Μέρκελ και Τουσκ υπέρ Κύπρου για ΑΟΖ - Οι συνάντησεις με τον Αναστασιάδη

Μέρκελ και Τουσκ υπέρ Κύπρου για ΑΟΖ - Οι συνάντησεις με τον Αναστασιάδη Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Η Άνγκελα Μέρκελ και ο Ντόναλντ Τουσκ εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη για τις δραστηριότητες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ επανέλαβε την αντίθεσή της στις παράνομες δραστηριότητες της Τουρκίας εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας, κατά την κατ' ιδίαν συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, σήμερα στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Πρόδρομο Προδρόμου. Σύμφωνα με τον κ. Προδρόμου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ενημέρωσε την Καγκελάριο της Γερμανίας για το θέμα των συνεχιζόμενων παράνομων δραστηριοτήτων της Τουρκίας μέσα στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως έκανε νωρίτερα και με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ. Ο κ. Αναστασιάδης συζήτησε μαζί τους τα περαιτέρω βήματα και υπήρξε συντονισμός ενόψει της συζήτησης του θέματος στην επόμενη Τακτική Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τον Ιούνιο. Τόσο η Άνγκελα Μέρκελ όσο και ο Ντόναλντ Τουσκ εξέφρασαν συμπαράσταση στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Ο Νίκος Αναστασιάδης θα έχει την ευκαιρία να ενημερώσει και άλλους ομολόγους στο περιθώριο του έκτακτου δείπνου των 28 για την ανάδειξη των επικεφαλής των θεσμών της ΕΕ για την επόμενη πενταετία. Επίσης ενημέρωσε τους ομολόγους του στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα του για το ίδιο θέμα κατά την σχετική προπαρασκευαστική σύνοδο του ΕΛΚ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Σεμπαστιάν Λεκορνού από «σκιά» στο προσκήνιο: Ποιος είναι ο 39χρονος πιθανός επόμενος πρωθυπουργός της Γαλλίας

Διεθνή / Ο Σεμπαστιάν Λεκορνού από την «σκιά» στο προσκήνιο: Ο 39χρονος πιθανός επόμενος πρωθυπουργός της Γαλλίας

Ο Σεμπαστιάν Λεκόρνου, ο πιο σταθερός υπουργός στην κυβέρνηση Μακρόν, ετοιμάζεται να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στη γαλλική πολιτική σκηνή, με κεντρικό ρόλο στην ενίσχυση της άμυνας της χώρας.
LIFO NEWSROOM
Η Tesla υπόσχεται έως 1 τρισ. δολάρια στον Έλον Μασκ αν πετύχει φιλόδοξους στόχους

Διεθνή / Tesla: Υπόσχεται έως 1 τρισ. δολάρια στον Έλον Μασκ αν πετύχει φιλόδοξους στόχους

Η εταιρεία τόνισε ότι πρόκειται για ένα πρώτο βήμα με στόχο να διασφαλιστεί η παραμονή του Μασκ και η συγκέντρωσή του στην Tesla, παράλληλα με τις ηγετικές του θέσεις στη SpaceX, τη xAI και άλλες εταιρείες
LIFO NEWSROOM
Πούτιν: Ξένα στρατεύματα στην Ουκρανία πριν από συμφωνία ειρήνης θα θεωρηθούν «νόμιμοι στόχοι»

Διεθνή / Πούτιν: Ξένα στρατεύματα στην Ουκρανία πριν από συμφωνία ειρήνης θα θεωρηθούν «νόμιμοι στόχοι»

Απέρριψε επίσης την ιδέα ανάπτυξης ειρηνευτικών δυνάμεων ακόμη και μετά από τελική συμφωνία ειρήνης, λέγοντας πως «κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει ότι η Μόσχα θα τηρήσει τη συνθήκη για τον τερματισμό της εισβολής»
LIFO NEWSROOM
Υπόθεση αιμομιξίας στην Κύπρο: 14χρονος διακινούσε βίντεο με συνευρέσεις με τη μικρότερη αδερφή του

Διεθνή / Υπόθεση αιμομιξίας στην Κύπρο: 14χρονος διακινούσε βίντεο από συνευρέσεις με τη μικρότερη αδερφή του

Από την έρευνα που έγινε στο τηλέφωνο του μαθητή, βρέθηκαν συνολικά 9 βίντεο - Ο 14χρονος φέρεται να καλούσε τους φίλους του να συνευρεθούν με την αδελφή του
LIFO NEWSROOM