Μητσοτάκης: Τσίπρας και Πολάκης είναι το ίδιο πράγμα

Μητσοτάκης: Τσίπρας και Πολάκης είναι το ίδιο πράγμα Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ
0

Νέα επίθεση εναντίον του Αλέξη Τσίπρα πραγματοποίησε o Κυριάκος Μητσοτάκης, λέγοντας χαρακτηριστικά πως ο Παύλος Πολάκης και ο πρωθυπουργός «είναι το ίδιο πράγμα». 

«Απαξιώθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά από τον κ. Τσίπρα ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος. Δεν είναι γλάστρα, είναι ένας αξιοπρεπής άνθρωπος, που δίνει το δικό του αγώνα, διεκδικεί ίσα δικαιώματα και ίσες ευκαιρίες», τόνισε μιλώντας στα Ιωάννινα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Συμπλήρωσε ότι ο κ. Κυμπουρόπουλος βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα και μιας σκληρής θέσης. «Αισθάνθηκα προσωπικά την ανάγκη να καταθέσω πρόταση μομφής κατά του Παύλου Πολάκη, ως ελάχιστη αντίδραση αξιοπρέπειας που προσέβαλε έναν άξιο άνθρωπο», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

«Χθες ο κ, Τσίπρας, με τη συμπεριφορά και με το λόγο του, με απαξιωτικό ενικό στο πρόσωπο μου, δικαίωσε απόλυτα αυτό που λέμε αυτό τον καιρό. Τσίπρας και Πολάκης είναι το ίδιο πράγμα, όλη η δημοκρατική Ελλάδα θέλει να βρεθεί απέναντι σε λογικές αυταρχισμού», πρόσθεσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΝΔ λέγοντας πως ο πρωθυπουργός «ακύρωσε πανικόβλητος την περιοδεία του στα Γιάννενα». Είπε επίσης για τον Αλέξη Τσίπρα, ότι προφανώς αντιλαμβανόμενος την κατακραυγή για τα κότερα, και για να αλλάξει ατζέντα, δίνει κάποια χρήματα από το υστέρημα των Ελλήνων και λίγες ελαφρύνσεις από την υπερφορολόγησή τους. Είναι πολύ λίγα, πολύ αργά, συνέχισε, ενώ τόνισε πως στις εκλογές, οι Έλληνες πολίτες θα του γυρίσουν την πλάτη.

«Ο κ. Τσίπρας μας είπε χθες ότι θέλει να μετατρέψει την 26η Μαΐου σε ψήφο εμπιστοσύνης. Η 26η Μαΐου θα είναι ψήφος απόρριψης της κυβέρνησής του και ψήφος εμπιστοσύνης στη ΝΔ. Θα είναι το πρώτο βήμα για την πολιτική αλλαγή», υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο οποίος τόνισε πως η πρόκληση για την επόμενη μέρα, είναι πώς θα μεγαλώσουμε την πίτα και πώς θα δημιουργήσουμε ανάπτυξη και θέσεις εργασίας. Ο πρόεδρος της ΝΔ υπενθύμισε το σύνθημα του κυβερνώντος κόμματος «ή τους τελειώνουμε, ή μας τελειώνουν» και πρόσθεσε: «Σε αυτό το δρόμο δεν θα τους ακολουθήσουμε, δεν είμαι εδώ για να τελειώσω κανένα, είμαι εδώ για να βάλουμε τη χώρα σε πορεία πραγματικής ανάκαμψης».

Για τις σχέσεις της Ελλάδας με την Αλβανία, είπε ότι ο δρόμος της γειτονικής χώρας στην ΕΕ θα μένει κλειστός όσο δεν σέβεται την μειονότητα. «Εμείς στέλνουμε μήνυμα συνεργασίας, αλλά η κόκκινη γραμμή που τραβάμε είναι αδιαπραγμάτευτη, θα σταθούμε κοντά στα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας, με τρόπο που δεν επιδέχεται αμφισβήτησης», ξεκαθάρισε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Είναι πολύ σημαντικό να ιδρώσουμε όλοι μαζί τη φανέλα»

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας, η οποία διήρκεσε πάνω από έξι ώρες - Στο κλείσιμό του, ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα ενότητας και συνέχειας του κυβερνητικού έργου, δίνοντας έμφαση στην ανάγκη συλλογικής προσπάθειας και προετοιμασίας για τις επόμενες πολιτικές μάχες
THE LIFO TEAM
ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΒΟΥΛΗ

Πολιτική / Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στη Βουλή: Η οικονομική δραστηριότητα που δεν σέβεται το περιβάλλον, είναι «οικο-ανομία»

Έδωσε ομιλία ύστερα από 27 χρόνια - Σήμερα είναι η δεύτερη μέρα της επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Αθήνα
THE LIFO TEAM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΓΙΑΝΗΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΣΤΟ ΧΙΛΙΟΣΤΟ

Πολιτική / Τσακαλώτος: «Λάθος που δεν ψηφίσαμε ΠτΔ και έπεσε η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου»

Το νέο ντοκιμαντέρ «Στο Χιλιοστό» του ΣΚΑΪ αποκάλυψε άγνωστα παρασκήνια και τις κρίσιμες αποφάσεις που σημάδεψαν την πορεία της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, αναδεικνύοντας τα λάθη, τις παραλείψεις και τις καθοριστικές επιλογές μέσα από τις αφηγήσεις των πρωταγωνιστών της περιόδου διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.
THE LIFO TEAM