Σε θάνατο καταδικάστηκαν δύο άνδρες που απήγαγαν και βίασαν ομαδικά μία 8χρονη στην Ινδία

Σε θάνατο καταδικάστηκαν δύο άνδρες που απήγαγαν και βίασαν ομαδικά μία 8χρονη στην Ινδία Facebook Twitter
Η υπόθεση, που αποκαλύφθηκε πριν από δύο μήνες, προκάλεσε μαζική κατακραυγή και διαδηλωτές κατέκλυσαν τους δρόμους φωνάζοντας «θάνατος στους βιαστές». EPA/SANJEEV GUPTA
1

Σε θάνατο καταδικάστηκαν σήμερα δύο άνδρες στην Ινδία, ηλικίας 20 και 24 ετών, για τον ομαδικό βιασμό ενός κοριτσιού ηλικίας 8 ετών. 

Αυτή η δικαστική απόφαση είναι από τις πρώτες που εκδόθηκαν βάσει του νέου νόμου που προβλέπει την επιτάχυνση των δικαστικών διαδικασιών και την επιβολή της θανατικής ποινής στις υποθέσεις βιασμού παιδιών.

Η υπόθεση, που αποκαλύφθηκε πριν από δύο μήνες, προκάλεσε μαζική κατακραυγή και διαδηλωτές κατέκλυσαν τους δρόμους φωνάζοντας «θάνατος στους βιαστές».

Οι δράστες περίμεναν το κορίτσι μπροστά από το σχολείο της στο Μαντσούρ, στην πολιτεία Μαντία Πραντές (κεντρική Ινδία), απ΄όπου επρόκειτο να την πάρει ο πατέρας της.

Οδήγησαν το παιδί σε μια απομονωμένη περιοχή, τη βίασαν και της έκοψαν τον λαιμό, αφήνοντάς την να πεθάνει.

Η 8χρονη επέζησε χάρη στη σωτήρια επέμβαση των κατοίκων που τη μετέφεραν αμέσως στο νοσοκομείο. Νοσηλεύεται μέχρι σήμερα, σε κρίσιμη κατάσταση. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Bloomberg: Ο Τραμπ ζητά 1 δισ. δολάρια από τις χώρες για να παραμείνουν στο «Συμβούλιο Ειρήνης» του

Διεθνή / Bloomberg: Ο Τραμπ ζητά 1 δισ. δολάρια για μια μόνιμη θέση στο «Συμβούλιο Ειρήνης» του

Οι επικριτές ανησυχούν ότι ο Τραμπ επιχειρεί να δημιουργήσει μια εναλλακτική ή ανταγωνιστική δομή προς τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, τον οποίο έχει επικρίνει εδώ και χρόνια
THE LIFO TEAM
Παραδοχή Χαμενεΐ: Χιλιάδες νεκροί στις διαδηλώσεις στο Ιράν, κάποιοι πέθαναν με απάνθρωπο τρόπο

Διεθνή / Παραδοχή Χαμενεΐ: Χιλιάδες νεκροί στις διαδηλώσεις στο Ιράν, κάποιοι πέθαναν με απάνθρωπο τρόπο

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν παραδέχθηκε για πρώτη φορά ότι σκοτώθηκαν χιλιάδες πολίτες - «Με τη βοήθεια του Θεού, το ιρανικό έθνος πρέπει να σπάσει τη ραχοκοκαλιά των στασιαστών»
THE LIFO TEAM