Η ετεροθαλής αδερφή της Άννας Φρανκ θα συναντήσει τους μαθητές που χαιρέτισαν ναζιστικά σε σχολείο

Η ετεροθαλής αδερφή της Άννας Φρανκ θα συναντήσει τους μαθητές που χαιρέτισαν ναζιστικά σε σχολείο Facebook Twitter
0

Επιζήσασα του ναζιστικού στρατοπέδου συγκέντρωσης Άουσβιτς και ετεροθαλής αδελφή της Άννας Φρανκ θα συναντηθεί σήμερα με τους μαθητές Λυκείου της Καλιφόρνιας, που φωτογραφήθηκαν να κάνουν τον ναζιστικό χαιρετισμό πάνω από μια σβάστικα φτιαγμένη από πλαστικά ποτήρια.

Τα αντισημιτικά σχόλια και οι φωτογραφίες που αναρτήθηκαν κυρίως στο Snapchat, ανάμεσά τους και μία με τον τίτλο «άρια φυλή», προκάλεσαν σφοδρές αντιδράσεις.

Η 89χρονη Εύα Σλος, επιζήσασα του Ολοκαυτώματος και ακτιβίστρια, ελπίζει οι μαθητές που συμμετείχαν στο περιστατικό να έχουν τη δυνατότητα να γίνουν υπερασπιστές της ανεκτικότητας και της κατανόησης, επεσήμαναν οι διοργανωτές της συνάντησης σε ανακοίνωσή τους.

«Είναι απαραίτητο οι νέοι σήμερα να έρθουν πρόσωπο με πρόσωπο με τις επιπτώσεις του ανεξέλεγκτου μίσους», τόνισε ο ραβίνος Ρουβέν Μιντς διευθυντής του Κέντρου για την Εβραϊκή Ζωή στο Νιούπορτ Μπις της Καλιφόρνιας.

Μαθητές από διάφορα λύκεια της πολυτελούς κομητείας Όραντζ στην Καλιφόρνια φωτογραφήθηκαν στη διάρκεια ενός πάρτι που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στην Κόστα Μέσα να υψώνουν τα χέρια στον ναζιστικό χαιρετισμό, πλάι σε μια σβάστικα φτιαγμένη από κόκκινα πλαστικά ποτήρια. Τα στιγμιότυπα απαθανατίστηκαν και οι φωτογραφίες αναρτήθηκαν στα social media το Σαββατοκύριακο.

Κάποιοι από τους μαθητές έχουν γράψει επιστολές για να ζητήσουν συγγνώμη, ανέφεραν οι Los Angeles Times.


Η Σλος αιχμαλωτίστηκε από τους Ναζί το 1944 στο Άμστερνταμ. Την έστειλαν στο Άουσβιτς, όπου πέθαναν ο πατέρας και ο αδελφός της. Στη συνέχεια η ίδια και η μητέρα της απελευθερώθηκαν από τον ρωσικό στρατό και αργότερα η μητέρα της παντρεύτηκε τον πατέρα της Άννας Φρανκ.

Η συνάντηση μεταξύ της Σλος και κάποιων από των μαθητών είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί στο λύκειο Νιούπορτ Χάρμπορ.

«Η ελπίδα μας είναι ότι αν συναντηθούν με κάποιον που έγινε μάρτυρας από πρώτο χέρι των ωμοτήτων που διαπράχθηκαν υπό τη σβάστικα και τον ναζιστικό χαιρετισμό θα βοηθήσει να οδηγηθούν αυτοί οι μαθητές προς την ανεκτικότητα και την αποδοχή», επεσήμανε ο ραβίνος Μιντς.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ

Διεθνή / Λίβανος: Oι πολίτες επιστρέφουν μετά την εύθραυστη εκεχειρία αντικρίζοντας εικόνες καταστροφής

«Μου είπαν ότι το σπίτι μου έχει καταστραφεί, αλλά ήθελα να το δω με τα μάτια μου» - Κτίρια έχουν ισοπεδωθεί, δρόμοι έχουν καταστραφεί και πολλές κατοικίες είχαν καεί ή υποστεί σοβαρές ζημιές από αεροπορικά πλήγματα
THE LIFO TEAM
ΙΤΑΛΙΑ ΤΖΟΡΤΖΙΑ ΜΕΛΟΝΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ

Διεθνή / Ιταλία: Μπόνους σε δικηγόρους για να πείθουν τους μετανάστες-πελάτες τους να επιστρέψουν στην πατρίδα τους

Το ακριβές ποσό δεν καθορίζεται στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μελόνι, ωστόσο σύμφωνα με εκτιμήσεις του ιταλικού Τύπου ανέρχεται περίπου στα 615 ευρώ
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΠΥΡΑΥΛΟΙ ΒΙΝΤΕΟ

Διεθνή / Ιράν: «Ανανεώνουμε το οπλοστάσιό μας ταχύτερα από πριν» - Βίντεο από υπόγειες πυραυλικές εγκαταστάσεις

Βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media, απαθανατίζει τον διοικητή της Αεροδιαστημικής Δύναμης των Φρουρών της Επανάστασης, να επιθεωρεί υπόγειες πυραυλικές εγκαταστάσεις άγνωστης τοποθεσίας
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΚΡΙΣΗ ΕΥΡΩΠΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ

Διεθνή / Η κρίση στο Ιράν παραμερίζει τα οικονομικά προβλήματα της Ευρώπης από την ατζέντα της Συνόδου Κορυφής

Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή αναμένεται να ανατρέψει τα σχέδια των ηγετών να συζητήσουν την οικονομία και τον προϋπολογισμό της ΕΕ την επόμενη εβδομάδα
THE LIFO TEAM
ΙΣΠΑΝΙΑ ΠΕΔΡΟ ΣΑΝΤΣΕΘ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Ο Πέδρο Σάντσεθ καλεί την ΕΕ να διακόψει τη Συμφωνία Σύνδεσης με το Ισραήλ εντός 48 ωρών

Κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος, την Κυριακή, ο Ισπανός πρωθυπουργός και η υποψήφια των Σοσιαλιστών, Μαρία Χεσούς Μοντέρο επιβεβαίωσαν ότι θα ζητήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση να τερματίσει τη Συμφωνία Σύνδεσης με το Ισραήλ
THE LIFO TEAM