Τένις: Ο Νικ Κύργιος πέταξε καρέκλα και έφυγε από το γήπεδο

Τένις: Ο Νικ Κύργιος πέταξε καρέκλα και έφυγε από το γήπεδο Facebook Twitter
EPA
0

Με επεισοδιακό τρόπο έληξε η αναμέτρηση του Ελληνοαυστραλού τενίστα Νικ Κύργιου με τον Κάσπερ Ρουντ, στον δεύτερο γύρο του τουρνουά τένις της Ρώμης. 

Αρχικά το κλίμα στο τερέν και στις εξέδρες ήταν καλό. Οι θεατές αποθέωσαν κατά την είσοδό του τον Κύργιο και φώναζαν ρυθμικά το όνομά του. Τα δύο πρώτα σετ κύλησαν ομαλά. Ο Νορβηγός πήρε το πρώτο σετ αλλά στη συνέχεια ο Κύργιος κατάφερε να κάνει το 1-1. Όλα θα κρίνονταν στο τρίτο και τελευταίο σετ.

Εκεί ο 24χρονος Ελληνοαυστραλός πιέστηκε ιδιαίτερα από τον Νορβηγό αντίπαλό του. Όταν ο Κύργιος έχασε ένα game, ξέσπασε με βίαιο τρόπο ενώ δεκάδες αποσβολωμένοι θεατές τον τραβούσαν βίντεο.

Ο Κύργιος έσπασε τη ρακέτα του, εκτόξευσε μια καρέκλα και έβρισε τους θεατές. Στα βίντεο που έγιναν αμέσως viral, ο τενίστες ακούγεται να φωνάζει «κάθομαι και δίνω το 100% του εαυτού μου και είναι δύο ηλίθιοι εδώ. Έχω τελειώσει». Λίγο νωρίτερα, ο Ελληνοαυστραλός είχε διαμαρτυρηθεί, επειδή την ώρα τους σερβίς του κάποιοι από τους θεατές περπατούσαν στις κερκίδες - κάτι που δεν επιτρέπεται από τους κανονισμούς. Παρά τις συστάσεις που του έγιναν, εκείνοι συνέχισαν και ο Κύργιος φαίνεται πως έχασε την ψυχραιμία του. 

 

Κλωτσώντας μερικά μπουκάλια και πετώντας μια καρέκλα στο γήπεδο, ο Κύργιος επέστρεψε στη θέση του, μάζεψε τα πράγματα του, χαιρέτησε τον αντίπαλό του και τον διαιτητή και αποχώρησε. Πριν φύγει, ο διαιτητής τον τιμώρησε, δίνοντας το γκέιμ στον αντίπαλό του όπως προβλέπουν οι κανονισμοί.

Ο Κύργιος έχασε τελικά το παιχνίδι «στα χαρτιά» και ο Ρουντ πήρε το εισιτήριο για τη φάση των «16» του Internazionali BNL d' Italia. Ο Νορβηγός θα αντιμετωπίσει τώρα τον Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο που νίκησε εύκολα τον Νταβίντ Γκοφέν με 2-0 σετ (6-4, 6-2).

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου θα ζητά από τις αθλήτριες να αποδεικνύουν το βιολογικό τους φύλο μέσω τεστ DNA

Αθλητισμός / Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου θα ελέγχει το βιολογικό φύλο των αθλητριών με τεστ DNA

«Για να αγωνιστείς στη γυναικεία κατηγορία, πρέπει να είσαι βιολογικά γυναίκα. Η ταυτότητα φύλου δεν μπορεί να υπερισχύει της βιολογίας», δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Sebastian Coe
LIFO NEWSROOM
Η Αγγλία κατέκτησε το Euro γυναικών για δεύτερη συνεχόμενη φορά

Αθλητισμός / Η Αγγλία κατέκτησε το Euro γυναικών για δεύτερη συνεχόμενη φορά

Το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση εκεί που το 1-1 δεν άλλαξε. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο νικητής να κριθεί στην διαδικασία των πέναλτι, εκεί που η Αγγλία ήταν πιο ψύχραιμη και αποφασιστική στις εκτελέσεις
LIFO NEWSROOM
Στέφανος Τσιτσιπάς: «Ο μόνος που μπορεί να τον προπονήσει είναι ο πατέρας του» λέει ο Ιβανίσεβιτς

Αθλητισμός / Στέφανος Τσιτσιπάς: «Ο μόνος που μπορεί να τον προπονήσει είναι ο πατέρας του» λέει ο Ιβανίσεβιτς

«Όλα όσα είπα, τα είχα ήδη πει και στον ίδιο. Δεν μιλούσα πίσω από την πλάτη του» δήλωσε ο Κροάτης προπονητής μετά το τέλος της συνεργασίας του με τον Έλληνα πρωταθλητή
LIFO NEWSROOM