Τσίπρας στο Μόναχο: «Με τον Ζάεφ βρισκόμαστε στη σωστή πλευρά της Ιστορίας»

Τσίπρας στο Μόναχο: «Με τον Ζάεφ βρισκόμαστε στη σωστή πλευρά της Ιστορίας» Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

«Εγώ και ο Ζόραν Ζάεφ βρισκόμαστε στη σωστή πλευρά της Ιστορίας», δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το Μόναχο όπου βρίσκεται. 

Η ενίσχυση της εθνικής ρητορείας και του εθνικισμού ως απάντηση σε παγκόσμιες και περιφερειακές προκλήσεις, είναι σαν να σπρώχνουμε τον τροχό της ιστορίας προς τα πίσω, είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στην 55η Διεθνή Διάσκεψη για την Ασφάλεια στο Μόναχο της Γερμανίας.

Αυτή η θέση είναι επικίνδυνη, καταστροφική και «βόμβα» στα θεμέλια της ευρωπαϊκής συνοχής, τόνισε ο κ. Τσίπρας και είπε ότι πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις με βάση τις αξίες μας.

Θέσαμε τέλος σε μια μακροχρόνια διαφωνία 30 χρόνων με τη Βόρεια Μακεδονία μέσα από μια πολύ δύσκολη στην υλοποίηση της Συμφωνία, τη Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία αποτελεί σημείο αναφοράς για το που μπορεί να οδηγήσει ο εθνικισμός και ο απομονωτισμός, επισήμανε ο κ. Τσίπρας

Η Συμφωνία των Πρεσπών, είπε, είναι ότι καλύτερο για τις δύο χώρες αλλά και για την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και την Ευρώπη.

«Είμαι πολύ υπερήφανος και είμαι πεπεισμένος ότι εγώ και ο Ζόραν Ζάεφ βρισκόμαστε στη σωστή πλευρά της Ιστορίας», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

«Η Ιστορία δεν γράφεται από εκείνους που κωλυσιεργούν, από εκείνους οι οποίοι φοβούνται και τρέμουν μπροστά στις αλλαγές. Η Ιστορία, αντιθέτως, γράφεται από εκείνους που τολμούν να επιφέρουν αλλαγές και να σταθούν, παρά τις αντιδράσεις, στη σωστή πλευρά της Ιστορίας», τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρούμπιο: Οι ΗΠΑ ανακαλούν «επιθετικά» φοιτητικές viza σε Κινέζους 

Διεθνή / Ρούμπιο: Οι ΗΠΑ ανακαλούν «επιθετικά» τις άδειες Κινέζων φοιτητών 

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ θα συνεργαστεί με το Εσωτερικής Ασφαλείας ώστε να προχωρήσουν οι ανακλήσεις «με επιθετικό τρόπο», ιδίως για φοιτητές που συνδέονται με το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας ή που σπουδάζουν σε τομείς «κρίσιμης σημασίας», ανακοίνωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών
LIFO NEWSROOM
«Υπέρβαση εξουσίας»: Δικαστήριο ακυρώνει τους ανταποδοτικούς δασμούς Τραμπ

Διεθνή / «Υπέρβαση εξουσίας»: Δικαστήριο ακυρώνει τους ανταποδοτικούς δασμούς Τραμπ

Δικαστικό πλήγμα στις εμπορικές πολιτικές του Αμερικανού προέδρου - Έφεση από την κυβέρνηση - Δικαστές που δεν έχουν εκλεγεί, δεν έχουν δικαίωμα απόφασης σε έκτακτες καταστάσεις, δήλωσε εκπρόσωπος του Τραμπ
LIFO NEWSROOM