Brexit: Αρχές Ιουνίου θα αποκαλύψει η Μέι την ημερομηνία αποχώρησής της

Brexit: Αρχές Ιουνίου θα αποκαλύψει η Μέι την ημερομηνία αποχώρησής της Facebook Twitter
EPA
0

Το ακριβές χρονοδιάγραμμα της αποχώρησής της από την Ντάουνινγκ Στριτ δεσμεύτηκε να ορίσει η Τερέζα Μέι στις αρχές Ιουνίου. 


Η Βρετανίδα πρωθυπουργός θα ορίσει το ακριβές χρονοδιάγραμμα για την αποχώρησή της μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για την Συμφωνία Αποχώρησης στις αρχές Ιουνίου, άσχετα από το πώς θα εξελιχθεί η ψηφοφορία, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής 1922 Γκρέιαμ Μπράντι.


Η εκτελεστική επιτροπή της Επιτροπής 1922 συναντήθηκε με την Τερέζα Μέι, στην οποία τα μέλη της επανέλαβαν το αίτημά τους να θέσει την ακριβή χρονική στιγμή της παραίτησής της. Ο Γκρέιαμ Μπράντι χαρακτήρισε τις συνομιλίες με την πρωθυπουργό «ειλικρινείς» και δήλωσε ότι συμφωνήθηκε να υπάρξει μία ακόμη συνάντηση μεταξύ τους μετά την ανάγνωση του νομοσχεδίου, κατά την οποία θα συμφωνηθεί η ημερομηνία για την εκλογή νέου ηγέτη του Συντηρητικού κόμματος.

«Η πρωθυπουργός είναι αποφασισμένη να εξασφαλίσει την αποχώρηση από την ΕΕ και επικεντρώνει τις προσπάθειές της στο νομοσχέδιο για την συμφωνία αποχώρησης την εβδομάδα που ξεκινά στις 3 Ιουνίου και στην έγκριση αυτού του νομοσχεδίου. Μετά από αυτό συμφωνήσαμε να συναντηθούμε για να ορίσουμε το χρονοδιάγραμμα εκλογής νέου ηγέτη του Συντηρητικού κόμματος» είπε.


Εντωμεταξύ, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, εκ των ένθερμων υποστηρικτών του Brexit, επιβεβαίωσε την Πέμπτη ότι θα διεκδικήσει την πρωθυπουργία όταν παραιτηθεί από τα καθήκοντά της η Τερέζα Μέι.


«Ασφαλώς θα είμαι υποψήφιος», είπε ο Τζόνσον μιλώντας σε ένα επιχειρηματικό συνέδριο στο Μάντσεστερ, επιβεβαιώνοντας αυτό που υπέθεταν οι περισσότεροι πολιτικοί σχολιαστές αλλά και οι Συντηρητικοί συνάδελφοί του.
Η Μέι έχει δεσμευτεί ότι θα παραιτηθεί αφού η Βουλή των Κοινοτήτων εγκρίνει τη συμφωνία για το Brexit, που έχει ήδη απορριφθεί τρεις φορές. Δεν έχει όμως ορίσει κάποιο σαφές χρονοδιάγραμμα.


Ο Τζόνσον, ο πρώην δήμαρχος του Λονδίνου, παραιτήθηκε πέρσι από υπουργός Εξωτερικών, διαφωνώντας με τη στρατηγική της κυβέρνησης για το Brexit. Η Μέι ανακοίνωσε στις αρχές της εβεδομάδας ότι τον Ιούνιο θα καταθέσει ένα νομοσχέδιο για την αποχώρηση από την ΕΕ. Η ψηφοφορία που θα ακολουθήσει στο κοινοβούλιο θα αφορά τη νομοθεσία που θα πρέπει να υιοθετηθεί για να εφαρμοστεί η Συμφωνία Αποχώρησης και ότι την ίδια τη Συμφωνία.


Πολλοί υπουργοί και βουλευτές αυτοπροβάλλονται ως διάδοχοί της, ποζάροντας για φωτογραφίες και μιλώντας για θέματα που δεν έχουν σχέση με τους τομείς τους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / SKYnews /AFP /Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Τουρκία ανακοίνωσε τον θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό της – Αντέδρασε το ΥΠΕΞ

Διεθνή / Η Τουρκία ανακοίνωσε τον Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό της – Αντέδρασε το ΥΠΕΞ

Η Τουρκία με την κόκκινη γραμμή στον χάρτη τέμνει το Αιγαίο στη μέση διεκδικώντας αντίστοιχη υφαλοκρηπίδα, ενώ αγνοεί το Δίκαιο της Θάλασσας και τα κυριαρχικά δικαιώματα των ελληνικών νησιών.
LIFO NEWSROOM
Σε κρίσιμο σημείο η συμμαχία AUKUS: Οι ΗΠΑ κάνουν πίσω για τα πυρηνοκίνητα υποβρύχια προς Αυστραλία

Διεθνή / Σε κρίσιμο σημείο η συμμαχία AUKUS: Οι ΗΠΑ κάνουν πίσω για τα πυρηνοκίνητα υποβρύχια προς Αυστραλία

Η συμφωνία AUKUS για μεταφορά πυρηνοκίνητων υποβρυχίων από ΗΠΑ προς Αυστραλία επανεξετάζεται από το Πεντάγωνο, με πολιτικές και στρατιωτικές εντάσεις να φουντώνουν
LIFO NEWSROOM
Ακυρώθηκαν οι πτήσεις προς Ισραήλ και Ιράν: Τι δικαιώματα έχουν οι επιβάτες -Τι καλύπτει η ταξιδιωτική ασφάλιση

Διεθνή / Ακυρώθηκαν οι πτήσεις προς Ισραήλ και Ιράν: Τι δικαιώματα έχουν οι επιβάτες -Τι καλύπτει η ταξιδιωτική ασφάλιση

Εκατοντάδες πτήσεις ματαιώθηκαν ή ανακατευθύνθηκαν μετά τις επιθέσεις μεταξύ Ισραήλ και Ιράν – Ποια είναι τα δικαιώματα αποζημίωσης, τι προβλέπεται για την ασφαλιστική κάλυψη και πώς οργανώνονται οι πτήσεις επαναπατρισμού
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Σε 4ετή φυλάκιση με αναστολή καταδικάσθηκε ο πρώην πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν

Διεθνή / Γαλλία: Σε 4ετή φυλάκιση με αναστολή καταδικάσθηκε ο πρώην πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν

Περίπου 8 χρόνια μετά τις αποκαλύψεις για την εικονική απασχόληση της συζύγου του που οδήγησαν στην καταδίκη του για υπεξαίρεση δημόσιου χρήματος - Το πρόστιμο που πρέπει να πληρώσει
LIFO NEWSROOM