Την ίδρυση Στρατιωτικής Υπηρεσίας Διαστήματος προτείνει ο Τραμπ

Την ίδρυση Στρατιωτικής Υπηρεσίας Διαστήματος προτείνει ο Τραμπ Facebook Twitter
1

Η ίδρυση Στρατιωτικής Υπηρεσίας Διαστήματος από τις ΗΠΑ αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο σημερινής επίσκεψης του Αμερικανού αντιπροέδρου Μάικ Πενς στο Πεντάγωνο. 

Όπως μεταδίδει το CNN, ο Πενς θα επισκεφτεί σήμερα το Πεντάγωνο, προκειμένου να συζητήσει το μέλλον των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στο διάστημα. 


Μεταξύ των ζητημάτων που θα τεθούν θα είναι και η πρόταση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για τη σύσταση μιας διαστημικής δύναμης (Space Force), σύμφωνα με τις δηλώσεις αξιωματούχων.

Τη σημερινή επίσκεψη του Πενς στο Πεντάγωνο επιβεβαίωσαν δύο στελέχη του γραφείου του.

Η άφιξη του Αμερικανού αντιπροέδρου στο πεντάγωνο συμπίπτει χρονικά με τη δημοσιοποίηση της αναφοράς του υπουργείου Άμυνας προς το Κογκρέσο, σχετικά με την προτεινόμενη οργανωτική και διοικητική δομή της διεύθυνσης διαστήματος, όπως επίσης και τις υποδομές που θα χρησιμοποιεί.

Η σχετική αναφορά για τις διαστημικές δραστηριότητες των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων είχε αρχικά προγραμματιστεί να δημοσιευτεί την 1η Αυγούστου. Ένας αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας με δηλώσεις του στο CNN, είχε αποδώσει την καθυστέρηση σε διορθώσεις και προσθήκες που γίνονταν μέχρι την τελευταία στιγμή.

Ωστόσο η αναφορά αυτή, δεν αναμένεται να υποστηρίζει την οργάνωση μιας ξεχωριστής διαστημικής δύναμης, στο πλαίσιο του Πενταγώνου, καθώς μία τέτοια πρόταση θα πρέπει να εγκριθεί από το Κογκρέσο.

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Τζιμ Μάτις, δήλωσε χθες στους δημοσιογράφους ότι το Πεντάγωνο «επεξεργάζεται έναν τρόπο» σχετικά με την ίδρυση διεύθυνσης διαστήματος. Νωρίτερα, είχε διαρρεύσει μία πρόταση σύμφωνα με την οποία, η στρατιωτική διοίκηση των ΗΠΑ προτείνει την αναβάθμιση της διεύθυνσης διαστήματος, σε μάχιμο κλάδο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, με αντίστοιχη στρατιωτική διεύθυνση.

Ο Μάτις από την πλευρά του, δήλωσε ότι υποστηρίζει την παραπάνω εξέλιξη, τονίζοντας ότι: «πρόκειται για κάτι που μπορεί να οργανωθεί».

Απαντώντας σε ερώτηση αν μια τέτοια εξέλιξη, υποβαθμίζει την πρόταση του Τραμπ για μία ξεχωριστή στρατιωτική υπηρεσία για το διάστημα, ο Μάτις τόνισε ότι το υπουργείο του βρίσκεται «σε πλήρη συμφωνία» με τον πρόεδρο Τραμπ, αλλά και τις ανησυχίες του για το διάστημα, τονίζοντας ότι ο Πενς είναι «ο άνθρωπος-κλειδί» για το ζήτημα αυτό.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/CNN

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χαμένος παράδεισος: Η κλιματική αλλαγή αλλάζει τα καλοκαίρια στην Ευρώπη

Περιβάλλον / Οι «χαμένοι παράδεισοι» της Ευρώπης: Πώς η κλιματική αλλαγή αλλάζει τα καλοκαίρια μας

Η έντονη ζέστη, οι υψηλές θερμοκρασίες αλλά και οι μακροπρόθεσμες συνέπειες της κλιματικής αλλαγής κάνουν τους πιο περιζήτητους προορισμούς της ηπείρου, τόπους προς αποφυγή
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ: Η αναφορά του στη λίστα Έπσταϊν - Ποιους αποκάλεσε «κακούς ανθρώπους»

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Η αναφορά του στη λίστα Έπσταϊν - Ποιους αποκάλεσε «κακούς ανθρώπους»

Ο Αμερικανός πρόεδρος δέχεται επίθεση από υποστηρικτές του λόγω υποψιών ότι η κυβέρνησή του κρύβει λεπτομέρειες για τα εγκλήματα του Έπσταϊν για να προστατεύσει την πλούσια ελίτ — συμπεριλαμβανομένου του ίδιου
LIFO NEWSROOM
«Ένα μελλοντικό παλαιστινιακό κράτος θα σέβεται το διεθνές δίκαιο, τις γυναίκες και τις συμφωνίες»

Διεθνή / «Ένα μελλοντικό παλαιστινιακό κράτος θα σέβεται το διεθνές δίκαιο, τις γυναίκες και τις συμφωνίες»

Η πρώτη Παλαιστίνια ΥΠΕΞ, Βαρσέν Αγκχαμπεκιάν Σαχίν, μίλησε αποκλειστικά στο Euronews και κατήγγειλε αδράνεια της ΕΕ στη Γάζα - Υπόσχεται μεταρρυθμίσεις στην Παλαιστινιακή Αρχή
LIFO NEWSROOM
Συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Συρία μετά από σφοδρές συγκρούσεις με εκατοντάδες νεκρούς στη Σουέιντα

Διεθνή / Συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Συρία μετά από σφοδρές συγκρούσεις με εκατοντάδες νεκρούς στη Σουέιντα

Η κλιμάκωση στη νότια Συρία –με ταυτόχρονη εμπλοκή του Ισραήλ και πολιτική αστάθεια στην περιοχή της Σουέιντα– επαναφέρει το ζήτημα της εσωτερικής συνοχής στη Συρία
LIFO NEWSROOM
Η Λεπέν απειλεί να ανατρέψει τον Μακρόν λόγω κατάργησης αργιών και περικοπών 44 δισ. ευρώ

Διεθνή / Η Λεπέν απειλεί να ανατρέψει τον Μακρόν λόγω κατάργησης αργιών και περικοπών 44 δισ. ευρώ

«Η κυβέρνηση αυτή επιλέγει να επιτεθεί στους εργαζόμενους και στους συνταξιούχους αντί να κυνηγήσει τη σπατάλη», δήλωσε η Μαρίν Λεπέν, κλιμακώνοντας την πίεση προς τον πρωθυπουργό Φρανσουά Μπαϊρού
LIFO NEWSROOM