«Θα μας λείψετε»: Η Γερμανία κάνει έκκληση στους Βρετανούς να παραμείνουν στην ΕΕ

«Θα μας λείψετε»: Η Γερμανία κάνει έκκληση στους Βρετανούς να παραμείνουν στην ΕΕ Facebook Twitter
1

Η Ανεγκρέτ Κραμπ-Καρενμπάουερ, ηγέτις των Συντηρητικών και προστατευόμενη της Άνγκελα Μέρκελ απευθύνει έκκληση σήμερα στους Βρετανούς να παραμείνουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Θα μας λείψετε», είπε η ίδια, εξηγώντας πως ότι οι συμπατριώτες της δεν έχουν ξεχάσει πώς η Βρετανία υποδέχθηκε και πάλι τη Γερμανία ως κυρίαρχο κράτος μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η Ανεγκρέτ Κραμπ-Καρενμπάουερ, που διαδέχθηκε τη Μέρκελ στην αρχηγία των Χριστιανοδημοκρατών, συνένωσε τις δυνάμεις της με Γερμανούς πολιτικούς, βιομηχάνους και καλλιτέχνες σε μια ύστατη έκκληση τους προς τους Βρετανούς καθώς ο χρόνος μετρά αντίστροφα και απομένουν μόλις 70 ημέρες έως το Brexit.

«Χωρίς το σπουδαίο σας έθνος, αυτή η ήπειρος δεν θα ήταν αυτό που είναι σήμερα», αναφέρουν στην επιστολή τους οι συντάκτες, η οποία δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα The Times. «Μετά τις φρικαλεότητες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, η Βρετανία δεν μας εγκατέλειψε. Καλωσόρισε και πάλι τη Γερμανία ως κυρίαρχο κράτος και ως ευρωπαϊκή δύναμη».

Εκτός από τον πόλεμο και την ειρήνη, αναφέρουν κάποια πιο ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που λεν ότι θα τους λείψουν εάν η Βρετανία αποχωρήσει από την Ένωση, της οποίας έγινε μέλος το 1973.

«Θα μας λείψει το θρυλικό βρετανικό μαύρο χιούμορ και το να πηγαίνουμε στην παμπ μετά τη δουλειά για μια μπύρα. Θα μας λείψει το τσάι με γάλα και η οδήγηση στην αριστερή πλευρά του δρόμου», ανέφεραν οι συντάκτες. «Αλλά πάνω από από όλα, θα μας λείψει ο βρετανικός λαός – οι φίλοι μας στην άλλη πλευρά της Μάγχης».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σφοδροί βομβαρδισμοί στη Γάζα: Σε εξέλιξη το «Σχέδιο Νετανιάχου» για κατάληψη της πόλης

Διεθνή / Σφοδροί βομβαρδισμοί στη Γάζα: Σε εξέλιξη το «Σχέδιο Νετανιάχου» για κατάληψη της πόλης

Ισραηλινές δυνάμεις έχουν ήδη αναπτυχθεί στις συνοικίες Ζεϊτούν και Τζαμπάλια για την «προετοιμασία της επιχείρησης», ενώ χιλιάδες Παλαιστίνιοι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους
LIFO NEWSROOM
Ο Μπέρνι Σάντερς στηρίζει το σχέδιο Τραμπ για κρατικό μερίδιο στην Intel και άλλες εταιρείες

Διεθνή / Ο Μπέρνι Σάντερς στηρίζει το σχέδιο Τραμπ για κρατικό μερίδιο στην Intel και άλλες εταιρείες

Η ασυνήθιστη σύμπλευση του Σάντερς με τον Τραμπ υπογραμμίζει τη στροφή του Ρεπουμπλικανού προέδρου προς πολιτικές κρατικής παρέμβασης στην οικονομία, που συνήθως συνδέονται με την αριστερά
LIFO NEWSROOM
Παλαιστίνιοι εγκαταλείπουν τη Γάζα εν μέσω χερσαίας επίθεσης του Ισραήλ

Διεθνή / Παλαιστίνιοι εγκαταλείπουν τη Γάζα εν μέσω χερσαίας επίθεσης του Ισραήλ

Ο ισραηλινός στρατός έχει πλέον εδραιώσει παρουσία στα περίχωρα της πόλης - όπου ζουν πάνω από ένα εκατομμύριο Παλαιστίνιοι - έπειτα από μέρες σφοδρών βομβαρδισμών και πυρών πυροβολικού
LIFO NEWSROOM
Η κυβέρνηση Τραμπ ζήτησε προσωπικά δεδομένα τρανς παιδιών από νοσοκομεία

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ ζήτησε προσωπικά δεδομένα τρανς παιδιών από νοσοκομεία

Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης έχει ζητήσει ιατρικά αρχεία για τρανς παιδιά που λάμβαναν ιατρική φροντίδα, συμπεριλαμβανομένων των αριθμών κοινωνικής ασφάλισης και των διευθύνσεών τους
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια