβέρνηση Τραμπ: Επιδότηση $1.000 και εισιτήριο επιστροφής για μετανάστες που απελαύνονται αυτοβούλως

Η κυβέρνηση Τραμπ προωθεί σχέδιο «αυτοαπέλασης» για να μειώσει τα κόστη και να επιταχύνει τις απελάσεις – Συζητήσεις με Ρουάντα για υποδοχή μεταναστών
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Ασήμαντα ποσά.....Που να δουνε:α) πόσα έχει δώσει ο ελληνικός λαός για να σώσει τις εγχώριες χρεωκοπημενες τράπεζες, β) πόσα bonus εξακολουθούν και εισπράττουν τα μεγαλοστελεχη αυτών των τραπεζών καθώς και γ) τις (πολλές) δεκάδες χιλιάδες ευρώ (συνήθως 100.000+) που παίρνουν ως μπόνους αποχώρησης χιλιάδες εργαζόμενοι που επέλεξαν να αποχωρήσουν τα τελευταία χρόνια (πόσα πολλαπλάσια από την αποζημίωση απόλυσης που ισχύει για τους υπόλοιπους εργαζόμενους και όταν οι περισσότεροι από τους εργαζόμενους στις τράπεζες είχαν προσληφθεί με καθόλα αναξιοκρατικές διαδικασίες)... αλλά ΛΕΦΤΑ ΥΠΆΡΧΟΥΝ !!!!!!!