ΠΓΔΜ: Δικαστήριο δέσμευσε προσωρινά τα περιουσιακά στοιχεία του VMRO-DPMNE

ΠΓΔΜ: Δικαστήριο δέσμευσε προσωρινά τα περιουσιακά στοιχεία του VMRO-DPMNE Facebook Twitter
EPA
0

To Πρωτοδικείο Σκοπίων διέταξε την προσωρινή δέσμευση 69 ακίνητων περιουσιακών στοιχείων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE, περιλαμβανομένων των κεντρικών του γραφείων στα Σκόπια.

Η απόφαση ελήφθη κατόπιν αιτήματος της Ειδικής Εισαγγελίας της ΠΓΔΜ, που ερευνά τις υποθέσεις των τηλεφωνικών υποκλοπών. Μία από αυτές αφορά την παράνομη χρηματοδότηση του VMRO-DPMNE την περίοδο 2009-2015, που ήταν στην κυβέρνηση.

Το VMRO-DPMNE αντέδρασε έντονα στην απόφαση αυτή του Πρωτοδικείου Σκοπίων.

Ο Γενικός Γραμματέας του VMRO-DPMNE, Ιγκόρ Γιανούσεφ, υποστήριξε ότι η απόφαση του Πρωτοδικείου Σκοπίων εντάσσεται «στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων πιέσεων και απειλών» που ασκούνται στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και κατηγόρησε την κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ για κατάχρηση των θεσμών της δικαιοσύνης.

Σημείωσε, επίσης, ότι η απόφαση για πάγωμα περιουσιακών στοιχείων κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι πρωτοφανής στην ιστορία της χώρας και της Ευρώπης.

Ο Γιανούσεφ επισήμανε ότι σκοπός της απόφασης αυτής είναι να παρεμποδιστεί το VMRO-DPMNE από την κανονική άσκηση της πολιτικής του δραστηριότητας και τόνισε ότι όλα αυτά συμβαίνουν σε μία περίοδο που ο Ζάεβ «ποδοπατά την βούληση που εξέφρασαν με σαφήνεια οι πολίτες στο δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου» και λίγους μόλις μήνες πριν την διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών.

Τέλος, ο Γιανούσεφ ζήτησε άμεση ανάκληση της απόφασης και εξήγγειλε ότι το VMRO-DPMNE θα ενημερώσει σχετικά τους διεθνείς εκπροσώπους στην χώρα και τα αδελφά του κόμματα στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Διεθνή / Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Ο Ουκρανός πρόεδρος έχει δηλώσει πως θα συνεργαστεί πλήρως με κάθε είδους έρευνα, τη στιγμή που οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο είναι ή υπήρξαν στενοί συνεργάτες του
LIFO NEWSROOM
Αξιωματούχος ΟΗΕ: «Το Ισραήλ παραβιάζει το διεθνές δίκαιο εμποδίζοντας τη βοήθεια στη Γάζα»

Διεθνή / Αξιωματούχος ΟΗΕ: «Το Ισραήλ παραβιάζει το διεθνές δίκαιο εμποδίζοντας τη βοήθεια στη Γάζα»

«Τα αποθέματά μας θα μπορούσαν να καλύψουν τις ανάγκες ολόκληρου του πληθυσμού για περίπου τρεις μήνες, αλλά παραμένουν εκτός της Γάζας», δήλωσε ανώτερο στέλεχος της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ «σχεδόν αποφάσισε» για τη Βενεζουέλα – Αεροπλανοφόρο και 15.000 Αμερικανοί στρατιώτες στην περιοχή

Διεθνή / Ο Τραμπ «σχεδόν αποφάσισε» για τη Βενεζουέλα – Αεροπλανοφόρο και 15.000 Αμερικανοί στρατιώτες στην περιοχή

Ο Νικολάς Μαδούρο έχει θέσει τις ένοπλες δυνάμεις της Βενεζουέλας σε ύψιστο συναγερμό, ενώ δυτικοί σύμμαχοι των ΗΠΑ αναφέρουν ότι δεν έχουν ενημερωθεί για τις ακριβείς προθέσεις της Ουάσιγκτον
LIFO NEWSROOM
Joyce Carol Oates: Η κορυφαία Αμερικανίδα συγγραφέας αποδόμησε τον Μασκ χωρίς να τον κατονομάσει

Διεθνή / Joyce Carol Oates: Η κορυφαία Αμερικανίδα συγγραφέας αποδόμησε τον Μασκ χωρίς να τον κατονομάσει

Ο Μασκ αντέδρασε οργισμένα στις αιχμές της Oates, αποκαλώντας τις «ψεύτικες» και τη συγγραφέα «κακεντρεχή», ενώ υποβάθμισε και το έργο της με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς.
LIFO NEWSROOM