Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Γαλλία για τις σφοδρές χαλαζοπτώσεις - Νεκρή μια τουρίστρια

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Γαλλία για τις σφοδρές χαλαζοπτώσεις - Νεκρή μια τουρίστρια Facebook Twitter
0

Η γαλλική κυβέρνηση κήρυξε σήμερα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω φυσικής καταστροφής την κεντροανατολική Γαλλία, μετά τις σφοδρές χαλαζοπτώσεις που έπληξαν την περιοχή και προκάλεσαν τον θάνατο ενός ανθρώπου και σοβαρές ζημιές.

Μια Γερμανίδα τουρίστρια, ηλικίας 51 ετών, σκοτώθηκε χθες σε ένα κάμπινγκ στο Τανίνζ, στις γαλλικές Άλπεις, καθώς καταπλακώθηκε από ένα δέντρο που έπεσε πάνω στο τροχόσπιτό της λόγω των θυελλωδών ανέμων.

Στο Ρομάν σιρ Ιζέρ, λίγο νοτιότερα, η χαλαζόπτωση διήρκησε μόλις ένα τέταρτο, ωστόσο το φαινόμενο ήταν «πρωτοφανούς σφοδρότητας», σύμφωνα με τη δημοτική αρχή. Οι δρόμοι της πόλης μετατράπηκαν σε χειμάρρους και το χαλάζι «μεγέθους μπάλας του τένις» προκάλεσε «πολύ σοβαρές ζημιές».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

#romanssurisere #storm #orages @bfmtv

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Krysvoice (@christophe263430) στις


Στη γειτονική κοινότητα του Ποντ ντ' Ιζέρ, «πραγματικά πιστέψαμε ότι είχε έρθει το τέλος του κόσμου», περιγράφει ο οπωροκαλλιεργητής Ορελιάν Εσπρί, που κατέγραψε το μέγεθος της καταστροφής σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο Facebook. «Τα πάντα καταστράφηκαν, δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο. Ολόκληρα κομμάτια πάγου έπεσαν» αφηγείται δείχνοντας τις διαλυμένες βερικοκιές του.

«Η κατάσταση είναι πραγματικά δραματική» υπογράμμισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ντιντιέ Γκιγιόμ, που πήγε να δει τις καταστροφές.

Δέκα άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά και οι ένοικοι περίπου είκοσι σπιτιών που καταστράφηκαν αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Οι καταιγίδες προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον ενός ανθρώπου και στην Ελβετία: μια τουρίστρια πνίγηκε στη λίμνη Λεμάν, στα ανοικτά της Γενεύης, όταν ανετράπη το τουριστικό σκάφος στο οποίο επέβαινε.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΡΙΑΛΙΤΙ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΒΙΑΣΜΟΣ

Διεθνή / Βρετανία: Η «συγγνώμη» του Channel 4 για τις καταγγελίες περί σεξουαλικής κακοποίησης σε ριάλιτι

Η επικεφαλής του βρετανικού καναλιού δήλωσε ότι πιστεύει ότι το κανάλι ενήργησε σωστά, αλλά ότι «λυπάται βαθιά» για την ταραχή που προκάλεσε στις συμμετέχουσες
THE LIFO TEAM
ΜΠΑΡΝΕΪ ΦΡΑΝΚ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΗΠΑ

Διεθνή / Πέθανε ο Μπάρνεϊ Φρανκ, ο πρώτος ανοιχτά ομοφυλόφιλος βουλευτής των ΗΠΑ, σε ηλικία 86 ετών

Ο Φρανκ υπηρέτησε στο Κογκρέσο από το 1981 έως το 2013 και υπήρξε βασικός «αρχιτέκτονας» του Dodd-Frank Act, του νομοσχεδίου που δημιούργησε νέους εποπτικούς μηχανισμούς και επέβαλε αυστηρότερους περιορισμούς στις τράπεζες μετά τη Μεγάλη Ύφεση του 2008
THE LIFO TEAM
ΓΑΖΑ ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΣΧΕΔΙΟ

Διεθνή / «Η πόρτα προς το μέλλον της Γάζας παραμένει κλειστή»: Οι υποσχέσεις Τραμπ για ανοικοδόμηση «κολλάνε»

H Γάζα παραμένει χωρίς σαφή ορίζοντα αποκατάστασης, με τους κατοίκους να συνεχίζουν να ζουν σε συνθήκες κρίσης και το πολιτικό μέλλον της περιοχής να παραμένει εξαιρετικά αβέβαιο
THE LIFO TEAM