Υπόθεση Κασόγκι: Κοινή ευρωπαϊκή θέση για τις κυρώσεις στη Σαουδική Αραβία θέλουν Μέρκελ-Μακρόν

Υπόθεση Κασόγκι: Κοινή ευρωπαϊκή θέση για τις κυρώσεις στη Σαουδική Αραβία θέλουν Μέρκελ-Μακρόν Facebook Twitter
EPA
0

Η Άνγκελα Μέρκελ και ο Εμανουέλ Μακρόν δεν απέκλεισαν τις κυρώσεις, ακόμα και το εμπάργκο πώλησης όπλων προς τη Σαουδική Αραβία, εξαιτίας τη δολοφονίας του Τζαμάλ Κασόγκι. 

 «Η ΕΕ θα λάβει κοινή απόφαση για τον τρόπο τιμωρίας της Σαουδικής Αραβίας για την ειδεχθή δολοφονία του δημοσιογράφου» ανέφερε η Γερμανίδα καγκελάριος, μιλώντας στην Κωνσταντινούπολη  μετά την τετραμερή (Ρωσία -Τουρκία- Γαλλία –Γερμανία) Σύνοδο Κορυφής για το Συριακό.

Η απόφαση, συμπεριλαμβανομένης της πιθανής απαγόρευσης πωλήσεων όπλων, θα εξαρτηθεί από τα αποτελέσματα της έρευνας για τη δολοφονία διευκρίνισε η Άνγκελα Μέρκελ.

Παρόμοια δήλωση έκανε και ο Γάλλος πρόεδρος, ο οποίος επέμεινε ότι κυρώσεις εναντίον του Ριάντ πρέπει να ληφθούν μόνο μετά την ολοκλήρωση της έρευνας για τη δολοφονία του Κασόγκι.


«Είναι πολύ σημαντικό να διερευνηθεί πλήρως η δολοφονία του δημοσιογράφου και να βρεθούν οι δράστες» δήλωσε ο Εμανουέλ Μακρόν. Οι πιθανές κυρώσεις, πρόσθεσε, πρέπει να αντιστοιχούν στην έρευνα και να είναι ανάλογες.

Από την πλευρά του, ο οικοδεσπότης της Συνόδου Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προειδοποίησε ότι η Άγκυρα θα συνεχίσει τις προσπάθειες διαλεύκανσης της υπόθεσης Κασόγκι, ακόμα κι αν το Ριάντ προσπάθησε να το σταματήσει για οποιονδήποτε λόγο.

«Το έγκλημα διαπράχθηκε στην Κωνσταντινούπολη. Εάν η [Σαουδική Αραβία] δεν συνεχίσει αυτή τη διαδικασία, η τουρκική δικαιοσύνη είναι έτοιμη να την ξεκινήσει» προειδοποίησε ο Ερντογάν, προσθέτοντας ότι οι τουρκικές υπηρεσίες ασφαλείας υπηρεσίες πληροφοριών ερευνούν τη δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου.

Διεθνή
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Αίγυπτος κλείνει τη Μονή Σινά - Για «δεύτερη Άλωση» μιλά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Διεθνή / Η Αίγυπτος κλείνει τη Μονή Σινά - Για νέα «Άλωση» μιλά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

ΥΠΕΞ για Όρος Σινά: Κανένα περιθώριο να αποκλίνουμε από την κοινή κατανόηση Ελλάδας και Αιγύπτου - Αιγύπτιοι αρχαιολόγοι υποστηρίζουν πως οι δημεύσεις εμπίπτουν στους νόμους περί αρχαιοτήτων και πως η απόφαση αυτή είναι προς όφελος της Μονής
LIFO NEWSROOM
Κωπηλάτης από τη Γαλλία συνελήφθη στα ρωσοεσθονικά σύνορα - Πέρασε στην Εσθονία κάνοντας κουπί

Διεθνή / Κωπηλάτης από τη Γαλλία συνελήφθη στα ρωσοεσθονικά σύνορα - Πέρασε στην Εσθονία κάνοντας κουπί

Το προξενείο της χώρας στην Αγία Πετρούπολη επικοινώνησε με τις ρωσικές αρχές ώστε να διασφαλίσει ότι ο άνδρας αυτός θα λάβει προξενική βοήθεια, όπως προβλέπει η Συνθήκη της Βιέννης
LIFO NEWSROOM
Η κυβέρνηση Τραμπ στοχεύει το Χάρβαρντ και άλλα πανεπιστήμια για αντισημιτισμό – Απειλές περικοπής ομοσπονδιακής χρηματοδότησης

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ στοχεύει το Χάρβαρντ και άλλα πανεπιστήμια για αντισημιτισμό

Η κυβέρνηση Τραμπ προχωρά σε αυστηρά μέτρα κατά κορυφαίων αμερικανικών πανεπιστημίων, κατηγορώντας τα για αντισημιτισμό και απειλώντας να κόψει δισεκατομμύρια δολάρια σε ομοσπονδιακή χρηματοδότηση
LIFO NEWSROOM