Συρία : Τουλάχιστον 39 άμαχοι νεκροί ύστερα από έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών

Συρία : Τουλάχιστον 39 άμαχοι νεκροί ύστερα από έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών Facebook Twitter
0

Τουλάχιστον 39 άμαχοι, ανάμεσά τους 12 παιδιά, σκοτώθηκαν σήμερα από έκρηξη σε αποθήκη όπλων και πυρομαχικών σε κατοικημένη περιοχή της επαρχίας Ιντλίμπ στη βορειοδυτική Συρία.

Τα αίτια της έκρηξης που προκάλεσε την κατάρρευση δύο κτιρίων δεν έχουν γίνει γνωστά επί του παρόντος, διευκρίνισε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ο θλιβερός απολογισμός αυξήθηκε μετά τον εντοπισμό νέων θυμάτων κάτω από τα ερείπια στην περιοχή Σαρμάντα, τόνισε το Παρατηρητήριο. 

Τα Λευκά Κράνη, οι διασώστες αυτοί που αναπτύσσουν δράση σε περιοχές που ελέγχονται από τους αντάρτες, έσπευσαν στον τόπο της έκρηξης και με τη βοήθεια ενός εκσκαφέα προσπαθούν να ανασύρουν τα ερείπια αναζητώντας θύματα.

Πίσω από τον σωρό των ερειπίων, η πρόσοψη ενός άλλου κτιρίου είχε μαυρίσει από τη φωτιά που επεκτάθηκε μετά την έκρηξη νωρίς σήμερα το πρωί σε αυτό το βόρειο σημείο της επαρχίας που ελέγχεται από τις τζιχαντιστικές και ανταρτικές οργανώσεις.

Ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι 'Αμπντελ Ραχμάν είπε ότι η αποθήκη βρισκόταν μέσα σε ένα κτίριο κατοικιών στη Σαρμάντα. Ανήκε σε έναν διακινητή όπλων που εργαζόταν για τη Χάγιατ Ταχρίρ αλ-Σαμ (HTS), τζιχαντιστική οργάνωση που συγκροτήθηκε από την πρώην πτέρυγα της Αλ Κάιντα στη Συρία, η οποία ελέγχει το μεγαλύτερο μέρος της επαρχίας.

Τα περισσότερα θύματα είναι μέλη οικογενειών μαχητών της HTS, διευκρίνισε ο 'Αμπντελ Ραχμάν.

Σύμφωνα με ένα μέλος των διασωστών, τα Λευκά Κράνη ανέσυραν ζωντανούς πέντε ανθρώπους που είχαν εγκλωβιστεί στα ερείπια. Ανάμεσα στους νεκρούς υπάρχουν γυναίκες και παιδιά.

Η επαρχία Ιντλίμπ είναι μια από τις τελευταίες στη Συρία που δεν ελέγχεται από τις δυνάμεις του Μπασάρ αλ-'Ασαντ, ο οποίος προειδοποίησε ότι η ανακατάληψη αυτής της περιοχής είναι ένας από τους στόχους του.

Η κυβέρνηση και η Ρωσία, που είναι σύμμαχός της, κλιμάκωσαν τις αεροπορικές επιδρομές στην επαρχία Ιντλίμπ και τα συριακά αεροσκάφη έριξαν φυλλάδια καλώντας τους κατοίκους να παραδοθούν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η σύγκρουση στη Συρία που μετρά ήδη περισσότερους από 350.000 νεκρούς, άρχισε το 2011 με την καταστολή ειρηνικών διαδηλώσεων υπέρ της δημοκρατίας. Η κατάσταση περιπλάκη με την εμπλοκή ξένων χωρών και τζιχαντιστικών οργανώσεων σε ένα κατακερματισμένο έδαφος.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάπας Φραγκίσκος: Αυτοκίνητό του μετατρέπεται σε ιατρείο για τα παιδιά της Γάζας

Διεθνή / Πάπας Φραγκίσκος: Αυτοκίνητό του μετατρέπεται σε ιατρείο για τα παιδιά της Γάζας

«Το όχημα αυτό εκφράζει την αγάπη και την αλληλεγγύη της Αγιότητάς του για τους πιο ευάλωτους, τις οποίες δήλωνε σε όλη τη διάρκεια της κρίσης» στη Γάζα, δήλωσε ο Αντόν Σαφάρ, γενικός γραμματέας της Caritas Ιερουσαλήμ
LIFO NEWSROOM
Φιλόσοφος κυκλοφόρησε βιβλίο για την ψηφιακή χειραγώγηση που αποκαλύφτηκε ότι το έγραψε η τεχνητή νοημοσύνη

Διεθνή / «Φιλόσοφος» κυκλοφόρησε βιβλίο για την ψηφιακή χειραγώγηση που αποκαλύφτηκε ότι το έγραψε η τεχνητή νοημοσύνη

Ο Ιταλός δοκιμιογράφος Andrea Colamedici υποστηρίζει ότι το βιβλίο ήταν ένα «φιλοσοφικό πείραμα και μια παράσταση», όταν έγινε γνωστό ότι ο Κινέζος «συγγραφέας» δεν υπάρχει
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ διατάζει την επαναλειτουργία του Αλκατράζ: «Θα φυλακίζουμε τους πιο βίαιους εγκληματίες»

Διεθνή / Ο Τραμπ διατάζει την επαναλειτουργία του Αλκατράζ: «Θα φυλακίζουμε τους πιο βίαιους εγκληματίες»

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την επαναλειτουργία της φυλακής του Αλκατράζ για «επικίνδυνους και υπότροπους εγκληματίες» – Σχέδιο που προκαλεί αντιδράσεις και πολιτικές ερμηνείες
LIFO NEWSROOM
Τραμπ: Δασμοί 100% σε ξένες ταινίες – «Το Χόλιγουντ πεθαίνει, απειλείται η εθνική μας ασφάλεια»

Διεθνή / Τραμπ: Δασμοί 100% σε ξένες ταινίες – «Το Χόλιγουντ πεθαίνει, απειλείται η εθνική μας ασφάλεια»

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την επιβολή 100% δασμών σε ξένες ταινίες που προβάλλονται στις ΗΠΑ, χαρακτηρίζοντας τη μείωση της κινηματογραφικής παραγωγής στο Χόλιγουντ ζήτημα εθνικής ασφάλειας
LIFO NEWSROOM
Κλιμακώνεται η ένταση με τους Χούτι στην Υεμένη - Αεροπορικοί βομβαρδισμοί ΗΠΑ στη Σανάα

Διεθνή / Κλιμακώνεται η ένταση με τους Χούτι στην Υεμένη - Αεροπορικοί βομβαρδισμοί ΗΠΑ στη Σανάα

Νέοι αεροπορικοί βομβαρδισμοί από τις ΗΠΑ στη Σανάα τραυματίζουν 14 πολίτες - Οι Χούτι απαντούν με πυραυλική επίθεση στο Ισραήλ – Ραγδαία κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή
LIFO NEWSROOM