Το Netflix εξασφάλισε τα δικαιώματα μεταφοράς του «Εκατό χρόνια μοναξιά»

Το Netflix εξασφάλισε τα δικαιώματα μεταφοράς του «Εκατό χρόνια μοναξιά» Facebook Twitter
0

Το Netflix ανακοίνωσε σήμερα ότι εξασφάλισε τα δικαιώματα του διάσημου βιβλίου του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες, πενήντα και πλέον χρόνια μετά την πρώτη έκδοσή του το 1967. Αυτή θα είναι η πρώτη μεταφορά του κλασικού έργου στην οθόνη.

Σύμφωνα με τον γιο του, Ροντρίγκο Γκαρσία, ο οποίος μαζί με τον αδελφό του Γκονζάλο, θα έχουν το ρόλο του executive producer στο πρότζεκτ, ο μεγάλος Κολομβιανός συγγραφέας είχε δεχτεί άπειρες προτάσεις μέσα στα χρόνια για την κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου. Φοβόταν όμως ότι η ιστορία δεν θα μπορούσε να αποδοθεί σωστά στα χρονικά όρια μιας ταινίας και επίσης δεν θα είχε νόημα σε άλλη γλώσσα πλην των ισπανικών.

Η οικογένεια του Μάρκες αποφάσισε να αποδεχτεί την πρόταση της πλατφόρμας του Netflix να μεταφερθεί το βιβλίο ως ισπανόφωνη τηλεοπτική σειρά, αναλογιζόμενη την ραγδαία πρόοδο του είδους τα τελευταία χρόνια, δήλωσε ο Γκαρσία.

Με τη σειρά του, ο αντιπρόεδρος του τμήματος πρωτότυπων ισπανόφωνων παραγωγών του Netflix, Φρανσίσκο Ράμος, δήλωσε σχετικά ότι η εταιρεία είχε προσπαθήσει και στο παρελθόν να εξασφαλίσει τα δικαιώματα του βιβλίου χωρίς επιτυχία. Η αναγνώριση όμως και η δημοτικότητα ταινιών όπως το "Roma" και σειρών όπως το "Narcos" απέδειξαν ότι η πλατφόρμα μπορεί να φέρει σε πέρας «ισπανόφωνο περιεχόμενο υψηλού επιπέδου με ανταπόκριση σε ολόκληρο τον πλανήτη».

TV & Media
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμεντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

TV & Media / «What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμαντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

Τον Νοέμβριο του 2010, μια παρέα  ανδρών μπήκε στο σπίτι των Παν στο Μάρκχαμ του Οντάριο. Σκότωσαν τη μητέρα της Τζένιφερ και πυροβόλησαν τον πατέρα της στο κεφάλι και στον ώμο
NEWSROOM