Αυξάνονται οι κροίσοι στην Κύπρο

Αυξάνονται οι κροίσοι στην Κύπρο Facebook Twitter
0

Στους 205 ανέρχονται οι κροίσοι με περιουσία άνω των 30 εκατομμυρίων δολαρίων στην Κύπρο, σύμφωνα με μια νέα μελέτη της Knight Frank.


Μάλιστα, η μελέτη με έτος αναφοράς το 2018. εκτιμά πως με τα μέχρι στιγμής δεδομένα τα άτομα αναμένεται να αυξηθούν την επόμενη πενταετία κατά μέσο όρο 20% με 25%.


Αξίζει να σημειωθεί πως η χώρα που στεγάζει τους περισσότερους εκατομμυριούχους για το 2018 ήταν οι ΗΠΑ με 47,127, δεύτερη ήταν η Ιαπωνία με 18,534 και τρίτη η Γερμανία με 14,047.

Επιπλέον, η μελέτη αναφέρει πως η Κύπρος κατέχει την 35η θέση για το 2018 όσον αφορά στην συνολική αύξηση του δείκτη τιμών πολυτελών κατοικιών, με άνοδο της τάξεως του 2,8% συγκριτικά με το 2017.


Σημειώνεται πως στην περσινή έκθεση της Knight Frank για το 2017 η Κύπρος βρισκόταν στην 41η θέση όσο αφορά την αύξηση στον δείκτη των πολυτελών κατοικιών με άνοδο της τάξεως του 2,6% σε σχέση με το 2016.

Στην κορυφή της σχετικής λίστα βρίσκονται η Μανίλα, το Εδιμβούργου, το Μόναχο, το Μπουένος Άιρες και η Πόλη του Μεξικό.

Η έκθεση κάνει αναφορές και στο επενδυτικό σχέδιο παροχής υπηκοοτήτων, το οποίο όπως αναφέρει προσελκύει κροίσους από τις τέσσερις γωνιές του πλανήτη και αναφέρεται τόσο στη Κύπρο μας όσο και στην Μάλτα.


Σύμφωνα με την περσινή έκθεση της, η Frank Knight η Κύπρος αποτελούσε έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τους Ρώσους. Γεγονός που συνδέεται και με το πρόγραμμα πολιτογραφήσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας.


Επιπλέον, η έκθεση αναφέρει πως υπάρχει ένα παγκόσμιο επενδυτικό ενδιαφέρον ιδιαίτερα από Ινδούς κροίσους οι οποίοι πέραν των επενδύσεων που κάνουν σε πόλεις όπως το Λονδίνο και το Ντουμπάι δείχνουν ενδιαφέρον και για χώρες όπως η Κύπρος, η Μαλαισία και η Σρι Λάνκα.

Η ήπειρος με τους περισσότερους εκατομμυριούχους με περιουσία άνω των 30 εκατ. δολαρίων είναι η Ευρώπη (70,627), ωστόσο, η χώρα με τους περισσότερους εκατομμυριούχους είναι οι ΗΠΑ (47,127).


Στην Ευρώπη η χώρα με τον μεγαλύτερο αριθμό εκατομμυριούχων είναι η Γερμανία (14,047) και ακολουθεί το Ηνωμένο Βασίλειο με 12,559.


Η Ασία βρίσκεται στην τρίτη θέση με 48,245 εκατομμυριούχους με την Ιαπωνία και την Κίνα να έχουν από 18,534 και 9,953 αντιστοίχως. Η ήπειρος με τους πιο λίγους εκατομμυριούχους είναι η Αφρική με 2,050.

Με πληροφορίες από Philenews

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Νέοι νόμοι κατά της ρητορικής μίσους μετά την τραγωδία στην παραλία Μπόντι

Διεθνή / Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Νέοι νόμοι κατά της ρητορικής μίσους μετά την τραγωδία στην παραλία Μπόντι

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός ανακοινώνει νέους νόμους κατά της ρητορικής μίσους, παραδεχόμενος ότι θα μπορούσαν να είχαν γίνει περισσότερα πριν από τη σφοδρότερη τρομοκρατική επίθεση στην ιστορία της χώρας
THE LIFO TEAM
O Τραμπ απηύθυνε διάγγελμα για να περηφανευτεί για τον εαυτό του και να αποδώσει ευθύνες στον Μπάιντεν

Διεθνή / O Τραμπ απηύθυνε διάγγελμα για να αποδώσει ευθύνες στον Μπάιντεν και να περηφανευτεί για τον εαυτό του

Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν παρουσίασε καμία νέα πρόταση για την αντιμετώπιση της κρίσης του κόστους ζωής στις ΗΠΑ, αντ' αυτού τα έβαλε με τους μετανάστες και τους τρανς
THE LIFO TEAM
Rob και Michele Reiner: Ο λόγος που ο γιος τους μπορεί να αντιμετωπίσει θανατική ποινή

Διεθνή / Rob και Michele Reiner: Ο λόγος που ο γιος τους μπορεί να αντιμετωπίσει ακόμη και θανατική ποινή

Οι δύο κατηγορίες για φόνο πρώτου βαθμού περιλαμβάνουν έναν επιβαρυντικό παράγοντα, που σημαίνει ότι αν κριθεί ένοχος, μπορεί να του επιβληθεί η αυστηρότερη δυνατή ποινή
THE LIFO TEAM
Οι Φιλιππίνες διαψεύδουν ότι υπάρχουν στρατόπεδα εκπαίδευσης τζιχαντιστών στη χώρα

Διεθνή / Επίθεση στο Σίδνεϊ: Οι Φιλιππίνες διαψεύδουν ότι υπάρχουν στρατόπεδα εκπαίδευσης τζιχαντιστών στη χώρα

Ο πρόεδρος Μάρκος «απορρίπτει κατηγορηματικά την περιγραφή των Φιλιππινών ως κέντρου εκπαίδευσης του Ισλαμικού Κράτους», μετά τη σύνδεση της χώρας με την τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ
THE LIFO TEAM