Ποια εταιρία πούλησε τα περισσότερα smartphones το τελευταίο τρίμηνο και τι άλλαξε φέτος

Ποια εταιρία πούλησε τα περισσότερα smartphones το τελευταίο τρίμηνο και τι άλλαξε φέτος Facebook Twitter
0

Για ακόμη ένα τρίμηνο οι πωλήσεις τόσο των smartphones όσο και των tablets κινήθηκαν πτωτικά διεθνώς ενώ τα τα στοιχεία για την εταιρία με τις μεγαλύτερε πωλήσεις δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Οι πωλήσεις smartphones υποχώρησαν κατά 6%, ενώ των tablets κατά 8,6%, σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2017, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών IDC.

Στο τρίτο τρίμηνο φέτος πωλήθηκαν 355,2 εκατομμύρια smartphones έναντι 377,8 εκατομμυρίων στο τρίτο τρίμηνο του 2017. Είναι το τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο που οι πωλήσεις εμφανίζουν μείωση, δείχνοντας ότι η αγορά περιμένει κάποιον «καταλύτη» που θα της προσδώσει μια νέα δυναμική. Η IDC εκτιμά ότι το 2019 η αγορά θα επιστρέψει σε ανοδική πορεία, αλλά αυτό μένει να επιβεβαιωθεί.

Μια ξεχωριστή μελέτη από την εταιρεία Strategy Analytics εκτιμά ότι στο τρίτο τρίμηνο φέτος πωλήθηκαν 360 εκατ. smartphones και η πτώση άγγιξε το 8% σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο του 2017.

Σύμφωνα με την IDC, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphones, η κορεατική Samsung, είχε παγκόσμιο μερίδιο πωλήσεων 20,3% στο τρίτο τρίμηνο του 2018, μειωμένο κατά 13,4% έναντι της αντίστοιχης περυσινής περιόδου. Αν και παραμένει στη Νο1 θέση της αγοράς, η Samsung, που συνεχώς χάνει μερίδιο αγοράς, νιώθει όλο και πιο κοντά την «ανάσα» της δεύτερης κινεζικής Huawei (μερίδιο 14,6%), αλλά «ποντάρει» στο νέο Galaxy Noe 9 για να αυξήσει τις πωλήσεις της.

Στην τρίτη θέση του τρίτου φετινού τριμήνου βρέθηκε η Apple με μερίδιο 13,2%, η οποία μπορεί να τα καταφέρει καλύτερα στο εορταστικό τελευταίο τρίμηνο του έτους, χάρη στα νέα μοντέλα της iPhone. Στην τέταρτη και πέμπτη θέση της διεθνούς αγοράς ήσαν οι κινεζικές Xiaomi (9,7%) και OPPO (8,4%).

Στην αγορά tablets πωλήθηκαν 36,4 εκατομμύρια συσκευές στο φετινό τρίτο τρίμηνο, έναντι 39,9 εκατομμυρίων στο περυσινό αντίστοιχο τρίμηνο (πτώση 8,6%). Σύμφωνα με την IDC, «η αγορά ταμπλετών μοιάζει πλέον με την αγορά επιτραπέζιων προσωπικών υπολογιστών (PC) περισσότερο από ποτέ». Και οι δύο εμφανίζουν συνεχώς μειωμένα περιθώρια κέρδους και καθοδική πορεία πωλήσεων.

Στη Νο 1 θέση της διεθνούς αγοράς εξακολουθεί να βρίσκεται η Apple με μερίδιο 26,6% (έναντι 25,9% στο τρίτο τρίμηνο του 2017), με δεύτερη τη Samsung που έχει μερίδιο 14,6% (έναντι 15% πέρυσι). Ακολουθούν κατά σειρά Amazon (12%), Huawei (8,9%) και Lenovo (6,3%).

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βρισκόμαστε πιο κοντά από ποτέ σ’ ένα πυρηνικό ολοκαύτωμα;

Τech & Science / Πόσο κοντά βρισκόμαστε σ’ ένα πυρηνικό ολοκαύτωμα;

Σύμφωνα με το βιβλίο «Nuclear Age», ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος από ποτέ, με την παρουσία τουλάχιστον εννέα πυρηνικών δυνάμεων και την έλλειψη αποτελεσματικού διεθνούς πλαισίου για τον περιορισμό της απειλής.
LIFO NEWSROOM
Η Ε.Ε. αποσύρει iPhone από την αγορά λόγω υπερβολικής ακτινοβολίας

Τech & Science / Η ΕΕ αποσύρει iPhone από την αγορά λόγω υπερβολικής ακτινοβολίας

Η υπόθεση ξεκίνησε στη Γαλλία, όταν τεχνικοί έλεγχοι αποκάλυψαν ότι το συγκεκριμένο μοντέλο ξεπερνούσε το όριο SAR, δηλαδή τον δείκτη που υπολογίζει πόση ακτινοβολία απορροφά ο ανθρώπινος οργανισμός
LIFO NEWSROOM
Αυξάνονται τα κρούσματα υπνικής άπνοιας στους καύσωνες

Τech & Science / Αυξάνονται τα κρούσματα υπνικής άπνοιας στους καύσωνες

Η υπνική άπνοια, κατά την οποία η αναπνοή του ατόμου διακόπτεται κατά τη διάρκεια της νύχτας, δεν προκαλεί απλώς υπερβολική υπνηλία, αλλά μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο υπέρτασης, εγκεφαλικού επεισοδίου, καρδιακών παθήσεων και διαβήτη τύπου 2
LIFO NEWSROOM
Παγκόσμια βλάβη στη Microsoft: Προβλήματα σε Outlook, Teams, Minecraft και μεγάλες εταιρείες

Τech & Science / Παγκόσμια βλάβη στη Microsoft: Προβλήματα σε Outlook, Teams, Minecraft και μεγάλες εταιρείες

Η εταιρεία αναφέρει ότι «ορισμένοι χρήστες του Microsoft 365 ενδέχεται να αντιμετωπίζουν καθυστερήσεις ή δυσκολίες σύνδεσης», ενώ οι μηχανικοί της εργάζονται για την πλήρη αποκατάσταση των υπηρεσιών
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: Σπίτι στην Πισιδία χτίστηκε με λίθους που φέρουν στα ελληνικά επιστολή του Ρωμαίου αυτοκράτορα Καρακάλλα

Τech & Science / Τουρκία: Σπίτι στην Πισιδία χτίστηκε με λίθους που φέρουν στα ελληνικά επιστολή του Ρωμαίου αυτοκράτορα Καρακάλλα

Το σπίτι χτίστηκε τη δεκαετία του 1950 από κατοίκους που, δίχως να το γνωρίζουν, χρησιμοποίησαν πέτρες από τα ερείπια της αρχαίας πόλης Τακίνα στο Πολυδώριο Πισιδίας
LIFO NEWSROOM