Χονγκ Κονγκ: Βίαιες συμπλοκές διαδηλωτών και αστυνομίας στο αεροδρόμιο της πόλης

Χονγκ Κονγκ: Βίαιες συμπλοκές διαδηλωτών και αστυνομίας στο αεροδρόμιο της πόλης Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Συμπλοκές ξέσπασαν ανάμεσα σε διαδηλωτές και την αστυνομία στο διεθνές αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ όπου χθες ξεκίνησε νέα αντικυβερνητική διαμαρτυρία

Η αερολιμενική αρχή του αεροδρομίου του αεροδρομίου του Χονγκ Κονγκ ανακοίνωσε σήμερα ότι οι λειτουργίες του διεθνούς αεροδρομίου της πόλης έχουν «σοβαρά διαταραχτεί» από τη συγκέντρωση, καθώς η αστυνομία επενέβη χρησιμοποιώντας σπρέι πιπεριού ενάντια στους διαδηλωτές εν μέσω νέων συγκρούσεων που σημειώνονται σήμερα το βράδυ. 


Στην ανακοίνωσή η αερολιμενική αρχή ανέφερε ότι μια συγκέντρωση διαδηλωτών μπλόκαρε την είσοδο στα σημεία περιορισμένης πρόσβασης του αεροδρομίου, εμποδίζοντας τους επιβάτες να περάσουν από τον έλεγχο διαβατηρίων. Διαδηλωτές συνεπλάκησαν με την αστυνομία, που έκανε χρήση πιπεριού για να απωθήσει το πλήθος.

  

Χθες η διαχειρίστρια εταιρεία του αεροδρομίου είχε δηλώσει ότι θα πραγματοποιούνταν μόνο οι πτήσεις για τις οποίες έγινε έλεγχος διαβατηρίων μέχρι το απόγευμα και στη συνέχεια θα ακυρώνονταν όλες οι υπόλοιπες.

Χονγκ Κονγκ: Βίαιες συμπλοκές διαδηλωτών και αστυνομίας στο αεροδρόμιο της πόλης Facebook Twitter
ΕΡΑ

Το διεθνές αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ είναι το όγδοο πιο πολυσύχναστο στον κόσμο, με τους επισκέπτες του να υπολογίζονται σε 74 εκατομμύρια το 2018.

Χονγκ Κονγκ: Βίαιες συμπλοκές διαδηλωτών και αστυνομίας στο αεροδρόμιο της πόλης Facebook Twitter
ΕΡΑ
Χονγκ Κονγκ: Βίαιες συμπλοκές διαδηλωτών και αστυνομίας στο αεροδρόμιο της πόλης Facebook Twitter
ΕΡΑ

Καταγγελίες για βία 

 

Στις διαδηλώσεις του Σαββατοκύριακου οι αστυνομικοί αντιμετώπισαν με κλομπ, πλαστικές σφαίρες και δακρυγόνα τους διαδηλωτές, έγιναν και εκατοντάδες συλλήψεις και πολλοί από αυτούς τραυματίστηκαν. 

 

Η Διεθνής Αμνηστία και άλλες οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταγγέλλουν την χωρίς προηγούμενο άσκηση βίας εις βάρος των διαδηλωτών, που αντιμετωπίστηκαν με μεγάλη σκληρότητα. Η Διεθνής Αμνηστία έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με αστυνομικούς να ρίχνουν δακρυγόνα μέσα σε σταθμό του μετρό, ενώ βρίσκονταν εκεί εκατοντάδες άνθρωποι. Επίσης, ανέφερε τη χρήση πλαστικών σφαιρών εις βάρος των διαδηλωτών. 

Χονγκ Κονγκ: Βίαιες συμπλοκές διαδηλωτών και αστυνομίας στο αεροδρόμιο της πόλης Facebook Twitter
ΕΡΑ
Χονγκ Κονγκ: Βίαιες συμπλοκές διαδηλωτών και αστυνομίας στο αεροδρόμιο της πόλης Facebook Twitter
ΕΡΑ
Χονγκ Κονγκ: Βίαιες συμπλοκές διαδηλωτών και αστυνομίας στο αεροδρόμιο της πόλης Facebook Twitter
ΕΡΑ

Ο ΟΗΕ ζήτησε τη διεξαγωγή «αμερόληπτης έρευνας» για την καταστολή 

Η επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Μισέλ Μπατσελέτ εξέφρασε σήμερα ανησυχία για την καταστολή των φιλοδημοκρατικών διαδηλώσεων στο Χονγκ Κονγκ και ζήτησε τη διεξαγωγή «αμερόληπτης έρευνας».

«Αξιωματούχοι εμφανίζονται να πετούν δακρυγόνα στο συγκεντρωμένο πλήθος σε κλειστούς χώρους και απευθείας σε μεμονωμένους διαδηλωτές σε πολλές ευκαιρίες, προκαλώντας έναν σημαντικό κίνδυνο θανάτου ή σοβαρού τραυματισμού», ανέφερε μεταξύ άλλων η Μπατσελέτ σε ανακοίνωσή της.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters/dpa

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΙΑ ΣΚ - Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Διεθνή / Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Η ηγεσία της Ακτοφυλακής έχει δεσμευτεί ότι τα σύμβολα «παραμένουν αντίθετα με τις αξίες του σώματος», όμως το πώς θα εφαρμόζεται στην πράξη το νέο καθεστώς παραμένει ανοιχτό
LIFO NEWSROOM
G20 ΣΥΝΟΔΟΣ

Διεθνή / Χωρίς Τραμπ και Πούτιν η σύνοδος της G20: Έκκληση να τερματίσουν «τις συγκρούσεις που προκαλούν τόσο θάνατο»

Η κυβέρνηση Τραμπ μποϊκοτάρει τελείως τις συνομιλίες, καθώς κατηγορεί την κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής ότι καταπιέζει τους λευκούς γαιοκτήμονες
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Διεθνή / Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Την ίδια ώρα, εισαγγελείς στο Μιλάνο έχουν ξεκινήσει έρευνα για Ιταλούς υπηκόους που ενδέχεται να συμμετείχαν σε αυτές τις δολοφονικές «εκδρομές»
LIFO NEWSROOM
Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι - «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι: «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Απρόσμενα θετικό το κλίμα της συνάντησης - «Συμφωνήσαμε σε περισσότερα από όσα περιμέναμε», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος - Τι απάντησε για τον χαρακτηρισμό «φασίστας» που του αποδίδει ο Μαμντάνι
LIFO NEWSROOM
Σεισμός στο Μπανγκλαντές: Πέντε νεκροί και τουλάχιστον 100 τραυματίες

Διεθνή / Σεισμός στο Μπανγκλαντές: Πέντε νεκροί και τουλάχιστον 100 τραυματίες

«Δεν έχω νιώσει ποτέ τέτοιο σεισμό στη ζωή μου. Ήμασταν στο γραφείο όταν άρχισαν να κουνιούνται τα έπιπλα. Τρέξαμε από τις σκάλες και είδαμε κι άλλους ανθρώπους να έχουν ήδη βγει έξω», είπε ένας εργαζόμενος στην Ντάκα
LIFO NEWSROOM