ΣΥΡΙΖΑ: Η ενδυνάμωση της δημοκρατίας είναι φόρος τιμής στους αντιδικτατορικούς αγώνες

ΣΥΡΙΖΑ: Η ενδυνάμωση της δημοκρατίας είναι φόρος τιμής στους αντιδικτατορικούς αγώνες Facebook Twitter
1

Η υπεράσπιση και ενδυνάμωση της δημοκρατίας, είναι ο καλύτερος φόρος τιμής στους αντιδικτατορικούς αγωνιστές, ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση για την 21η Απριλίου.

«52 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα, από το αμερικανοκίνητο πραξικόπημα της 21ης Απριλίου του 1967, από μια νύχτα που κράτησε 7 χρόνια, και που οδήγησε στην προδοσία της Κύπρου» τονίζει σε ανακοίνωση του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Τα εγκλήματα του στρατιωτικού καθεστώτος δεν ξεχνιούνται. Η βαρβαρότητα, οι διώξεις, οι φυλακίσεις, οι εξορίες, οι δολοφονίες έχουν αφήσει ανεξίτηλα τα ίχνη τους στη συλλογική μνήμη του λαού.

Τιμούμε, τους αριστερούς και τις αριστερές, κάθε δημοκρατικό πολίτη, όλους όσους και όσες αγωνίστηκαν, υπερασπιζόμενοι τις αξίες της δημοκρατίας, της ελευθερίας, της λαϊκής κυριαρχίας, εκείνα τα σκοτεινά χρόνια», προσθέτει στην ανακοίνωση του το κυβερνών κόμμα.

«Σήμερα, που το σκοτάδι του νεοφασισμού, του εθνικισμού, του ρατσισμού, του μίσους για τη δημοκρατία και τις κοινωνικές κατακτήσεις, εξαπλώνεται, τόσο στη χώρα μας όσο και στην Ευρώπη, αποτελεί ιστορική αναγκαιότητα, οι νεοναζιστές, οι ρατσιστές, οι νοσταλγοί της χούντας, να τεθούν ξανά στο περιθώριο.

Ο αγώνας για την υπεράσπιση και την ενδυνάμωση της δημοκρατίας, αποτελεί τον καλύτερο φόρο τιμής στους αντιδικτατορικούς αγωνιστές, αλλά και χρέος κάθε προοδευτικού πολίτη» καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Πολιτική
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Πολιτική / Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Τι αναφερει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εβδομαδιαία ανασκόπησή του - Εθνική Στρατηγική για την Πρόληψη της Βίας και την Αντιμετώπιση της Παραβατικότητας Ανηλίκων
LIFO NEWSROOM
Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

LiFO politics / Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μιλά στη Βασιλική Σιούτη και αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι σε διαπραγματεύσεις με την ιταλική διοίκηση της Hellenic Train και την ιταλική κυβέρνηση, με στόχο σοβαρές επενδύσεις. Επίσης, απαντά στα θέματα που απασχόλησαν την επικαιρότητα, όπως η αναδιάρθρωση του ελληνικού σιδηροδρόμου, τα Τέμπη και οι ανώνυμες επιθέσεις στους συγγενείς των θυμάτων, τις οποίες δηλώνει ότι καταδικάζει.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κασσελάκης: 30 μήνες φυλακή και 50.000 ποινή με αναστολή για παραβίαση του νόμου περί πόθεν εσχες

Πολιτική / Κασσελάκης: Ποινή φυλάκισης 30 μηνών με αναστολή και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ για παραβίαση του νόμου περί πόθεν εσχες

Η εισαγγελική πρόταση ήταν απαλλακτική με το σκεπτικό ότι δεν ανέμενε το Σεπτέμβριο του 2023 να εκλεγεί Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και δε γνώριζε την απαγόρευση να διαθέτει καταθέσεις στο εξωτερικό ως πολιτικός αρχηγός
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Τη δημοκρατία πολεμάει όποιος είναι κατά του διαχωρισμού των εξουσιών, κατά της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης, όποιος είναι υπέρ της βίας με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, όποιος συνειδητά υποστηρίζει την πόλωση, όποιος στηρίζει τον εκφαυλισμό της πολιτικής ζωής της χώρας, όποιος εργαλειοποιεί τα πάντα στο όνομα του κομματικού συμφέροντος.Αν δεν είχαμε τους θεσμούς που έχουμε, που είναι πιο βαθείς από αυτούς που είχαμε το 1967, άσχετα τι αρεσκόμεθα να λέμε, θα ήμασταν αλλού τώρα καθώς ο Γαργάλατας κι ο Μητσοτάκης Sr φαντάζουν φωστήρες μπρος στον οπερετικό θίασο του Σύριζα.