ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Τραμπ: «Μεγάλη πρόοδος» στις συζητήσεις με Β. Κορέα για τα πυρηνικά

Τραμπ: «Μεγάλη πρόοδος» στις συζητήσεις με Β. Κορέα για τα πυρηνικά Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Ο Ντόναλντ Τραμπ εκτίμησε πως έχει σημειωθεί «μεγάλη πρόοδος» ανάμεσα σε ΗΠΑ και Βόρεια Κορέα στις συζητήσεις για τα πυρηνικά. 

Ο Αμερικανός πρόεδρος συναντήθηκε σήμερα με τον Κιμ Γιονγκ Τσολ, τον απεσταλμένο της Βόρειας Κορέας, και συζήτησαν για το πρόγραμμα παραγωγής πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων της ασιατικής χώρας. 

Ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε ως «απίστευτη» τη συνάντηση. 

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε μετά τις συνομιλίες των δύο χθες Παρασκευή ότι ο πρέοδρος Τραμπ θα έχει μια δεύτερη συνάντηση, αυτή την φορά με τον ίδιο τον βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν στα τέλη Φεβρουαρίου αλλά ότι θα διατηρηθούν οι οικονομικές κυρώσεις εις βάρος της Πιονγκγιάνγκ.

«Ήταν μια απίθανη συνάντηση. Συμφωνήσαμε να συναντηθούμε κάποια στιγμή, πιθανόν στο τέλος Φεβρουαρίου. Επιλέξαμε μια χώρα (συνάντησης) αλλά θα ανακοινώσουμε ποιά θα είναι αυτή στο μέλλον. Ο Κιμ Γιονγκ Ουν ανυπομονεί και εγώ το ίδιο. Έχουμε σημειώσει μεγάλη πρόοδο, η οποία δεν αναφέρεται από τα μέσα ενημέρωσης», δήλωσε ο Τραμπ στους δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με το Reuters, η χώρα αυτή πιθανόν να είναι το Βιετνάμ.

Παρά τα θετικά σχόλιά του πάντως δεν έχει υπάρξει κάποια ένδειξη ότι μειώθηκαν οι διαφωνίες των δύο χωρών ως προς το αμερικανικό αίτημα να εγκαταλείψει η Βόρεια Κορέα το πυρηνικό της πρόγραμμα που απελεί τις ΗΠΑ και το βορειοκορεατικό αίτημα για άρση των αμερικανικών κυρώσεων εις βάρος της Πιονγκγιάνγκ.

Η πρώτη συνάντηση κατέληξε με μια αόριστη δέσμευση του Κιμ Γιονγκ Ουν να εργαστεί προς την κατεύθυνση της αποπυρηνικοποίησης της κορεατικής χερσονήσου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η AstraZeneca παραδέχθηκε για πρώτη φορά πως το εμβόλιο για τον κορονοϊό μπορεί να προκαλέσει παρενέργειες

Διεθνή / Η AstraZeneca παραδέχθηκε για πρώτη φορά πως το εμβόλιο για τον κορωνοϊό μπορεί να προκαλέσει παρενέργειες

Ομαδική αγωγή από 51 οικογένειες έχει κατατεθεί στη Βρετανία κατά του φαρμακευτικού κολοσσού - Οι αποζημιώσεις συνολικά υπολογίζεται πως θα φτάσουν τα 100 εκατ. λίρες
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Η κυβέρνηση Μπάιντεν επαναφέρει την προστασία της υγειονομικής περίθαλψης για τα άτομα LGBTQ+

Διεθνή / Η κυβέρνηση Μπάιντεν επαναφέρει την προστασία της υγειονομικής περίθαλψης για τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα

Όταν ο Μπάιντεν ανέλαβε τα καθήκοντά του, κατέστησε σαφές ότι θα εργαστεί όχι μόνο για να αντιστρέψει τη ζημιά που έκανε ο Τραμπ στα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, αλλά και για να τα προωθήσει ακόμη περισσότερο.
NEWSROOM