Μπαράζ παραβιάσεων σήμερα στο Αιγαίο από τουρκικά αεροσκάφη

Μπαράζ παραβιάσεων σήμερα στο Αιγαίο από τουρκικά αεροσκάφη Facebook Twitter
EUROKINISSI-ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
0

Μπαράζ παραβιάσεων του εθνικού εναέριου χώρου σημειώθηκε σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή, στο Αιγαίο από τουρκικά αεροσκάφη F-16 και F-4.

Στο FIR Αθηνών εισήλθαν, επίσης, χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσης ένα τουρκικό αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας CN-235, καθώς και ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος UAV, για δεύτερη φορά μέσα στο έτος και για τρίτη στη διετία.

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, σήμερα εισήλθαν στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσης 6 ζεύγη τουρκικών F-16, 1 ζεύγος τουρκικών F-4, 1 τουρκικό CN-235 και 1 τουρκικό UAV.

Καταγράφηκαν 13 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών που εξελίχθηκαν σε 39 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου, όλες από τα τουρκικά μαχητικά, σε διάφορα σημεία του Αιγαίου.

Σε όλες τις περιπτώσεις όλα τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά, ενώ σε 2 περιπτώσεις η διαδικασία της αναχαίτισης τους εξελίχθηκε σε εικονική αερομαχία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χίος: Μικρές φθορές από τη φωτιά στον ναό Αγίου Γεωργίου και στο Κάστρο της Βολισσού

Πολιτισμός / Χίος: Μικρές φθορές από τη φωτιά στον ναό Αγίου Γεωργίου και στο Κάστρο της Βολισσού

Στον Ναό Αγίου Γεωργίου Πραστειάς καταστράφηκε μεγάλο μέρος του εργοταξιακού εξοπλισμού στον προαύλιο χώρο, ενώ στο Κάστρο Βολισσού, ζημιές σημειώθηκαν στις υποδομές ανάδειξης 
LIFO NEWSROOM