Ο Τραμπ απειλεί τον Καναδά για τη νέα NAFTA

Ο Τραμπ απειλεί τον Καναδά για τη νέα NAFTA Facebook Twitter
O Ντόναλντ Τραμπ μαζί με τον πρωθυπουργό του Καναδά Τζάστιν Τριντό (ΕPA)
0

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ απείλησε σήμερα να αποκλείσει τον Καναδά από την αναθεωρημένη συμφωνία για το ελεύθερο εμπόριο.

Παράλληλα, προειδοποίησε το Κογκρέσο να μην παρέμβει στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ουάσινγκτον και Οτάβας.

«Δεν υπάρχει καμία πολιτική αναγκαιότητα να κρατήσουμε τον Καναδά στη νέα NAFTA (Βορειοαμερικανική Συμφωνία Ελευθέρων Συναλλαγών). Αν δεν κάνουμε μια δίκαιη συμφωνία για τις ΗΠΑ μετά από δεκαετίες κατάχρησης, ο Καναδάς θα μείνει εκτός» έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος σε μήνυμα του στο Twitter.

Αμέσως μετά, πρόσθεσε: "Το Κογκρέσο δεν θα πρέπει να παρέμβει σε αυτές τις διαπραγματεύσεις, διαφορετικά, απλώς θα τερματίσω ολοκληρωτικά τη NAFTA και θα είμαστε πολύ καλύτερα χωρίς αυτήν".

Σε επόμενο Tweet ανέφερε πως, κατά τη γνώμη του, η προηγούμενη NAFTA «ήταν μία από τις χειρότερες εμπορικές συμφωνίες που έκαναν ποτέ οι Ηνωμένες Πολιτείες, η οποία κόστισε στην απώλεια χιλιάδων επιχειρήσεων και εκατομμυρίων θέσεων εργασίας». 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λούβρο: Κλειστό και σήμερα το μουσείο - Παρατείνεται η απεργία των εργαζομένων

Διεθνή / Λούβρο: Κλειστό «εν μέρει» το μουσείο παρά την παράταση της απεργίας των εργαζομένων

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων κάνουν λόγο για μια ολοένα και μεγαλύτερη λίστα προβλημάτων, που περιλαμβάνει χρόνια υποστελέχωση, φθορές στις υποδομές, επιδείνωση των συνθηκών εργασίας
THE LIFO TEAM
Rob και Michele Reiner: Ποιος είναι ο γιος τους Nick, που συνελήφθη για τη δολοφονία τους

Διεθνή / Rob και Michele Reiner: Ποιος είναι ο γιος τους Nick, που συνελήφθη για τη δολοφονία τους

Η οικογένεια Reiner είχε μιλήσει ανοιχτά για τους μακροχρόνιους αγώνες του Nick με την κατάχρηση ουσιών και τον εθισμό σε σκληρά ναρκωτικά -  μπαινόβγαινε σε κέντρα αποκατάστασης επί χρόνια
THE LIFO TEAM