Νέα νίκη για την Ελλάδα- Ασημένιο μετάλλιο η Μπελιμπασάκη στα 400μ.

Νέα νίκη για την Ελλάδα- Ασημένιο μετάλλιο η Μπελιμπασάκη στα 400μ. Facebook Twitter
0

Το ασημένιο μετάλλιο με 50.45 κατέκτησε η Μαρία Μπελισμπασάκη στον τελικό των 400μ κατά την 5η ημέρα των αγώνων του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στίβου ανδρών - γυναικών στο Βερολίνο (7-12/8).

Η Ελληνίδα αθλήτρια σημείωσε παράλληλα νέο Πανελλήνιο ρεκόρ, αφού το προηγούμενο ήταν της Φανής Χαλκιά με 50.56.

Να σημειωθεί πως αυτό είναι το πέμπτο μετάλλιο για την Ελλάδα και δεύτερο ασημένιο.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Τζουστίνα Σβιέτι-Έρσετικ (Πολωνία) με 50.41 (κορυφαία επίδοση φέτος στην Ευρώπη), η οποία κέρδισε πάνω στον τερματισμό την Ελληνίδα πρωταθλήτρια και το χάλκινο η Λισανέ ντε Βίτε (Ολλανδία) με 50.77 και επίσης εθνικό ρεκόρ.

Το μετάλλιο της Μπελισμπασάκη ήταν το 2ο ασημένιο στο Βερολίνο μετά αυτό της Νικόλ Κυριακοπούλου, ενώ τα χρυσά έχουν κατακτήσει οι Μίλτος Τεντόγλου, Κατερίνα Στεφανίδη και Βούλα Παπαχρήστου.

Μπελιμπασάκη: «Μπήκα στην κούρσα για να νικήσω»

 

Χαρούμενη αλλά και αρκετά συγκινημένη εμφανίστηκε η Μαρία Μπελιμπασάκη μετά το ασημένιο μετάλλιο που κατέκτησε στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου του Βερολίνου, το οποίο συνδύασε με νέο Πανελλήνιο ρεκόρ (50.45).


«Προσπάθησα πολύ. Αισθανόμουν καλά πριν τον αγώνα και μπήκα για να κερδίσω. Πάλεψα όπως κάνω σε όλες τις κούρσες μου. Στα τελευταία μέρα έχασα το βηματισμό μου κι έπεσα. Όλη τη χρονιά οι εμφανίσεις μου έδειχναν ότι θα τα κατάφερνα εδώ. Είμαι πολύ χαρούμενη. Ευχαριστώ τον προπονητή μου Κώστα Ηλία, τους γονείς μου, το ιατρικό επιτελείο του ΣΕΓΑΣ που με βοήθησαν αποφασιστικά σε έναν τραυματισμό που είχα, ευχαριστώ όλους. Εύχομαι σε όλο τον κόσμο υγεία. Αισθάνομαι μεγάλη λύπη για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, ο κόσμος υποφέρει».

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι αναρτήσεις για τους Μπακς εξαφανίστηκαν από τα social του Γιάννη - Φουντώνουν τα ερωτήματα για το μέλλον του

Αθλητισμός / Οι αναρτήσεις για τους Μπακς εξαφανίστηκαν από τα social του Γιάννη - Φουντώνουν τα ερωτήματα για το μέλλον του

Η κίνηση αυτή ήρθε σε μια περίοδο κατά την οποία το Μιλγουόκι βρίσκεται σε εμφανή αγωνιστική κρίση, έχοντας χάσει οκτώ από τα εννέα τελευταία παιχνίδια
LIFO NEWSROOM
Συγκινητική στιγμή στην Αρχαία Ολυμπία: Λύγισε η πρόεδρος της ΔΟΕ στην αφή της Ολυμπιακής Φλόγας

Αθλητισμός / Συγκινητική στιγμή στην Αρχαία Ολυμπία: Λύγισε η πρόεδρος της ΔΟΕ στην αφή της Ολυμπιακής Φλόγας

Η Κόβεντρι παρέμεινε φανερά συγκινημένη μέχρι το τέλος, υπογραμμίζοντας ότι η Αρχαία Ολυμπία αποτελεί «το σημείο όπου ξεκινά κάθε φορά το ταξίδι της ειρήνης και της ενότητας»
LIFO NEWSROOM
Στέφανος Ντούσκος: «Έτρωγα παγάκια επειδή πεινούσα, ζω εσώκλειστος 300 ημέρες τον χρόνο στο κωπηλατοδρόμιο»

Αθλητισμός / Στέφανος Ντούσκος: «Έτρωγα παγάκια επειδή πεινούσα, ζω εσώκλειστος 300 ημέρες τον χρόνο στο κωπηλατοδρόμιο»

Ο Ολυμπιονίκης της κωπηλασίας, περιγράφει την απαιτητική καθημερινότητά του στο κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά και θυμάται τη στιγμή που «είπα "τέλος, δεν μπορώ να το κάνω άλλο"»
LIFO NEWSROOM