Η Λεπέν συμμαχεί με τον Σαλβίνι στην καμπάνια των ευρωεκλογών

Η Λεπέν συμμαχεί με τον Σαλβίνι στην καμπάνια των ευρωεκλογών Facebook Twitter
2

Η επικεφαλής της γαλλικής ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν ανακοίνωσε σήμερα ότι θα κάνει καμπάνια για τις ευρωεκλογές στις «ίδιες πολιτικές γραμμές» με τον σύμμαχό της της ιταλικής Λέγκα, τον Ματέο Σαλβίνι. 

Όπως υποστήριξε, στόχος είναι μία «δημοκρατική επανάσταση των χωρών» στην Ευρώπη.

Ο Ματέο Σαλβίνι, ο οποίος έγινε υπουργός Εσωτερικών της νέας ιταλικής κυβέρνησης ακροδεξιών/λαϊκιστών, «γνωρίζει καλά τις θέσεις μας. Τις συμμεριζόμαστε από κοινού. Θα κάνουμε φυσικά προεκλογική εκστρατεία επάνω στις ίδιες πολιτικές γραμμές», δήλωσε στο Radio Classique η πρόεδρος του Εθνικού Συναγερμού.

«Εχουμε πολύ φιλικά αισθήματα ο ένας για τον άλλον. Τρέφω μεγάλο σεβασμό γι΄αυτό που κάνει», ανέφερε.

«Πηγαίνουμε μαζί με όλους εκείνους που συμμερίζονται τις ιδέες μας στην Ευρώπη για να κάνουμε αυτήν την ευρωπαϊκή δημοκρατική επανάσταση», δήλωσε η Λεπέν υπενθυμίζοντας την ανάληψη της εξουσίας από την άκρα δεξιά στην Ιταλία και την Αυστρία.

«Στόχος μας δεν είναι να έχουμε έναν δύο περισσότερους ευρωβουλευτές. Στόχος μας είναι να μπορέσουμε να συγκροτήσουμε έναν πλειοψηφικό συνασπισμό εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για να σταματήσουμε αυτήν την τρελή κούρσα της Ευρωπαϊκής Ένωσης», απείλησε η Λεπέν, για την οποία «δεν υπάρχει Ευρώπη χωρίς ελεύθερες και κυρίαρχες χώρες».

Κατά την γνώμη της, ο Εμανουέλ Μακρόν δεν υπερασπίζεται την Ευρώπη, αλλά την Ευρωπαϊκή Ενωση, «μία αντιδημοκρατική κατασκευή... τα αποτελέσματα της οποίας είναι απολύτως καταστροφικά, τόσο σε κοινωνικό, όσο και σε οικονομικό επίπεδο».

Η Λεπέν διαβεβαιώνει ότι το κόμμα της θα κάνει προεκλογική εκστρατεία «υπό οποιεσδήποτε συνθήκες», μετά την κατάσχεση από τη δικαιοσύνη το καλοκαίρι ποσού 2 εκατομμυρίων από την κρατική επιχορήγηση προς τον Εθνικό Συναγερμό στο πλαίσιο της υπόθεσης των εικονικών θέσεων απασχόλησης του Εθνικού Μετώπου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Άντριου: Παρά την αφαίρεση των τίτλων του παραμένει στη γραμμή διαδοχής για τον θρόνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Παρά την αφαίρεση των τίτλων του παραμένει στη γραμμή διαδοχής για τον θρόνο

Μπορεί ο βασιλιάς Κάρολος να αφαίρεσε από τον μικρότερο αδελφό του όλους τους βασιλικούς τίτλους και τις διακρίσεις, αλλά παραμένει στη γραμμή διαδοχής για τον βρετανικό θρόνο
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ για την επίθεση σε μέλη της Εθνοφορυράς: «Ήταν πράξη τρομοκρατίας, το κτήνος θα πληρώσει»

Διεθνή / Ο Τραμπ για την επίθεση σε μέλη της Εθνοφρουράς: «Ήταν πράξη τρομοκρατίας, το κτήνος θα πληρώσει»

Με αφορμή τη δημοσίευση των στοιχείων του φερόμενου ως δράστη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ξεσπά εναντίον της μετανάστευσης, που λέει ότι αποτελεί τη «μεγαλύτερη απειλή για την εθνική ασφάλεια»
LIFO NEWSROOM
ΑΡΚΤΙΚΗ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΙΝΑ ΡΩΣΙΑ

Διεθνή / Αρκτική: «Μετατρέπεται σε στρατηγικό θέατρο γεωπολιτικού ανταγωνισμού» προειδοποιεί το Ευρωκοινοβούλιο

Οι ευρωβουλευτές καταδικάζουν την αυξανόμενη στρατιωτικοποίηση της Αρκτικής, επισημαίνοντας την εκτεταμένη στρατιωτική αναδιάρθρωση της Ρωσίας και το ενδιαφέρον της Κίνας
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Οριστική η καταδίκη του Νικολά Σαρκοζί για τις δαπάνες της καμπάνιας του 2012

Διεθνή / Γαλλία: Οριστική η καταδίκη του Νικολά Σαρκοζί για τις δαπάνες της καμπάνιας του 2012

Παράλληλα, τόσο ο Νικολά Σαρκοζί όσο και η σύζυγός του, Κάρλα Μπρούνι, βρίσκονται αντιμέτωποι με έρευνες για πιθανές προσπάθειες επηρεασμού μαρτύρων που εμπλέκονται στην υπόθεση της Λιβύης
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Παραδοξότητα.Ακροδεξιοί Σοσιαλιστές λαϊκιστές εναντίον διεθνιστών εθνομηδενιστών ακροαριστερών καπιταλιστών.Γιατί οι ιδεολογίες μεταλλάσσονται με την ίδια δυναμικότητα που αλλάζει και η γλώσσα.