Ξανά στην Βρετανία ο Τραμπ - Επίσημο δείπνο με βασίλισσα Ελισάβετ και συνάντηση με Τερέζα Μέι

Ξανά στην Βρετανία ο Τραμπ - Επίσημο δείπνο με βασίλισσα Ελισάβετ και συνάντηση με Τερέζα Μέι Facebook Twitter
0

Επίσημο δείπνο με τη βασίλισσα Ελισάβετ και συνάντηση με την απερχόμενη πρωθυπουργό Τερέζα Μέι περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα της επίσκεψης του Ντόναλντ Τραμπ στη Βρετανία τον ερχόμενο μήνα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα παρακαθίσει σε γεύμα στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ με τη βασίλισσα Ελισάβετ και θα έχει συνομιλίες με την απερχόμενη πρωθυπουργό Τερέζα Μέι κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψής του στη Βρετανία τον επόμενο μήνα, έγινε σήμερα γνωστό από το παλάτι.

Ο Τραμπ και η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ Μελάνια αναμένονται στη Βρετανία στις 3 Ιουνίου στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του και θα είναι ο τρίτος μόλις πρόεδρος των ΗΠΑ στον οποίο θα αποδοθεί αυτή η τιμή, έπειτα από τον Τζορτζ Ου. Μπους το 2003 και τον Μπαράκ Ομπάμα το 2011.

Το προεδρικό ζεύγος των ΗΠΑ θα υποδεχθεί κατά την άφιξή του στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ η 93χρονη βασίλισσα μαζί με τον γιο της, τον πρίγκιπα Κάρολο και τη σύζυγό του Καμίλα, προτού παρακαθίσει σε μεσημεριανό γεύμα με την Ελισάβετ.

Κατά τη διάρκεια της τριήμερης επίσκεψής του, ο Ρεπουμπλικανός θα πιει τσάι με τον Κάρολο, θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στο Αβαείο του Ουεστμίνστερ, ενώ θα παραστεί στις εκδηλώσεις μνήμης για την επέτειο των 75 ετών από την Απόβαση στη Νορμανδία.

Επιπλέον, θα έχει συνομιλίες με τη Μέι, η οποία ανακοίνωσε σήμερα ότι αποχωρεί από τον πρωθυπουργικό θώκο μετά την αποτυχία της να ανταποκριθεί με επιτυχία στο Brexit. Η κούρσα για τη διαδοχή της θα ξεκινήσει την εβδομάδα μετά την επίσκεψη του δισεκατομμυριούχου προέδρου.

Η επονομαζόμενη ειδική σχέση της Βρετανίας με τις ΗΠΑ αποτελεί μία από τις μακροχρόνιες συμμαχίες του προηγούμενου αιώνα, όμως ορισμένοι Βρετανοί ψηφοφόροι θεωρούν τον Ντόναλντ Τραμπ αγενή, ευέξαπτο και αντίθετο προς τις αξίες που προασπίζονται σε θέματα όπως η υπερθέρμανση του πλανήτη έως τον τρόπο που αντιμετωπίζει τις γυναίκες.

Ακτιβιστές υπόσχονται ότι θα πραγματοποιήσουν ογκώδεις διαδηλώσεις κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, στον απόηχο των μαζικών κινητοποιήσεων από εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, που είχαν οργανωθεί στη Βρετανία κατά την επίσκεψή του εκεί το 2018.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Rockall: Γιατί ένα βραχώδες νησάκι διχάζει Ευρώπη και Βρετανία

Διεθνή / Rockall: Γιατί ένα βραχώδες νησάκι διχάζει Ευρώπη και Βρετανία

Το Rockall, ένα μικροσκοπικό νησάκι στη μέση του Ατλαντικού, έγινε το τελευταίο «έπαθλο» της Βρετανικής Αυτοκρατορίας - Από τον Ψυχρό Πόλεμο μέχρι τις σημερινές διεκδικήσεις για ψάρια και πετρέλαιο, το Rockall εξακολουθεί να προκαλεί εντάσεις και περιπέτειες
LIFO NEWSROOM
Yantar: Το ρωσικό πλοίο-φάντασμα που χαρτογραφεί καλώδια διαδικτύου στην Ευρώπη – Φόβοι για δολιοφθορά

Διεθνή / Yantar: Το ρωσικό πλοίο-φάντασμα που χαρτογραφεί καλώδια διαδικτύου στην Ευρώπη – Φόβοι για δολιοφθορά

Το ρωσικό κατασκοπευτικό πλοίο Yantar χαρτογραφεί κρίσιμα υποθαλάσσια καλώδια στην Ευρώπη - Ο φόβος δολιοφθοράς και η μυστική μονάδα GUGI που «παίζει» με την παγκόσμια ασφάλεια
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Κοντά σε συμφωνία λήξης του πολέμου; - Τι είπε η Βρετανίδα ΥΠΕΞ

Διεθνή / Γάζα: Κοντά σε συμφωνία λήξης του πολέμου; - Τι είπε η Βρετανίδα ΥΠΕΞ

Η διεθνής κοινότητα βρίσκεται κοντά σε συμφωνία ειρήνης για τη Γάζα - Τραμπ, Μπλερ και ΟΗΕ πιέζουν για κατάπαυση του πυρός, αλλά το Ισραήλ επιμένει σε στρατιωτική λύση. Μπορεί να τελειώσει επιτέλους ο πόλεμος;
LIFO NEWSROOM
Λαβρόφ για Γερμανία: Αναβιώνει ο ναζισμός - Ίσως σκοπεύουν όπως ο Χίτλερ να υποτάξουν την Ευρώπη

Διεθνή / Λαβρόφ για Γερμανία: Αναβιώνει ο ναζισμός - Ίσως σκοπεύουν όπως ο Χίτλερ να υποτάξουν την Ευρώπη

Σε μια ευρεία ομιλία που εκφώνησε το Σάββατο στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ο Λαβρόφ δήλωσε ότι οι απειλές κατά της Ρωσίας από τις δυτικές χώρες γίνονται «όλο και πιο συχνές»
LIFO NEWSROOM
Σαρκοζί: «Δεν θα παραδεχτώ ποτέ την ενοχή μου, για κάτι που δεν έκανα»

Διεθνή / Σαρκοζί: «Δεν θα παραδεχτώ ποτέ την ενοχή μου, για κάτι που δεν έκανα»

Η απονομή χάριτος ισχύει μόνο για μια τελεσίδικη και εκτελεστή απόφαση και, ως εκ τούτου, δεν αποτελεί ενδεχόμενο προς το παρόν, καθώς ο Σαρκοζί έχει ασκήσει έφεση κατά της δικαστικής απόφασης
LIFO NEWSROOM
Λαβρόφ: «Καμία πρόθεση επίθεσης σε ΕΕ ή ΝΑΤΟ» - Κριτική σε Ισραήλ για «βάναυσες δολοφονίες» στη Γάζα

Διεθνή / Λαβρόφ: «Καμία πρόθεση επίθεσης σε ΕΕ ή ΝΑΤΟ» - Κριτική σε Ισραήλ για «βάναυσες δολοφονίες» στη Γάζα

Ο Λαβρόφ τόνισε ότι «οι απειλές χρήσης βίας κατά της Ρωσίας γίνονται όλο και πιο συχνές», προσθέτοντας ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν έχει «διαψεύσει επανειλημμένα τέτοιες προκλήσεις»
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Τουλάχιστον 44 νεκροί από ισραηλινά πλήγματα – Συνεχίζεται η επίθεση στην Πόλη της Γάζας

Διεθνή / Γάζα: Τουλάχιστον 44 νεκροί από ισραηλινά πλήγματα – Συνεχίζεται η επίθεση στην Πόλη της Γάζας

Ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει να πιέζει με την επίθεσή του στη μεγαλύτερη πόλη της Λωρίδας, όπου εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι παραμένουν παγιδευμένοι και αντιμετωπίζουν λιμό
LIFO NEWSROOM