ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Η Ρωσία απαγόρευσε τα smartphones στους στρατιώτες

Η Ρωσία απαγόρευσε τα smartphones στους στρατιώτες Facebook Twitter
0

Το Κοινοβούλιο της Ρωσίας ψήφισε να απαγορευτεί στους στρατιώτες η χρήση smartphones εν ώρα καθήκοντος, μετά τις ανησυχίες σχετικά με τον ρόλο των social media σε θέματα εθνικής ασφαλείας. 

Το νομοσχέδιο απαγορεύει στα μέλη των ενόπλων δυνάμεων να χρησιμοποιούν οποιοδήποτε τηλέφωνο έχει την δυνατότητα να τραβάει φωτογραφίες, να βιντεοσκοπεί και να έχει πρόσβαση στο ίντερνετ. 

Επίσης οι στρατιώτες απαγορεύεται να γράφουν σχετικά με τον στρατό ή να μιλούν σε δημοσιογράφους. 

Το νομοσχέδιο υπερψήφισαν περισσότεροι από 400 βουλευτές σε σύνολο 450 του ρωσικού κοινοβουλίου. 

Η χρήση κινητών τηλεφώνων με βασικές λειτουργίες κλήσεις και ανταλλαγής μηνυμάτων θα συνεχίσει να επιτρέπεται, αλλά τάμπλετ και λάπτοπ υπόκεινται στις απαγορεύσεις του νέου νόμου. 

Στοιχεία από λογαριασμούς social media στρατιωτών έχουν επιτρέψει πολλές φορές σε σάιτ όπως το Bellingcat να αποκαλύψουν την μυστική στρατιωτική δραστηριότητα των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, ενίοτε την στιγμή που ήταν σε εξέλιξη οι επιχειρήσεις. 

Το νομοσχέδιο πρέπει τώρα να εγκριθεί από την Άνω Βουλή πριν επικυρωθεί από τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. 

Ρώσοι αξιωματούχοι εξήγησαν πως η κίνηση ήταν αναγκαία για την προστασία στρατιωτικών πληροφοριών από τις μυστικές υπηρεσίες. 

Από το 2017 η Ρωσία έχει προειδοποιήσει πολλές φορές τους στρατιώτες της να μην μοιράζονται πληροφορίες τους στο διαδίκτυο, συμπεριλαμβανομένων των selfies. 

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: Συγκεντρώσεις νεοφασιστών για τα 79 χρόνια από την εκτέλεση του Μουσολίνι

Διεθνή / Ιταλία: Συγκεντρώσεις νεοφασιστών για τα 79 χρόνια από την εκτέλεση του Μουσολίνι

Περίπου 200 νεοφασίστες, ντυμένοι στα μαύρα, ταξίδεψαν στη Λίμνη Κόμο για να γιορτάσουν την επέτειο των 79 χρόνων από την εκτέλεση του Μουσολίνι - Διαδηλωτές απάντησαν με το αντιφασιστικό «Bella Ciao» στους φασιστικούς ύμνους
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Επέτειος γάμου για πρίγκιπα Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον: Η γνωριμία, ο αρραβώνας, ο γάμος και η μάχη με τον καρκίνο

Διεθνή / Επέτειος γάμου για πρίγκιπα Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον: Η γνωριμία, ο αρραβώνας, ο γάμος και η μάχη με τον καρκίνο

Ιδιωτικά αναμένεται να γιορτάσουν τα 13 χρόνια του γάμου τους ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας - Το ζευγάρι ένωσε τις ζωές του στις 29 Απριλίου του 2011 στο Αββαείο του Ουεστμίνστερ
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ