Το Ισραήλ έκλεισε εκ νέου το μεθοριακό πέρασμα στη Γάζα

Το Ισραήλ έκλεισε εκ νέου το μεθοριακό πέρασμα στη Γάζα Facebook Twitter
EPA
0

Το Ισραήλ έκλεισε σήμερα το μεθοριακό πέρασμα του Ερέζ στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, λόγω των παλαιστινιακών διαδηλώσεων κατά μήκος των συνόρων, όπως δήλωσε επίσημη ισραηλινή πηγή.


Το μεθοριακό πέρασμα του Ερέζ, το μόνο για μετακινήσεις μεταξύ του παλαιστινιακού θύλακα και του Ισραήλ, θα παραμείνει ανοιχτό μόνο για «τις περιπτώσεις ανθρωπιστικού χαρακτήρα και για τους ασθενείς», διευκρίνισε εκπρόσωπος του Cogat, του οργάνου που έχει επιφορτιστεί με τον συντονισμό των ισραηλινών δραστηριοτήτων στα Παλαιστινιακά Εδάφη.


«Το πέρασμα του Ερέζ έκλεισε λόγω της συνέχισης των βίαιων διαδηλώσεων κατά μήκος της μεθορίου», δήλωσε η εκπρόσωπος αυτή, χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω όσον αφορά το χρονικό διάστημα κατά το οποίο θα παραμείνει κλειστό.


Το γραφείο πολιτικών υποθέσεων της Παλαιστινιακής Αρχής στη Γάζα επιβεβαίωσε το κλείσιμο του Ερέζ με εξαίρεση τους ασθενείς και τους κατοίκους της Γάζας που είναι να επιστρέψουν στον παλαιστινιακό θύλακα.


Δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν την Παρασκευή από τα πυρά Ισραηλινών στρατιωτών στην Λωρίδα της Γάζας κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων και ταραχών που ξέσπασαν κατά μήκος της μεθορίου, εν μέσω των έντονων διπλωματικών προσπαθειών που γίνονται για την εγκαθίδρυση μιας βιώσιμης κατάπαυσης του πυρός.

Η ημέρα αυτή δοκίμασε την σταθερότητα της εύθραυστης εκεχειρίας που τηρήθηκε για περισσότερο από μια εβδομάδα από τον ισραηλινό στρατό και τις ένοπλες παλαιστινιακές ομάδες έπειτα από μήνες εντάσεων εντός και γύρω από τον θύλακα.

Το Ισραήλ είχε εξάλλου ξανανοίξει την περασμένη εβδομάδα σε μια ένδειξη άμβλυνσης των εντάσεων το Κερέμ Σαλόμ, το μόνο μεθοριακό πέρασμα για εμπορεύματα μεταξύ του Ισραήλ και της Λωρίδας της Γάζας, το οποίο είχε παραμείνει ως επί το πλείστον κλειστό από τον Ιούλιο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Reuters: Παραιτήθηκε η φωτορεπόρτερ κατηγορώντας το πρακτορείο για αναπαραγωγή ισραηλινής προπαγάνδας

Διεθνή / Γάζα: Παραιτήθηκε φωτορεπόρτερ του Reuters - Το κατηγορεί για αναπαραγωγή ισραηλινής προπαγάνδας

«Δεν μπορώ πια να διατηρήσω καμία σχέση με το Reuters, καθώς με τη στάση του ουσιαστικά δικαιολογεί και καλύπτει τη συστηματική δολοφονία 245 δημοσιογράφων στη Γάζα», έγραψε την Τρίτη
LIFO NEWSROOM
Οι ΗΠΑ θα υποστηρίξουν την Ουκρανία σε αεράμυνα και πληροφορίες, αλλά μετά τον πόλεμο

Διεθνή / Οι ΗΠΑ θα υποστηρίξουν την Ουκρανία σε αεράμυνα και πληροφορίες, αλλά μετά τον πόλεμο

Οι ΗΠΑ προσφέρουν υποστήριξη σε ευρωπαϊκή αποστολή για την Ουκρανία μετά τον πόλεμο, με πληροφορίες, αεράμυνα και επιτήρηση, ενισχύοντας την προστασία της χώρας έναντι μελλοντικής ρωσικής επίθεσης
LIFO NEWSROOM
Επείγουσα έκκληση για δράση σε Γάζα και Δυτική Όχθη κάνουν εκατοντάδες πρώην διπλωμάτες της ΕΕ

Διεθνή / Επείγουσα έκκληση για δράση σε Γάζα και Δυτική Όχθη κάνουν εκατοντάδες πρώην διπλωμάτες της ΕΕ

Επιστολή 209 πρώην πρέσβεων και ανώτερων διπλωματών της ΕΕ καλεί σε άμεση δράση για τη Γάζα και τη Δυτική Όχθη - Ζητούν κυρώσεις, περιορισμούς σε εμπόριο και έρευνα, αν η ΕΕ δεν αναλάβει συλλογική πρωτοβουλία
LIFO NEWSROOM
«Η Γερμανία δεν θα αναγνωρίσει παλαιστινιακό κράτος», λέει ο καγκελάριος Μερτς

Διεθνή / «Η Γερμανία δεν θα αναγνωρίσει παλαιστινιακό κράτος», λέει ο καγκελάριος Μερτς

«Η θέση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης είναι σαφής σε ό,τι αφορά την αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους. Δεν θα προσχωρήσουμε στην πρωτοβουλία αυτή» ξεκαθάρισε ο καγκελάριος
LIFO NEWSROOM