NATO: Δεν θα αναπτύξουμε νέα πυρηνικά όπλα στην Ευρώπη

NATO: Δεν θα αναπτύξουμε νέα πυρηνικά όπλα στην Ευρώπη Facebook Twitter
EPA
0

Το ΝΑΤΟ δεν σχεδιάζει να μεταφέρει νέους πυρηνικούς πυραύλους εδάφους στην Ευρώπη, διαβεβαίωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Το ΝΑΤΟ δεν έχει καμία πρόθεση να αναπτύξει νέα πυρηνικά όπλα στην Ευρώπη», διευκρίνισε ο Στόλτενμπεργκ, σε δηλώσεις του στο πρακτορείο Reuters, με αφορμή την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη συνθήκη για τα πυρηνικά όπλα μέσου βεληνεκούς (INF).


«Δεν χρειάζεται να αντιγράφουμε ό,τι κάνει η Ρωσία. Αλλά ταυτόχρονα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα διατηρούμε αξιόπιστη και αποτελεσματική αποτρεπτική δύναμη», πρόσθεσε, χωρίς ωστόσο να εισέλθει σε λεπτομέρειες. 


Μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση της Νορβηγίας (NRK) ο γενικός γραμματέας είπε ότι το ΝΑΤΟ θα συνεχίσει να εργάζεται με τη Ρωσία ώστε να την πείσει να σεβαστεί τη συνθήκη INF.

Όπως όμως είπε, οι πληροφορίες που έχουν συλλέξει πολλές χώρες τα τελευταία χρόνια δείχνουν ότι η Μόσχα παραβιάζει τη σχετική συνθήκη. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Τζορτζ: Η απρόσμενη βασιλική εμφάνιση που μαρτυρά πως ακολουθεί τα βήματα του πατέρα του

Διεθνή / Πρίγκιπας Τζορτζ: Η απρόσμενη βασιλική εμφάνιση που μαρτυρά πως ακολουθεί τα βήματα του πατέρα του

Ο πρίγκιπας Τζορτζ έκανε μια απρόσμενη εμφάνιση στην ίδια ηλικία που ο πρίγκιπας και μελλοντικός βασιλιάς της Βρετανίας Ουίλιαμ, άρχισε να δίνει το παρών σε τέτοιες εκδηλώσεις
LIFO NEWSROOM
Ρωσία: Η απουσία του Λαβρόφ πυροδοτεί φήμες ότι έχει χάσει την εύνοια του Πούτιν

Διεθνή / Ρωσία: Η απουσία του Λαβρόφ πυροδοτεί φήμες ότι έχει χάσει την εύνοια του Πούτιν

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών δεν παρευρέθηκε σε σημαντική συνάντηση στο Κρεμλίνο και δεν αποτελεί μέρος της ρωσικής αντιπροσωπείας στη Σύνοδο των G20, γεγονός που εγείρει εικασίες
LIFO NEWSROOM
Ιστορική αλλά διακριτική επίσκεψη αλ Σάρα στον Λευκό Οίκο: «Ο Τραμπ θέλει να δείξει πως δεν είναι πλέον τρομοκράτης»

Διεθνή / Ιστορική αλλά διακριτική η επίσκεψη αλ Σαράα στον Λευκό Οίκο: «Ο Τραμπ θέλει να δείξει πως δεν είναι πλέον τρομοκράτης»

Οι ΗΠΑ «επιτρέπουν στη Συρία να ξαναρχίσει τις δραστηριότητες της πρεσβείας της στην Ουάσιγκτον προκειμένου να ενισχυθεί ο συντονισμός ως προς τον αγώνα εναντίον της τρομοκρατίας»
LIFO NEWSROOM
Ryanair: Μόνο ψηφιακές κάρτες επιβίβασης θα δέχεται η εταιρεία από τις 12 Νοεμβρίου - Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Διεθνή / Ryanair: Μόνο ψηφιακές κάρτες επιβίβασης θα δέχεται η εταιρεία από τις 12 Νοεμβρίου - Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Η απόφαση έχει προκαλέσει αγωνία σχετικά με τους ηλικιωμένους επιβάτες, οι οποίοι ενδέχεται να μην διαθέτουν ή να μην είναι σε θέση να χειρίζονται ένα smartphone
LIFO NEWSROOM