Ελλάδα - Σερβία: Ήττα στην παράταση για την Εθνική

Ελλάδα - Σερβία: Ήττα στην παράταση για την Εθνική Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Μετά από συγκλονιστικό φινάλε στην κανονική διάρκεια, τον Θανάση Αντετοκούνμπο να στέλνει με τρίποντο το ματς σε παράταση, η Σερβία υποχρέωσε στην πρώτη ήττα της την εθνική στο 29ο Τουρνουά «Ακρόπολις».

Η Εθνική συμβιβάστηκε με τη δεύτερη θέση, ενώ η Σερβία αναδείχτηκε νικήτρια για πρώτη φορά, σε 5 συμμετοχές της στο τουρνουά «θεσμό» της ΕΟΚ. O Giannis αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ με 20 πόντους, ενώ ο Καλάθης είχε 15 πόντους και 7 ασίστ.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τον τραυματισμό του Κώστα Σλούκα, ο Γιάννης Αθηναίου τραυματίστηκε σοβαρά πριν το ημίχρονο, με τον ηλεκτρονικό πίνακα να δείχνει 31-23.

Τον Αθηναίου μετέφεραν στα χέρια ο αρχηγός της εθνικής Γιάννης Μπουρούσης και ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος, μέχρι τα αποδυτήρια. Ο γκαρντ του Παναθηναϊκού σφάδαζε και κρατούσε το μέτωπό του από τον πόνο. Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ρήξη πρόσθιου χιαστού στο αριστερό γόνατο.

Με 11 παίκτες παρατάχθηκε η εθνική, καθώς εκτός από τον Κώστα Σλούκα, ο Θανάσης Σκουρτόπουλος άφησε εκτός τους Ιωάννη Παπαπέτρου και Κώστα Παπανικολάου. Με 10παίκτες αγωνίστηκε η Σερβία. Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς άφησε εκτός για να ξεκουραστεί τον σέντερ των Ντένβερ Νάγκετς, Νίκολα Γιόκιτς. Μάλιστα, με άδεια του Ομοσπονδιακού της Σερβίας, ο Γιόκιτς ταξίδεψε στο Βελιγράδι.

Τα δεκάλεπτα: 19-17, 38-31, 57-52, 72-72 κ.α., 80-85 παρ.

Την τρίτη θέση στο τουρνουά πήρε η Τουρκία, η οποία επέστρεψε από το -13 της 3ης περιόδου και με επιμέρους σκορ 24-9 νίκησε με 72-70 την Ιταλία. Ο Ερσάν Ιλιασόβα σημείωσε νταμπλ νταμπλ με 16 πόντους, 11 ριμπάουντ, ενώ πρώτος σκόρερ της Τουρκίας αναδείχτηκε ο Τσεντί Οσμάν με 20 πόντους.

Μίλησε στο τέλος ο κορυφαίος των Τούρκων απέναντι στην Ελλάδα το Σάββατο (17/8), Φουρκάν Κορκμάζ (12π. με 2 τρίποντα) για να πετύχει η ομάδα του την πρώτη νίκη της στο τουρνουά και να καταλάβει την 3η θέση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο viral σκοπευτής των Ολυμπιακών ξανά στην κορυφή – Τρία χρυσά για την Τουρκία στο Ευρωπαϊκό 2025

Αθλητισμός / Ο viral σκοπευτής των Ολυμπιακών ξανά στην κορυφή – Τρία χρυσά για την Τουρκία στο Ευρωπαϊκό 2025

Αυτή τη φορά, οδήγησε την εθνική ομάδα της Τουρκίας σε σαρωτική επικράτηση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αεροβόλων Όπλων, που φιλοξενήθηκε στην Κωνσταντινούπολη
LIFO NEWSROOM
Aurelien Fontenoy: Ο Γάλλος ποδηλάτης που «κατέκτησε» τον Πύργο του Άιφελ

Αθλητισμός / Aurelien Fontenoy: Ο Γάλλος ποδηλάτης που «κατέκτησε» τον Πύργο του Άιφελ

Ο ποδηλάτης Aurelien Fontenoy κατέρριψε κάθε ρεκόρ ανεβαίνοντας τον Πύργο του Άιφελ με ποδήλατο σε μόλις 12 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα, χωρίς να ακουμπήσει το έδαφος. Ένα εντυπωσιακό κατόρθωμα στο πλαίσιο του πρότζεκτ “The Climb”, που έχει κατακτήσει το διαδίκτυο
LIFO NEWSROOM
When Nobody’s Watching: Πριν κλωτσήσουν τη μπάλα, πρέπει να νικήσουν την προκατάληψη

Οθόνες / When Nobody’s Watching: Πριν κλωτσήσουν τη μπάλα, πρέπει να νικήσουν την προκατάληψη

Η Ελλάδα κάνει τα πρώτα της σοβαρά βήματα για να σταθεί ισότιμα στο ευρωπαϊκό γήπεδο του γυναικείου ποδοσφαίρου - Το νέο ντοκιμαντέρ του ΠΣΑΠΠ, “When Nobody’s Watching”, ρίχνει φως στις ζωές των αθλητριών που παλεύουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Παναθηναϊκός - Γκόου Αχέντ Ιγκλς: Οι Ολλανδοί κέρδισαν εκτός έδρας μετά από 56 χρόνια

Αθλητισμός / Παναθηναϊκός - Γκόου Αχέντ Ιγκλς: Οι Ολλανδοί κέρδισαν εκτός έδρας μετά από 56 χρόνια

Η Γκόου Αχέντ Ιγκλς μέχρι χτες είχε κερδίσει εκτός έδρας μόνο τέσσερις φορές για το Κύπελλο Ιντερτότο - Τελευταία εκτός έδρας νίκη στις 2 Αυγούστου του 1969 εναντίον της Λουγκάνο
LIFO NEWSROOM
ΛΕΣΤΕΡ ΑΓΓΛΙΑ CHAMPIONSHIP

Αθλητισμός / Από το θαύμα του 2016 στην οικονομική κρίση – Πώς έφτασε η Λέστερ σε δικαστική διαμάχη για 200 εκατ. λίρες

Η Λέστερ Σίτι κατηγορείται για παραβίαση οικονομικών κανονισμών και κινδυνεύει με αφαίρεση βαθμών στην Championship - Τι έφερε την κρίση, ο ρόλος του Σιφουέντες και πώς η απόφαση θα κρίνει το μέλλον του συλλόγου
LIFO NEWSROOM