Στην Αιθιοπία φύτεψαν 350 εκατομμύρια δένδρα σε μια μέρα

Στην Αιθιοπία φύτεψαν 350 εκατομμύρια δένδρα σε μια μέρα Facebook Twitter
0

Περίπου 350 εκατομμύρια δένδρα έχουν φυτευτεί σε μία ημέρα στην Αιθιοπία, σύμφωνα με κυβερνητικό υπουργό.

Η φύτευση αποτελεί μέρος μιας εθνικής πρωτοβουλίας που ονομάζεται «πράσινη κληρονομιά» και που έχει στόχο τη συνολική φύτευση 4 δισεκατομμυρίων δένδρων στη χώρα αυτό το καλοκαίρι. Η εκστρατεία ενθαρρύνει κάθε πολίτη να φυτεύει τουλάχιστον 40 δένδρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα δημόσια γραφεία έχουν κλείσει προκειμένου να συμμετάσχουν δημόσιοι υπάλληλοι.

Το έργο στοχεύει στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της αποψίλωσης και της κλιματικής αλλαγής στη χώρα που μαστίζεται από ξηρασία. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, η κάλυψη των δασών της Αιθιοπίας ήταν μόλις 4% στη δεκαετία του 2000, από 35% πριν από έναν αιώνα.

Το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ για τα περισσότερα δέντρα που φυτεύτηκαν σε μια μέρα ήταν 50 εκατομμύρια και σημειώθηκε στην Ινδία το 2016.

Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΟΞΙΚΟ ΝΕΦΟΣ ΤΕΧΕΡΑΝΗ ΙΡΑΝ

Περιβάλλον / Τοξικό νέφος πάνω από την Τεχεράνη: Δορυφορικές εικόνες αποκαλύπτουν ότι πυρκαγιές έκαιγαν για ημέρες

Οι κάτοικοι της Τεχεράνης αντιμετωπίζουν πονοκεφάλους, ερεθισμούς στα μάτια και στο δέρμα και δυσκολία στην αναπνοή, καθώς η πόλη έχει καλυφθεί από τοξικούς ρύπους
THE LIFO TEAM
ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΡΑΝ ΑΝΘΡΑΚΑΣ ΟΡΥΚΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ

Περιβάλλον / Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή αποτελεί καταστροφή για το περιβάλλον, σύμφωνα με ανάλυση

Ο πόλεμος έχει προκαλέσει εκπομπές 5 εκατομμυρίων τόνων αερίων του θερμοκηπίου σε δύο εβδομάδες και εξαντλεί τον παγκόσμιο προϋπολογισμό άνθρακα ταχύτερα από ό,τι 84 χώρες συνολικά
THE LIFO TEAM