Πέθαναν τα σιαμαία βρέφη που νοσηλεύονταν σε νοσοκομείο της Υεμένης

Πέθαναν τα σιαμαία βρέφη που νοσηλεύονταν σε νοσοκομείο της Υεμένης Facebook Twitter
0

Πέθαναν τελικά τα σιαμαία βρέφη τα οποία νοσηλεύονταν μετά τη γέννησή τους σε νοσοκομείο της Σαναά, στην σπαρασσόμενη από εμφύλιο πόλεμο Υεμένη.

Την ανακοίνωση του θανάτου τους έκαναν οι αντάρτες Χούτι, οι οποίοι έχουν υπό τον έλεγχό τους την πρωτεύουσα της χώρας.

Οι Χούτι είχαν απευθύνει έκκληση για την επείγουσα μεταφορά των δύο βρεφών στο εξωτερικό για τον διαχωρισμό τους και κατηγόρησαν τον συνασπισμό δυνάμεων υπό την Σαουδική Αραβία για τον θάνατό τους, εξαιτίας «της άρνησής του να ανοίξει το αεροδρόμιο της Σαναά για να τους επιτραπεί να μεταφερθούν αλλού για νοσηλεία», σύμφωνα με ανακοίνωσή τους.

Το αεροδρόμιο της Σαναά είναι κλειστό στις εμπορικές πτήσεις λόγω του αεροπορικού αποκλεισμού που έχει επιβάλει ο συνασπισμός δυνάμεων του οποίου ηγείται η Σαουδική Αραβία και ο οποίος επεμβαίνει από το 2015 κατά των ανταρτών Χούτι.

Μια εξειδικευμένη ιατρική ομάδα από τη Σαουδική Αραβία είχε δηλώσει έτοιμη να αναλάβει την περίθαλψη των δύο σιαμαίων βρεφών ηλικίας 14 ημερών από την Υεμένη, αλλά στη συνέχεια δεν δόθηκε καμία πληροφορία για την υλοποίηση αυτής της πρότασης.

Ένας γιατρός από την Υεμένη είχε απευθύνει προηγουμένως έκκληση για τη μεταφορά στο εξωτερικό των δύο αγοριών που γεννήθηκαν στη Σαναά προκειμένου να μπορέσουν να διαχωριστούν, καθώς η ιατρική του ομάδα δεν ήταν σε θέση να κάνει αυτή την επέμβαση.

Πέθαναν τα σιαμαία βρέφη που νοσηλεύονταν σε νοσοκομείο της Υεμένης Facebook Twitter

«Θα ήθελα να μεταφερθούν στο εξωτερικό το συντομότερο δυνατό», είχε δηλώσει ο Φάισαλ αλ Μπάμπιλι, επικεφαλής στο παιδιατρικό τμήμα του νοσοκομείου αλ Θάουρα της Σαναά, εξηγώντας ότι το σύστημα υγείας της Υεμένης έχει καταρρεύσει εξαιτίας του πολέμου και ότι λόγω της έλλειψης εξοπλισμού η ομάδα του δεν είναι σε θέση να πραγματοποιήσει την επέμβαση διαχωρισμού των νεογέννητων.

Περίπου 10.000 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους άμαχοι, έχουν χάσει τη ζωή τους από τον πόλεμο στην Υεμένη και περισσότεροι από 60.000 έχουν τραυματιστεί από τον Μάρτιο του 2015, σύμφωνα με μερικό απολογισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ). Ωστόσο μη κυβερνητικές οργανώσεις υπογραμμίζουν ότι ο αριθμός των νεκρών είναι κατά πολύ υψηλότερος, με ορισμένες να εκτιμούν ότι είναι ο πενταπλάσιος.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

JK ROWLING GLAMOUR

Διεθνή / JK Rowling: Το εξώφυλλο με τις τρανς γυναίκες που την εξόργισε και η απάντηση του περιοδικού

Στο εξώφυλλο ποζάρει μια ομάδα τρανς γυναικών φορώντας μπλουζάκια «Protect the Dolls» που δημιουργήθηκαν από τον σχεδιαστή Connor Ives για να συγκεντρώσουν χρήματα για το φιλανθρωπικό ίδρυμα Trans Lifeline
LIFO NEWSROOM
«Από την ειρηνική Ευρώπη, στην Ευρώπη των όπλων»

LiFO politics / «Από την ειρηνική Ευρώπη, στην Ευρώπη των όπλων»

Ποιες πολιτικές, ποιοι σχεδιασμοί και ποια πρόσωπα βρίσκονται πίσω από την έκρηξη των αμυντικών δαπανών στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Ποιοι είναι οι μεγάλοι λομπίστες της ευρωπαϊκής πολεμικής βιομηχανίας και πώς επηρεάζουν την ευρωπαϊκή πολιτική; Η Βασιλική Σιούτη συζητά για τα θέματα αυτά με τον Φέρρυ Μπατζόγλου, δημοσιογράφο-ανταποκριτή γερμανικών ΜΜΕ στην Αθήνα.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ένας χρόνος μετά το Νόβι Σαντ: Δεκάδες χιλιάδες Σέρβοι τίμησαν τα 16 θύματα της κατάρρευσης

Διεθνή / Ένας χρόνος μετά το Νόβι Σαντ: Δεκάδες χιλιάδες Σέρβοι τίμησαν τα 16 θύματα της κατάρρευσης

Το πλήθος τήρησε 16 λεπτά σιγής, ενώ εκατοντάδες άνθρωποι τοποθέτησαν λουλούδια και κεριά γύρω από τα κιγκλιδώματα που εξακολουθούν να περιβάλλουν την είσοδο του σταθμού
LIFO NEWSROOM
Τέως πρίγκιπας Άντριου: Μετά την αποφυλάκιση του Έπσταϊν, ήθελε να τα «ξαναπούν από κοντά»

Διεθνή / Τέως πρίγκιπας Άντριου: Μετά την αποφυλάκιση του Έπσταϊν, ήθελε να τα «ξαναπούν από κοντά»

Τα έγγραφα της υπόθεσης φανερώνουν επίσης ότι η JP Morgan είχε προειδοποιήσει τις αμερικανικές αρχές για συναλλαγές που συνδέονταν με τον Έπσταϊν και ενδέχεται να σχετίζονταν με υποθέσεις εμπορίας ανθρώπων
LIFO NEWSROOM