Εγκλωβισμένος για 400 μέρες σε μια εκκλησία: η ιστορία ενός άντρα χωρίς επιλογές

0

Ο Nelson Pinos εδώ και 400 μέρες ζει φυλακισμένος στο εσωτερικό ενός ναού. Αν βγει, πατώντας το πόδι του σε αμερικανικό έδαφος, αυτομάτως μπορεί να απελαθεί. Είναι οικογενειάρχης και δούλευε στις ΗΠΑ τα περισσότερα χρόνια της ενήλικης ζωής του. 

Η πορεία αυτών των 26 ετών τέλειωσε άδοξα τον Νοέμβριο του 2017, όταν ενημερώθηκε από την αμερικανική κυβέρνηση Τραμπ ότι θα έπρεπε να εγκαταλείψει άμεσα τις ΗΠΑ και να επιστρέψει στο Εκουαδόρ. Τότε ήταν που οι δικηγόροι και αρκετοί συμπατριώτες του τον ενημέρωσαν να αναζητήσει προσωρινό καταφύγιο σε μια εκκλησία, μέχρι να επιλυθεί η εκκρεμότητα της απέλασής του.

Από τότε η Εκκλησία των Μεθοδιστών στο Κονέκτικατ έχει γίνει το μοναδικό του σπίτι. Εδώ έρχονται τα παιδιά του και τον συναντούν, εδώ περνά κάθε ώρα της ημέρας, προσπαθώντας να αντέξει κάθε ώρα της ημέρας. 

«Σου σπαράζει την καρδιά να έχεις παιδιά και να έρχονται να σε βλέπουν εδώ, ζώντας ένα ψέμα. Ειδικά το μικρότερο που πιστεύει ακόμη και θέλει ο μπαμπάς του να γυρίσει στο σπίτι μαζί του, αλλιώς κλαίει και δεν θέλει να επιστρέψει», λέει. 

Ο Pinos είναι ένας από τους περισσότερους από 1 εκ. ανθρώπους που στις 30 Νοεμβρίου του 2017 βρέθηκαν σ' αυτή τη θέση... 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΖΕΣΤΗ ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΓΑΛΛΙΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Διεθνή / Ακραία ζέστη σε Γαλλία, Ισπανία και Βρετανία με νέα ρεκόρ για τον Μάιο

Οι μετεωρολογικές υπηρεσίες προειδοποιούν ότι το κύμα θερμότητας θα συνεχιστεί για αρκετές ακόμη ημέρες, με τις θερμοκρασίες να ξεπερνούν έως και κατά 13 βαθμούς τα φυσιολογικά επίπεδα για την εποχή
THE LIFO TEAM
Γκάμπορ Ματέ: «Τα smartphones είναι σχεδιασμένα να ανεβάζουν την ντοπαμίνη, όπως η κοκαΐνη»

Διεθνή / Γκάμπορ Ματέ: «Τα smartphones είναι σχεδιασμένα να ανεβάζουν την ντοπαμίνη, όπως η κοκαΐνη»

Με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του για τον εθισμό, ο Γκάμπορ Ματέ μιλά για το τραύμα, την αποτυχία του πολέμου κατά των ναρκωτικών, τις «αξιοσέβαστες» δικές του εξαρτήσεις και τα κινητά που, όπως λέει, λειτουργούν πάνω στα ίδια κυκλώματα ανταμοιβής του εγκεφάλου.
THE LIFO TEAM
Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Διεθνή / Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Στην πρώτη του εγκύκλιο, Magnifica humanitas, ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ προειδοποιεί για την εξουσία των εταιρειών τεχνητής νοημοσύνης, ζητά ισχυρούς κανόνες και συνδέει την AI με την εργασία, τον πόλεμο, την ανισότητα και την ίδια την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
THE LIFO TEAM