Μυτιλήνη: Ύβρεις με ρατσιστικό και σεξιστικό περιεχόμενο σε δημοσιογράφο για άρθρο που έγραψε

Μυτιλήνη: Ύβρεις με ρατσιστικό και σεξιστικό περιεχόμενο σε δημοσιογράφο για άρθρο που έγραψε Facebook Twitter
0

Στις 19 Νοεμβρίου του 2019 όρισε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης να εκδικασθεί άλλη μια διαδικτυακή επίθεση στη Μυτιλήνη, εναντίον ανθρώπου του τύπου για τις απόψεις που εκφράζει.

Συγκεκριμένα προσήχθη την Κυριακή στην Εισαγγελία, ένας από τους δυο κατηγορούμενους για εξύβριση εναντίον της αρθρογράφου στην ιστοσελίδα lesvosnews.net κ. Τζώρτζιας Ρασβίτσου, συμβολαιογράφου στο επάγγελμα. Από την Εισαγγελία όμως ορίσθηκε τακτική δικάσιμος ένα χρόνο μετά, και ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος.

Ο κατηγορούμενος συνελήφθη χθες Σαββάτο λίγο πριν τα μεσάνυχτα οπότε και έληγε το σε βάρος του αυτόφωρο που είχε προκαλέσει μήνυση που είχε υποβάλλει η κ. Ρασβίτσου με αφορμή ύβρεις και συκοφαντίες ακόμα και ρατσιστικού και σεξιστικού περιεχομένου που την θίγουν και την υποτιμούν ως γυναίκα, οικογενειάρχη και επαγγελματία.

Αφορμή της νέας αυτής στοχοποίησης ανθρώπου του τύπου για τις απόψεις που εκφράζει, όπως συνηθίζεται το τελευταίο διάστημα στη Λέσβο από ανθρώπους προερχόμενους κυρίως από τον ακροδεξιό χώρο. αποτέλεσε άρθρο της κ. Ρασβίτσου με αντιπολεμικό περιεχόμενο και με αφορμή την επίδειξη πολεμικού αεροσκάφους πάνω από την πόλη της Μυτιλήνης κατά τη διάρκεια της παρέλασης την περασμένη Πέμπτη για την επέτειο της απελευθέρωσης της Μυτιλήνης από τον Οθωμανικό ζυγό. Η κ. Ρασβίτσου κατήγγειλε επίσης ότι εκτός από τις ύβρεις δέχθηκε και «περίεργες» επισκέψεις το σπίτι της.

Τέλος να αναφέρουμε ότι η σημερινή απόφαση της Εισαγγελίας για πρώτη εκδίκαση της υπόθεσης επίθεσης κατά ανθρώπου του τύπου ένα χρόνια μετά την διάπραξη του καταγγελλόμενου αδικήματος, έρχεται ως συνέχεια παρέμβασης της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου.


Η οποία και μετά από διαμαρτυρίες των δημοσιογραφικών Ενώσεων για τα τεκταινόμενα στη Μυτιλήνη, παρήγγειλε στις Εισαγγελίες Εφετών της χώρας και διά αυτών στις Εισαγγελίες Πρωτοδικών, να διενεργήσουν έρευνα με βάση την καταγγελία για την αύξηση περιστατικών βίας σε βάρος δημοσιογράφων με ρατσιστικά κίνητρα.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΗΛΟΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΣΤΕ

Ελλάδα / Μήλος: Το ΣτΕ αναστέλλει την επέκταση ξενοδοχείου στον Μύτακα - Για ποιες εργασίες έδωσε «πράσινο φως»

Η αναστολή των κατασκευαστικών εργασιών ισχύει μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης επί της κυρίας αίτησης ακύρωσης που έχει κατατεθεί και θα συζητηθεί την 6η Μαΐου 2026
THE LIFO TEAM
ΧΑΪΔΑΡΙ ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΠΤΩΣΗ ΣΧΟΛΕΙΟ

Ελλάδα / Χαϊδάρι: «Η 13χρονη έπεσε με το κεφάλι» - Τι δήλωσε η διευθύντρια του σχολείου

Η διευθύντρια του 7ου Γυμνασίου της περιοχής ξεκαθάρισε πως δεν τίθεται ζήτημα κατασκευαστικού προβλήματος που να σχετίζεται με την πτώση της μαθήτριας από τον πρώτο όροφο του κτιρίου
THE LIFO TEAM
ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΕΚΘΕΣΗ ΛΟΑΤΚΙ

Ελλάδα / Διεθνής Αμνηστία για Ελλάδα: «Ψήφισαν νόμο που αποκλείει ομόφυλα ζευγάρια ανδρών από την πρόσβαση στην παρένθετη μητρότητα»

Η νομοθεσία αυτή, όπως επισημαίνεται στην ετήσια έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα η Διεθνής Αμνηστία, αφορά και τους άνδρες χωρίς σύντροφο
THE LIFO TEAM