Νέα πρόεδρος της Κομισιόν η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν - Εξελέγη με 383 ψήφους

Νέα πρόεδρος της Κομισιόν η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν - Εξελέγη με 383 ψήφους Facebook Twitter
0

Με τη στήριξη των Φιλελεύθερων και των Σοσιαλιστών του Ευρωκοινοβουλίου, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν είναι η πρώτη γυναίκα στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Συνολικά ψήφισαν υπέρ 383 Ευρωβουλευτές έναντι 374 που απαιτούνταν για το διορισμό της. Νωρίτερα, η πολιτική ομάδα των Φιλελευθέρων και των Σοσιαλιστών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είχε δηλώσει ότι θα στηρίξει την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Η ομάδα μου θα στηρίξει σήμερα την κυρία φον ντερ Λάιεν. Ανυπομονούμε να εργαστούμε εντατικά μαζί της για να οδηγήσουμε την Ευρώπη προς τα εμπρός. Υπάρχει πολλή δουλειά μπροστά μας. Ας ανανεώσουμε μαζί την Ευρώπη», είπε ο Ντάτσιαν Τσιόλος, ο επικεφαλής του Renew Europe, στο οποίο έχουν ενταχθεί και οι μακρονικοί ευρωβουλευτές.

Από την πλευρά της η Ομάδα των Σοσιαλιστών σημείωσε σε ανακοίνωσή της ότι «μετά από απόφαση στη συνεδρίαση της Ομάδας μας, θα υποστηρίξουμε την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Ωστόσο, θα είμαστε σε επαγρύπνηση για να διασφαλίσουμε ότι θα εκπληρώσει τις προοδευτικές δεσμεύσεις που έχει αναλάβει ως αποτέλεσμα της πίεσής μας».

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν διαδέχεται τον Ζαν – Κλοντ Γιούνκερ στην προεδρία του εκτελεστικού οργάνου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα επόμενα πέντε (τουλάχιστον) χρόνια. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΡΩΣΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΤΡΙΜΕΡΕΙΣ ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ ΝΤΟΝΜΠΑΣ

Διεθνή / Η Ρωσία επιμένει για αποχώρηση της Ουκρανίας από το Ντονμπάς πριν τις τριμερείς συνομιλίες στα ΗΑΕ

Στο Άμπου Ντάμπι μεταφέρεται σήμερα η διπλωματική προσπάθεια για τον πόλεμο στην Ουκρανία, με Ρωσία, Ουκρανία και ΗΠΑ να στέλνουν αντιπροσωπείες υψηλού επιπέδου
THE LIFO TEAM