ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Τραμπ: «Ολοκληρωτικό εμπάργκο στην Κούβα αν δεν σταματήσει να υποστηρίζει τον Μαδούρο»

Τραμπ: «Ολοκληρωτικό εμπάργκο στην Κούβα αν δεν σταματήσει να υποστηρίζει τον Μαδούρο» Facebook Twitter
EPA
0

O Nτόναλντ Τραμπα απείλησε την Κούβα με «πλήρες και ολοκληρωτικό εμπάργκο μαζί με κυρώσεις στον υψηλότερο βαθμό» αν η Αβάνα δεν σταματήσει να υποστηρίζει τον πρόεδρο της Βενεζουέλας, Νικόλας Μαδούρο, όπως θεωρούν οι ΗΠΑ. 

Ο Αμερικανός πρόεδρος εκτόξευσε τις απειλές του μέσω Twitter.

«Αν τα κουβανέζικα στρατεύματα και παραστρατιωτικές ομάδες δεν σταματήσουν αμέσως τις επιχειρήσεις τους που σκοπό έχουν την καταστροφή του Συντάγματος της Βενεζουέλας τότε στο νησί της Κούβας θα επιβληθεί πλήρες και ολοκληρωτικό εμπάργκο, μαζί με κυρώσεις του υψηλότερου βαθμού. Ελπίζω όλοι οι Κουβανοί στρατιώτες να γυρίσουν γρήγορα και ειρηνικά στο νησί τους», έγραψε. 

 Ο Τραμπ θεωρεί πως η στρατιωτική υποστήριξη της Κούβας προς τον Νικολάς Μαδούρο είναι ένα από τα σημεία κλειδιά για την παραμονή του στην εξουσία. 

Το αμερικανικό εμπάργκο στην Κούβα ξεκίνησε το 1958 και επεκτάθηκε το 1962. Ο Μπαράκ Ομπάμα προσπάθησε να χαλαρώσει τους όρους του εμπάργκο, κάτι που σταμάτησε όταν ο Τραμπ ήρθε στην εξουσία.

Μάλιστα ο τωρινός πρόεδρος των ΗΠΑ προσπαθεί να στριμώξει ακόμα περισσότερο την κουβανική κυβέρνηση λέγοντας πως θα επιτρέψει στις αμερικανικές εταιρείες να μηνύσουν την κυβέρνηση της Αβάνας για περιουσιακά τους στοιχεία που δημεύτηκαν μετά την επανάσταση του Φιντέλ Κάστρο. 

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζελένσκι: «Δεν πιστεύω ότι η Ουκρανία θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ ενόσω διαρκεί ο πόλεμος»

Διεθνή / Ζελένσκι: «Δεν πιστεύω ότι η Ουκρανία θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ ενόσω διαρκεί ο πόλεμος»

«Όταν προσκαλούμε μια χώρα να ενταχθεί στo NATO, δεν χρειαζόμαστε απλώς μια πλειοψηφία, αλλά την τέλεια συμφωνία μεταξύ και των 32 μελών» δήλωσε από την πλευρά του ο Γενς Στόλτενμπεργκ
NEWSROOM