Η Άσμα αλ-Άσαντ δημοσιεύει φωτογραφία της μετά την χημειοθεραπεία, αλλά δεν συγκινήθηκαν όλοι

Η Άσμα αλ-Άσαντ δημοσιεύει φωτογραφία της μετά την χημειοθεραπεία, αλλά δεν συγκινήθηκαν όλοι Facebook Twitter
0

H Άσμα αλ-Άσαντ, σύζυγος του ηγέτη της Συρίας, έδωσε στη δημοσιότητα μια φωτογραφία που την δείχνει μετά από χημειοθεραπεία στην οποία υπεβλήθη σήμερα.

Η η Άσμα αλ-Άσαντ, έχει αρχίσει θεραπεία για τα πρώτα στάδια καρκίνου του μαστού από τον Αύγουστο, όπως είχε τότε ανακοινωθεί από τα κρατικά Μέσα.

Η πρώτη φωτογραφία, που δόθηκε τότε στη δημοσιότητα από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA και τη συριακή προεδρία, έδειχνε την 42χρονη με ορό, να χαμογελά και να κάθεται δίπλα στον σύζυγό της, τον πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Η Άσμα αλ-Άσαντ δημοσιεύει φωτογραφία της μετά την χημειοθεραπεία, αλλά δεν συγκινήθηκαν όλοι Facebook Twitter

«Η Άσμα αλ-Άσαντ αρχίζει τον πρώτο κύκλο της θεραπείας για κακοήθη όγκο του μαστού ο οποίος ανακαλύφθηκε σε αρχικό στάδιο», ανέφερε η δήλωση που εκδόθηκε από τον λογαριασμό της προεδρίας στο Telegram.

Ωστόσο η σημερινή φωτογραφία παρουσιάζει πολύ διαφορετική εικόνα καθώς την δείχνει φανερά αδυνατισμένη και να φορά στο κεφάλι της ένα μαντήλι το οποίο προφανώς κρύβει την απώλεια μαλλιών από τις θεραπείες.

Η εικόνα προκάλεσε πολλά σχόλια και δίχασε. Οι υποστηρικτές έσπευσαν να εκφράσουν την συμπαράστασή τους και να της ευχηθούν περαστικά, αλλά οι πολέμιοι του Άσαντ ήταν πολύ σκληροί.

«Θεία Δίκη» γράφει ένα από τα πιο ήπια σχόλια ενώ κάποιοι συνδέουν τη χημειοθεραπεία με τα χημικά με τα οποία κατηγορείται πως βομβαρδίζει αμάχους ο Άσαντ.

Δεν είναι πολλά γνωστά για την κατάσταση υγείας της συζύγου του Άσαντ και πληροφορίες για τη θεραπεία της δεν δίνονται.

Πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν πως της προσφέρθηκε ιατρική περίθαλψη στη Ρωσία και πως εκείνη επέλεξε να παραμείνει στη Δαμασκό και να ξεκινήσει θεραπεία σε στρατιωτικό νοσοκομείο.

Η Άσμα αλ-Άσαντ γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Λονδίνο από σύρους γονείς και εργαζόταν σε τράπεζα επενδύσεων. Παντρεύτηκε τον Άσαντ το 2000.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έκθεση του ΟΗΕ κατονομάζει επιχειρηματικούς κολοσσούς που «κερδοσκοπούν από τη γενοκτονία του Ισραήλ στη Γάζα»

Διεθνή / Έκθεση του ΟΗΕ κατονομάζει επιχειρηματικούς κολοσσούς που «κερδοσκοπούν από τη γενοκτονία του Ισραήλ στη Γάζα»

Αμερικανικές εταιρείες όπως η Microsoft, η Alphabet Inc., η IBM και η Amazon, αλλά και Caterpillar, Rada, HD Hyundai, Volvo, Airbnb, Booking.com, Drummond,Barclays, BP είναι μεταξύ των εταιρειών που αναφέρει στην έκθεσή της η ειδική εισηγήτρια για τη Γάζα
LIFO NEWSROOM
Diddy: Στη φυλακή μέχρι την επιβολή ποινής - Δεν έχει δικαίωμα αποφυλάκισης με εγγύηση

Διεθνή / Diddy: Στη φυλακή μέχρι την επιβολή ποινής - Δεν έχει δικαίωμα αποφυλάκισης με εγγύηση

Οι 12 ένορκοι τον απάλλαξαν για τρεις από τις πέντε σοβαρότερες κατηγορίες - Ο Κομπς γονάτισε, έκρυψε το πρόσωπό του και προσευχήθηκε, τρέμοντας, με το άκουσμα της ετυμηγορίας
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Ο ισραηλινός στρατός χρησιμοποίησε «απαγορευμένη» βόμβα στο χτύπημα σε καφετέρια, αποκαλύπτει ο Guardian

Διεθνή / Γάζα: Ο ισραηλινός στρατός χρησιμοποίησε «απαγορευμένη» βόμβα στο χτύπημα σε καφετέρια, αποκαλύπτει ο Guardian

Ειδικοί στο διεθνές δίκαιο εκτιμούν ότι η χρήση τέτοιου πυρομαχικού, παρά την επιβεβαιωμένη παρουσία αμάχων – μεταξύ των οποίων παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένοι – είναι σχεδόν βέβαιο ότι παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και ενδέχεται να συνιστά έγκλημα πολέμου
LIFO NEWSROOM