Πολάκης: Απάντησα «πολιτικά» στον Κυμπουρόπουλο - Η ΝΔ τον εργαλειοποιεί

Πολάκης: Απάντησα «πολιτικά» στον Κυμπουρόπουλο - Η ΝΔ τον εργαλειοποιεί Facebook Twitter
EUROKINISSI
2

Επίθεση στην αντιπολίτευση, τις τράπεζες και τα ΜΜΕ εξαπέλυσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, κατά την ομιλία του στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης, κατηγορώντας τη ΝΔ ότι εργαλειοποιεί τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο. 

«Μας χωρίζει άβυσσος», είπε απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους υπόλοιπους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, προσθέτοντας πως οι επικριτές του από την Πειραιώς εκπροσωπούν «μετριότητες» πληρωμένης αριστείας, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τη δημοκρατική, κοινωνική πλειοψηφία. «Είμαι επικίνδυνος για τη δικιά σας δημοκρατία, γιατί παίρνω δάνεια με υποθήκη το σπίτι μου», πρόσθεσε, υποστηρίζοντας πως για πρώτη φορά κατατέθηκε πρόταση μομφής κατά υπουργού, όχι για κάποια πράξη του αλλά για το ύφος του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

«Πολιτική» η απάντηση στον Κυμπουρόπουλο

«Ο κ. Μητσοτάκης λέει ότι είμαι γραφικός, φασίστας την ημέρα μάλιστα της αντιφασιστικής νίκης των λαών. Είμαι πράγματι γραφικός γιατί τολμώ να πω δημόσια αυτά που υπόλοιποι φοβούνται (...) Είμαι κυνικός, γιατί σπούδασα χωρίς πατέρα και έχω θυσιάσει τη ζωή μου για να σώσω χιλιάδες ανθρώπους», είπε ο κ. Πολάκης, κατηγορώντας τη Νέα Δημοκρατία για «επικοινωνιακή εργαλειοποίηση» της διαμάχης του με τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο. Ο κ. Πολάκης επανέλαβε πως η απάντησή του ήταν «πολιτική» στον ισχυρισμό του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας ότι δεν διεκδίκησε ποτέ επιδόματα και χάρες παρά μόνο ίσες ευκαιρίες. 

Η δήλωση του κ. Κυμπουρόπουλου ήταν «άστοχη», συνέχισε ο αναπληρωτής υπουργός αναγνωρίζοντας πως οι ίσες ευκαιρίες προς τα άτομα με αναπηρία, προϋποθέτουν μοριοδότηση και επιπλέον βοήθεια. Επιχειρώντας να εξηγήσει το σκεπτικό της απάντησής του που προκάλεσε σάλο, ο κ. Πολάκης κατηγόρησε τον υποψήφιο ευρωβουλευτή ότι η δήλωσή του για «ίσες ευκαιρίες» είχε πολιτικό περιεχόμενο, ιδεολογικό πρόσημο και «κρυμμένο σαφές νόημα» πως «τα επιδόματα και οποιαδήποτε άλλη ενίσχυση είναι επιζήμια και άχρηστα και πρέπει να καταργηθούν». Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας συνέδεσε έτσι την δήλωση του κ. Κυμπουρόπουλου με την «ακραία νεοφιλελεύθερη θέση για την κατάργηση του κράτους πρόνοιας» που, σύμφωνα με τον κ. Πολάκη, αποτελεί το επιθυμητό σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας.

 «Είμαστε δύο κόσμοι, και ο κόσμος πρέπει να διαλέξει», είπε ο κ. Πολάκης προς τη Νέα Δημοκρατία. «Για αυτό ενοχλείστε για ολόκληρο τον ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με το ΚΙΝΑΛ και τα συστημικά ΜΜΕ», πρόσθεσε ο αναπληρωτής υπουργός, κατηγορώντας τα μέσα ενημέρωσης ότι αποτελούν τη μια πλευρά του «τριγώνου της διαπλοκής και της κατασπατάλησης του δημόσιου χρήματος» μαζί με τα πολιτικά κόμματα και τις «ελεγχόμενες τράπεζες».

Εκτιμώντας ότι η αντιπολίτευση «φοβάται», ο κ. Πολάκης ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση «δεν είναι σαν τους προηγούμενους»: «Δεν μπορείτε να προσάψετε σκάνδαλα, ρεμούλες και κακοδιαχείριση. Τι βρήκατε; Έναν Πετσίτη», είπε χαρακτηριστικά, παραπέμποντας στις δηλώσεις της Άννας Ζαΐρη, που υποστήριξε ότι «εάν η Αρχή για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες είχε βρει αξιόλογα στοιχεία, θα τα είχε στείλει στον εισαγγελέα ή στον ανακριτή». Η επικεφαλής της Αρχής, είπε στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής πως η Αρχή «ούτε καν προκαταρκτική εξέταση δεν μπορεί να διενεργήσει αν δεν έχει ξεκινήσει καμία ποινική διαδικασία από τη δικαιοσύνη».

Πολιτική
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
«Είμαστε δύο κόσμοι, και ο κόσμος πρέπει να διαλέξει» Οι άσπιλοι, αμόλυντοι και απολύτως αδιάφθροι, εναντίον των απολύτως διεφθαρμένων δυνάμεων του σκότους. Πολύ επικίνδυνος μανιχαϊσμός αυτός."...Είμαι πράγματι γραφικός γιατί τολμώ να πω δημόσια αυτά που υπόλοιποι φοβούνται (...) Είμαι κυνικός, γιατί σπούδασα χωρίς πατέρα και έχω θυσιάσει τη ζωή μου για να σώσω χιλιάδες ανθρώπους»..."God complex: an unshakable belief characterized by consistently inflated feelings of personal ability, privilege, or infallibility. A person with a god complex may refuse to admit the possibility of their error or failure, even in the face of irrefutable evidence, intractable problems or difficult or impossible tasks. The person is also highly dogmatic in their views, meaning the person speaks of their personal opinions as though they were unquestionably correct.[1] Someone with a god complex may exhibit no regard for the conventions and demands of society, and may request special consideration or privileges.[1]Έχουμε μπλέξει άσχημα.

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ