Κεραμέως σε Ιερώνυμο: «Θα διασφαλίσουμε τα μισθολογικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των κληρικών»

Κεραμέως σε Ιερώνυμο: «Θα διασφαλίσουμε τα μισθολογικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των κληρικών» Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, συναντήθηκε σήμερα με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στην έδρα της αρχιεπισκοπής Αθηνών. 

Ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας καλωσόρισε τη νέα υπουργό, στην οποία μίλησε για τη χθεσινή συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ παράλληλα επισήμανε την ανάγκη συνεργασίας Εκκλησίας - Πολιτείας.

Εξάλλου, η ανάγκη συνεργασίας και η διασφάλιση των υφιστάμενων μισθολογικών δικαιωμάτων των κληρικών αποτέλεσαν και το κύριο θέμα της συνάντησης τους. 

Επιπρόσθετα, τόνισε ότι «από σήμερα ξεκινά η συνεργασία. Υπάρχει κάθε καλή θέληση από πλευρά Πολιτείας η συνεργασία αυτή να είναι γόνιμη, εποικοδομητική και στη βάση μιας ειλικρινούς σχέσης». Επιπλέον, έκανε γνωστό ότι «η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ξεκινήσει άμεσα η επανέναρξη του διαλόγου προκειμένου να συζητήσουμε όλα τα ζητήματα μεταξύ Πολιτείας - Εκκλησίας πάντοτε με σεβασμό στους διακριτούς ρόλους».

Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, από την πλευρά του, συμπλήρωσε πως η Επιτροπή Διαλόγου είχε ασχοληθεί με επιτυχία στο παρελθόν με τα εν λόγω ζητήματα και «πρέπει να την ενεργοποιήσουμε πάλι κι αν χρειαστεί να τη συμπληρώσουμε, γιατί η επιτροπή προλαβαίνει πολλά πράγματα τα οποία πολλές φορές είναι απλά».

Η κ. Κεραμέως απάντησε πως η σχέση θα είναι αδιαμεσολάβητη. Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι «επιδίωξη της κυβέρνησης είναι η διασφάλιση των υφιστάμενων μισθολογικών, ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των κληρικών». Την υπουργό Παιδείας συνόδευε ο γενικός γραμματέας Θρησκευμάτων, Γιώργιος Καλαντζής.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μήνυμα Μητσοτάκη για Πρωτομαγιά: «Μέρα με τη μέρα, ενισχύουμε τον εργαζόμενο»

Πολιτική / Μήνυμα Μητσοτάκη για Πρωτομαγιά: «Μέρα με τη μέρα, ενισχύουμε τον εργαζόμενο»

«Πάμε να δούμε πόσες πολιτικές μας για την εργασία μπορώ να σας πω σε λιγότερο από 1 λεπτό» λέει στο TikTok ο πρωθυπουργός, πριν αρχίσει να απαριθμεί μέτρα της κυβέρνησης για την εργασία
LIFO NEWSROOM
Ευτύχης Βαρδουλάκης: «Το rebranding του Τσίπρα άργησε»

Newsroom / «Το rebranding του Τσίπρα άργησε»

Υπάρχει χώρος για επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα; Είναι η Ζωή Κωνσταντοπούλου ο αντίπαλος που θέλει η ΝΔ; Γιατί δεν ανακάμπτει το ΠΑΣΟΚ; Και τι σηματοδοτούν οι πρώτες εκατό μέρες του Τραμπ στην εξουσία; O Γιάννης Πανταζόπουλος συζητά με τον σύμβουλο στρατηγικής και επικοινωνίας, Ευτύχη Βαρδουλάκη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Κυρανάκης: Σύστημα γεωεντοπισμού των τρένων και προσλήψεις σε ΡΑΣ κι ΕΟΔΑΣΑΑΜ

Πολιτική / Κυρανάκης: Σύστημα γεωεντοπισμού των τρένων και προσλήψεις σε ΡΑΣ κι ΕΟΔΑΣΑΑΜ

Ο αναπληρωτής υπουργός ανακοίνωσε επίσης την προώθηση σύγχρονης εταιρικής δομής για τον νέο ΟΣΕ, με στόχο την ενίσχυση της αποδοτικότητας και την ταχύτερη εκτέλεση κρίσιμων έργων
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στο υπουργικό για σιδηρόδρομο: Θα αλλάξουν όσα δεν άλλαξαν εδώ και δεκαετίες

Πολιτική / Μητσοτάκης στο υπουργικό για σιδηρόδρομο: Θα αλλάξουν όσα δεν άλλαξαν εδώ και δεκαετίες

Η αποκατάσταση των υποδομών στη Θεσσαλία, πλήρης τηλεδιοίκηση και αυτόματη πέδηση, γεωεντοπισμός τρένων σε πραγματικό χρόνο και η νέα πλατφόρμα railway.gov.gr στο υπουργικό
LIFO NEWSROOM
Ένοπλες Δυνάμεις: Στόχος οι 150.000 ενεργοί έφεδροι μέχρι το 2030

Πολιτική / Ένοπλες Δυνάμεις: Στόχος οι 150.000 ενεργοί έφεδροι μέχρι το 2030

Η εκπαίδευση θα βασίζεται στις σύγχρονες τεχνολογίες και τα διδάγματα πρόσφατων συγκρούσεων, περιλαμβάνοντας νέες ειδικότητες και εκπαίδευση σε σύγχρονα οπλικά συστήματα, τακτικές μάχης, χρήση drones και προσομοιωτές μάχης
LIFO NEWSROOM