Χονγκ Κονγκ: Οι διαδηλωτές έκαναν κατάληψη στο αεροδρόμιο

Χονγκ Κονγκ: Οι διαδηλωτές έκαναν κατάληψη στο αεροδρόμιο Facebook Twitter
EPA
0

Χιλιάδες διαδηλωτές κάνουν ειρηνική διαμαρτυρία στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης και αναγκάζοντας τις αρχές να ακυρώσουν όλες τις πτήσεις προς το εξωτερικό, μία μέρα μετά την άγρια καταστολή που αντιμετώπισαν οι διαδηλωτές στο κέντρο της πόλης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της διαχειρίστριας εταιρείας του αεροδρομίου, θα πραγματοποιηθούν μόνο οι πτήσεις για τις οποίες έγινε έλεγχος διαβατηρίων μέχρι το απόγευμα και ακυρώνονται όλες οι υπόλοιπες, έως ότου αποκατασταθεί πλήρως η λειτουργία του αεροδρομίου.

Οι διαδηλωτές, που επί δέκα συνεχόμενες εβδομάδες κινητοποιούνται ζητώντας να διατηρηθούν και να προστατευθούν τα ανθρώπινα και πολιτικά δικαιώματα που απολαμβάνουν, έχουν προκαλέσει κυκλοφοριακή συμφόρηση και στους δρόμους που οδηγούν στο αεροδρόμιο, ενώ φωνάζουν συνθήματα όπως «Το Χονγκ Κονγκ κινδυνεύει» και «Ντροπή στην αστυνομία».

 

Στις διαδηλώσεις του Σαββατοκύριακου οι αστυνομικοί αντιμετώπισαν με κλομπ, πλαστικές σφαίρες και δακρυγόνα τους χιλιάδες διαδηλωτές, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν πολλοί από αυτούς, ενώ έγιναν και εκατοντάδες συλλήψεις.

Η Διεθνής Αμνηστία και άλλες οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταγγέλλουν την χωρίς προηγούμενο άσκηση βίας εις βάρος των διαδηλωτών, που αντιμετωπίστηκαν με μεγάλη σκληρότητα. Η Διεθνής Αμνηστία έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με αστυνομικούς να ρίχνουν δακρυγόνα μέσα σε σταθμό του μετρό, ενώ βρίσκονταν εκεί εκατοντάδες άνθρωποι. Επίσης, ανέφερε τη χρήση πλαστικών σφαιρών εις βάρος των διαδηλωτών.

Χονγκ Κονγκ: Οι διαδηλωτές έκαναν κατάληψη στο αεροδρόμιο Facebook Twitter
EPA

Επίσης, η οργάνωση Παρατηρητήριο Πολιτικών Δικαιωμάτων έδωσε βίντεο στο οποίο αστυνομικοί με πολιτικά που έχουν διεισδύσει στις τάξεις των διαδηλωτών να τους επιτίθενται, να τους τραυματίζουν και στη συνέχεια να προχωρούν σε συλλήψεις.

Η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ και το Πεκίνο από τη πλευρά τους καταγγέλλουν τους διαδηλωτές ότι είναι «εξτρεμιστές», που επιθυμούν να «διασαλεύσουν την κοινωνική και πολιτική ειρήνη» στη πόλη, ενώ «επιτίθενται στους αστυνομικούς με επικίνδυνα εργαλεία και αντικείμενα».

Χονγκ Κονγκ: Οι διαδηλωτές έκαναν κατάληψη στο αεροδρόμιο Facebook Twitter
EPA

«Είναι τα πρώτα σημάδια ανόδου της τρομοκρατίας», δήλωσε ο Γιανγκ Γκουάνγκ, εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών για το Χονγκ Κονγκ και το Μακάο στο Πεκίνο.

Επίσης ζήτησε να χρησιμοποιηθεί αύρα νερού εναντίον των διαδηλωτών.

Η αστυνομία μέχρι στιγμής δεν έχει ποτέ χρησιμοποιήσει αύρες νερού από το 2014 και η Διεθνής Αμνηστία προειδοποιεί, λόγω των ρυμοτομικών δεδομένων στο Χονγκ Κονγκ, των περιορισμένων ελεύθερων χώρων και των στενών δρόμων, ότι η χρήση της θα μπορούσε να προκαλέσει πολλούς και πολύ σοβαρούς τραυματισμούς.

Χονγκ Κονγκ: Οι διαδηλωτές έκαναν κατάληψη στο αεροδρόμιο Facebook Twitter
EPA
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πείσει Ισραήλ και Ιράν πως έχουν «κερδίσει» αμφότεροι, επιδιώκει η διεθνής κοινότητα

Διεθνή / Ανάλυση Skynews: Πώς ΗΠΑ και σύμμαχοι φτιάχνουν κόκκινη γραμμή για να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

Η επίθεση της Τεχεράνης με 350 πυραύλους και ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος σε απάντηση του βομβαρδισμού της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό - Οι προειδοποιήσεις και το παρασκήνιο
NEWSROOM
Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM
Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM