LIVE!

Πηγές ΕΕ : «Βάσιμες υποψίες» για επιτυχή γεώτρηση του Πορθητή στην κυπριακή ΑΟΖ

Πηγές ΕΕ : «Βάσιμες υποψίες» για επιτυχή γεώτρηση του Πορθητή στην κυπριακή ΑΟΖ Facebook Twitter
0

Για  «επιτυχή γεώτρηση» του γεωτρύπανου Πορθητής στην κυπριακή ΑΟΖ κάνουν λόγο πηγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επικαλείται η κυπριακή εφημερίδα Φιλελεύθερος. 

Ο Πορθητής επιχειρεί το τελευταίο διάστημα ανοιχτά της Πάφου ενώ οι ευρωπαϊκές πηγές κάνουν λόγο για κοίτασμα το οποίο φέρεται να φτάνει τα 170 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα. Σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο η Λευκωσία δεν επιβεβαιώνει το γεγονός, στη βάση ενημέρωσης που έχει από τρίτες χώρες.

Παράλληλα, μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες από ευρωπαϊκές υπηρεσίες, κάνουν λόγο για μεταφορά στις υπό κατοχή περιοχές της Κύπρου, μπαταριών του ρωσικού πυραυλικού συστήματος S-400, αν και η συμφωνία με τη Ρωσία προβλέπει την εγκατάσταση τους εντός της Τουρκίας.

Οι νέες αυτές φήμες έρχονται σε μία περίοδο που η Ουάσινγκτον συνεχίζει να ασκεί πίεση στην Άγκυρα για την απόκτηση του ρωσικού πυραυλικού συστήματος S-400 ενώ χθες τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν ως προς τις κυρώσεις που θα πρέπει να επιβληθούν στην Τουρκία για τις παράνομες γεωτρήσεις στην ΑΟΖ της Κύπρου. 

Διεθνή
0

LIVE!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπορεί ένα αρχιτεκτονικό γραφείο να αποδεσμευτεί από το όνομα του ιδρυτή του; Η υπόθεση Zaha Hadid

Διεθνή / Μπορεί ένα αρχιτεκτονικό γραφείο να αποδεσμευτεί από το όνομα του ιδρυτή του; Η υπόθεση Zaha Hadid

Το Εφετείο της Αγγλίας έκρινε ότι η συμφωνία που υποχρεώνει το Zaha Hadid Architects να διατηρεί το όνομα της ιδρύτριάς του και να καταβάλλει 6% των εσόδων του στο Zaha Hadid Foundation μπορεί να τερματιστεί με εύλογη προειδοποίηση, ανοίγοντας τον δρόμο για πιθανή επαναδιαπραγμάτευση ή αλλαγή ονόματος.
THE LIFO TEAM
Ο πόλεμος παγώνει τη μόδα: Διεθνή brands κλείνουν καταστήματα στη Μέση Ανατολή

Διεθνή / Ο πόλεμος παγώνει τη μόδα: Διεθνή brands κλείνουν καταστήματα στη Μέση Ανατολή

Η κλιμάκωση της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή οδηγεί διεθνείς ομίλους πολυτελείας και μεγάλες αλυσίδες λιανεμπορίου σε προσωρινό κλείσιμο καταστημάτων και αναστολή δραστηριοτήτων στον Κόλπο.
THE LIFO TEAM
«Αν αυτό είναι ομοφοβικό, τότε είμαι»: Η δήλωση του Shia LaBeouf που πυροδότησε αντιδράσεις

Διεθνή / «Αν αυτό είναι ομοφοβικό, τότε είμαι»: Η δήλωση του Shia LaBeouf που πυροδότησε αντιδράσεις

Ο Shia LaBeouf μίλησε σε συνέντευξή του στον Andrew Callaghan για την πρώτη του σύλληψη στη Νέα Ορλεάνη, δηλώνοντας «αν αυτό είναι ομοφοβικό, τότε είμαι», λίγο πριν συλληφθεί ξανά κατά τη διάρκεια του Mardi Gras. Οι δηλώσεις του προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις στα social media και επανέφεραν στο προσκήνιο το ταραχώδες δημόσιο προφίλ του ηθοποιού.
THE LIFO TEAM
«Το φως μπαίνει στο κάδρο»: Πώς αντιδρούν οι Ιρανοί κινηματογραφιστές της διασποράς στον θάνατο του Χαμενεΐ

Διεθνή / «Το φως μπαίνει στο κάδρο»: Πώς αντιδρούν οι Ιρανοί κινηματογραφιστές της διασποράς στον θάνατο του Χαμενεΐ

Ιρανοί σκηνοθέτες και δημιουργοί της διασποράς τοποθετούνται δημόσια μετά τον θάνατο του Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, μιλώντας για «το τέλος ενός 47χρονου εφιάλτη», αλλά και για την αβεβαιότητα που ακολουθεί. Δηλώσεις, ανοιχτές επιστολές και αναρτήσεις στα social media φωτίζουν τη σύνθετη στάση της ιρανικής πολιτισμικής κοινότητας απέναντι στις εξελίξεις.
THE LIFO TEAM
Chet Hanks: «Free me» από την Κολομβία – Μπλόκο επιστροφής λόγω διαβατηρίου

Διεθνή / Ο Chet Hanks και το ελληνικό διαβατήριο που τον κράτησε στη Μεντεγίν

Ο Chet Hanks δήλωσε μέσω Instagram ότι παραμένει στην Κολομβία λόγω προβλήματος με το διαβατήριό του. Ο 35χρονος ηθοποιός και ράπερ, γιος του Tom Hanks και της Rita Wilson, εξήγησε ότι ταξίδευε με το ελληνικό του διαβατήριο και δεν είχε μαζί του το αμερικανικό, γεγονός που δυσκολεύει την επιστροφή του στις ΗΠΑ.
THE LIFO TEAM