Γαλλία: Περιπολίες στους χώρους λατρείας μετά τις επιθέσεις στη Νέα Ζηλανδία

Γαλλία: Περιπολίες στους χώρους λατρείας μετά τις επιθέσεις στη Νέα Ζηλανδία Facebook Twitter
EPA
0

Οι γαλλικές αρχές αύξησαν τα μέτρα ασφαλείας κοντά σε χώρους λατρείας μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις σε δύο τεμένη, στη Νέα Ζηλανδία, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ.

«Περιπολίες θα πραγματοποιούνται γύρω από χώρους θρησκευτικής λατρείας», έγραψε ο Καστανέρ στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter, μετά τις επιθέσεις με 49 νεκρούς και 48 τραυματίες στο Κράιστσερτς.

Οι επιθέσεις έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια της προσευχής της Παρασκευής, σε δύο τεμένη της πόλης Κράιστσερτς, με την πρωθυπουργό της χώρας Τζασίντα Άρντερν να κάνει λόγο για τρομοκρατική ενέργεια.

Ο ένοπλος μετέδωσε ζωντανά το βίντεο της επίθεσης στο Facebook αφού ανάρτησε το "μανιφέστο" του στο οποίο καταδικάζει τους μουσουλμάνους.

Στη Γαλλία βρίσκεται η μεγαλύτερη μουσουλμανική μειονότητα στη Δυτική Ευρώπη και η χώρα έχει δεχτεί πολύνεκρες επιθέσεις το 2015 και το 2016 από ένοπλους ισλαμιστές.

Ανώτατο επίπεδο συναγερμού

Η πρωθυπουργός διαβεβαίωσε πως η Νέα Ζηλανδία τέθηκε σε ανώτατο επίπεδο συναγερμού. Όπως είπε, οι τέσσερις φερόμενοι δράστες του μακελειού που έχουν συλληφθεί έχουν ακροδεξιές εξτρεμιστικές απόψεις, αλλά δεν περιλαμβάνονταν στον κατάλογο των προσώπων που παρακολουθούνταν από τις υπηρεσίες ασφαλείας.

«Τέσσερα [πρόσωπα] κρατούνται. Τρία είναι άνδρες και μία είναι γυναίκα», δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας Μάικ Μπους σε δημοσιογράφους στην Ουέλινγκτον. Σύμφωνα με τον ίδιο, ένας άνδρας μεταξύ 25 και 30 ετών κατηγορείται για ανθρωποκτονία και πρόκειται να παρουσιαστεί ενώπιον δικαστηρίου αύριο.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η τελευταία αποστολή του Ντράγκι: Αρκεί 1,2 τρισ. ευρώ για να σωθεί η Ευρώπη;

Διεθνή / Η τελευταία αποστολή του Ντράγκι: Αρκούν 1,2 τρισ. ευρώ για να σωθεί η Ευρώπη;

Ο Μάριο Ντράγκι επιστρέφει με σχέδιο αναγέννησης της ευρωπαϊκής οικονομίας. Νέος ευρωπαϊκός προϋπολογισμός, κλιματική κρίση, άμυνα και η μάχη για την ανταγωνιστικότητα της Ε.Ε. – όλα κρέμονται από μια πολιτική ισορροπία.
LIFO NEWSROOM
Σκοτώθηκε στα 114 ο γηραιότερος μαραθωνοδρόμος στον κόσμο - Τον πάτησε αυτοκίνητο

Διεθνή / Νεκρός στα 114 του ο γηραιότερος μαραθωνοδρόμος στον κόσμο - Τον παρέσυρε αυτοκίνητο

Ο Fauja Singh παρασύρθηκε από οδηγό στο χωριό του στην Ινδία - «Να τρώτε λιγότερο, να τρέχετε περισσότερο και να είστε χαρούμενοι. Αυτό είναι το μυστικό της μακροζωίας» είπε ο «τυφώνας με το τουρμπάνι» σε πρόσφατη συνέντευξη
LIFO NEWSROOM
Κύπρος: 51 χρόνια από το πραξικόπημα που άνοιξε τον δρόμο στην τουρκική εισβολή

Διεθνή / Κύπρος: 51 χρόνια από το πραξικόπημα που άνοιξε τον δρόμο στην τουρκική εισβολή

Η ντε φάκτο διχοτόμηση του νησιού διατηρείται μέχρι σήμερα, με τη Βόρεια Κύπρο να τελεί υπό τουρκική στρατιωτική κατοχή και τη «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου» να αναγνωρίζεται διεθνώς μόνο από την Άγκυρα.
LIFO NEWSROOM
Η Γαλλία δηλώνει διατεθειμένη να συζητήσει επανορθώσεις για τις αποικιακές σφαγές στον Νίγηρα

Διεθνή / Η Γαλλία δηλώνει διατεθειμένη να συζητήσει επανορθώσεις για τις αποικιακές σφαγές στον Νίγηρα

Περισσότερο από έναν αιώνα μετά τη σφαγή εκατοντάδων ανθρώπων και τη λεηλασία ολόκληρων κοινοτήτων στη Νίγηρα, η Γαλλία δηλώνει για πρώτη φορά διατεθειμένη να συνομιλήσει για ιστορική αποκατάσταση, χωρίς ωστόσο να αναγνωρίζει επίσημα ευθύνη
LIFO NEWSROOM
Η Αλμπανέζε του ΟΗΕ χαιρετίζει τη συνάντηση των 30 κρατών για την Παλαιστίνη

Διεθνή / Η Αλμπανέζε του ΟΗΕ χαιρετίζει τη συνάντηση των 30 κρατών για την Παλαιστίνη

Στόχος της συνάντησης, στην οποία συμμετέχουν μεταξύ άλλων, Κίνα και Ισπανία είναι να συμφωνηθεί ένα αναλυτικό σχέδιο πολιτικών, οικονομικών και νομικών ενεργειών ώστε να τερματιστεί η κατοχή του Ισραήλ στα παλαιστινιακά εδάφη
LIFO NEWSROOM
Νέα εφαρμογή για την προστασία των παιδιών στο διαδίκτυο έρχεται στην Ελλάδα και άλλα τέσσερα ευρωπαϊκά κράτη

Διεθνή / Νέα εφαρμογή για την προστασία των παιδιών στο διαδίκτυο έρχεται στην Ελλάδα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι Δανία, Γαλλία, Ελλάδα, Ιταλία και Ισπανία θα δοκιμάσουν μια εφαρμογή για επαλήθευση ηλικίας, με στόχο την απαγόρευση πρόσβασης παιδιών σε επιβλαβές περιεχόμενο
LIFO NEWSROOM