Ισόβια για μη πληρωμή διοδίων στην Κίνα

Ισόβια για μη πληρωμή διοδίων στην Κίνα Facebook Twitter
0

Τι σημαίνει στην Ελλάδα να μην πληρώνεις διόδια? Άγνωστο ακόμα καθώς υπάρχουν διαφορετικές ερμηνείες του νόμου. Στην Κίνα όμως η μη πληρωμή των διοδίων μπορεί να σημαίνει και ισόβια. Σε αυτή την ποινή καταδικάστηκε ο Κινέζος ιδιοκτήτης φορτηγών Σι Τζιανφένγκ, επειδή δεν πλήρωνε διόδια επί 8 χρόνια. Ο Τζιανφένγκ είχε προσαρμόσει στα φορτηγά του πλαστές στρατιωτικές πινακίδες ,που έχουν απαλλαγή από την πληρωμή, για να αποφεύγει την καταβολή των διοδίων. Πάντως η αυστηρότητα της ποινής ,δημιούργησε ένα ολόκληρο κίνημα στο ίντερνετ και ο ισοβίτης κατάφερε να επιτύχει επανάληψη της δίκης. Σύμφωνα με την ανακοίνωση των αρχών, μέχρι την αποκάλυψη της απάτης ο κινέζος ιδιοκτήτης φορτηγών είχε "εξοικονομήσει" , 420.000 ευρώ.

Στην κομμουνιστική Κίνα,  σε όλους σχεδόν τους αυτοκινητόδρομους οι οδηγοί καταβάλουν διόδια. Στους περισσότερους, χρησιμοποιείται ηλεκτρονική κάρτα που υπολογίζει τα διόδια ανάλογα με την απόσταση που διανύει ο οδηγός. Η πληρωμή, γίνεται κατά την έξοδο από τον αυτοκινητόδρομο.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Έκανα χιούμορ», λέει ο Έντι Ράμα αναφορικά με τις δηλώσεις του για τους Έλληνες

Διεθνή / «Έκανα χιούμορ», λέει ο Έντι Ράμα αναφορικά με τις δηλώσεις του για τους Έλληνες

«Διαβεβαιώνω όλους όσοι ανησυχούν και αισθάνονται προσβεβλημένοι ότι δεν έχω ούτε την παραμικρή αμφιβολία πως ο Πλάτωνας και ο Αριστοτέλης είναι Ελληνες φιλόσοφοι», αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην ανάρτησή του ο Αλβανός πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM
Ιράν:

Διεθνή / «Με χτύπησαν στο πρόσωπο με πλαστικές σφαίρες»: Μαρτυρίες Ιρανών στα σύνορα με το ιρακινό Κουρδιστάν

Στα χιονισμένα σύνορα του Ιράν με το Ιρακινό Κουρδιστάν, οι πολίτες εγκαταλείπουν τη χώρα, ενώ πίσω τους η καταστολή, ο φόβος και οι διαδηλώσεις συνεχίζονται
THE LIFO TEAM