Βενεζουέλα: Συνελήφθη ο αρχηγός της αντιπολίτευσης για την απόπειρα δολοφονίας του προέδρου Μαδούρο

Βενεζουέλα: Συνελήφθη ο αρχηγός της αντιπολίτευσης για την απόπειρα δολοφονίας του προέδρου Μαδούρο Facebook Twitter
1

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Βενεζουέλας διέταξε σήμερα τη σύλληψη του αρχηγού της αντιπολίτευσης Χούλιο Μπόρχες, πρώην προέδρου του Κογκρέσου, με την κατηγορία ότι συνωμότησε για τη δολοφονία του Νικολάς Μαδούρο.

Η απόφαση αφορά στην απόπειρα που έγινε με drones με εκρηκτικά εναντίον του προέδρου της Βενεζουέλας στη διάρκεια στρατιωτικής τελετής το Σάββατο στο κέντρο του Καράκας.

Την Τρίτη το βράδυ ο Μαδούρο σε τηλεοπτική του διάγγελμα είπε ότι ο Μπόρχες ζει στην γειτονική Κολομβία.

Ο Μαδούρο κατηγόρησε τον Κολομβιανό πρόεδρο Χουάν Μανουέλ Σάντος, ότι κρύβεται πίσω από την επίθεση εναντίον του. Ο Σάντος αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες.

Η Συντακτική Συνέλευση της Βενεζουέλας αναμενόταν σήμερα να άρει την ασυλία κάποιων βουλευτών της αντιπολίτευσης που οι αρχές υποπτεύονται για εμπλοκή τους στην απόπειρα δολοφονίας Μαδούρο.

Οι υπηρεσίες πληροφοριών της Βενεζουέλας συνέλαβαν έναν βουλευτή της αντιπολίτευσης για την υπόθεση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισραήλ: Βίαιη απομάκρυνση βουλευτή από το βήμα της Κνεσέτ που κατήγγειλε «γενοκτονία στη Γάζα»

Διεθνή / Ισραήλ: Βίαιη απομάκρυνση βουλευτή από το βήμα της Κνεσέτ που κατήγγειλε «γενοκτονία στη Γάζα»

Σε ανάρτησή του μετά το επεισόδιο, ο Οντέχ υποστήριξε πως η απομάκρυνσή του δεν σχετίζεται με παραβίαση κανονισμού, αλλά με την πολιτική ουσία των δηλώσεών του
LIFO NEWSROOM
Fake news στον Λευκό Οίκο: Ο Τραμπ παρουσίασε εικόνες από το Κονγκό ως «απόδειξη γενοκτονίας λευκών» στη Νότια Αφρική

Διεθνή / Fake news στον Λευκό Οίκο: Ο Τραμπ παρουσίασε εικόνες από το Κονγκό ως «απόδειξη γενοκτονίας λευκών» στη Νότια Αφρική

Το υλικό που παρουσίασε στον πρόεδρο Ραμαφόσα περιείχε φωτογραφίες από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και ψευδείς ισχυρισμούς για νεκροταφεία λευκών αγροτών
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια