Την ίδρυση Στρατιωτικής Υπηρεσίας Διαστήματος προτείνει ο Τραμπ

Την ίδρυση Στρατιωτικής Υπηρεσίας Διαστήματος προτείνει ο Τραμπ Facebook Twitter
1

Η ίδρυση Στρατιωτικής Υπηρεσίας Διαστήματος από τις ΗΠΑ αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο σημερινής επίσκεψης του Αμερικανού αντιπροέδρου Μάικ Πενς στο Πεντάγωνο. 

Όπως μεταδίδει το CNN, ο Πενς θα επισκεφτεί σήμερα το Πεντάγωνο, προκειμένου να συζητήσει το μέλλον των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στο διάστημα. 


Μεταξύ των ζητημάτων που θα τεθούν θα είναι και η πρόταση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για τη σύσταση μιας διαστημικής δύναμης (Space Force), σύμφωνα με τις δηλώσεις αξιωματούχων.

Τη σημερινή επίσκεψη του Πενς στο Πεντάγωνο επιβεβαίωσαν δύο στελέχη του γραφείου του.

Η άφιξη του Αμερικανού αντιπροέδρου στο πεντάγωνο συμπίπτει χρονικά με τη δημοσιοποίηση της αναφοράς του υπουργείου Άμυνας προς το Κογκρέσο, σχετικά με την προτεινόμενη οργανωτική και διοικητική δομή της διεύθυνσης διαστήματος, όπως επίσης και τις υποδομές που θα χρησιμοποιεί.

Η σχετική αναφορά για τις διαστημικές δραστηριότητες των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων είχε αρχικά προγραμματιστεί να δημοσιευτεί την 1η Αυγούστου. Ένας αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας με δηλώσεις του στο CNN, είχε αποδώσει την καθυστέρηση σε διορθώσεις και προσθήκες που γίνονταν μέχρι την τελευταία στιγμή.

Ωστόσο η αναφορά αυτή, δεν αναμένεται να υποστηρίζει την οργάνωση μιας ξεχωριστής διαστημικής δύναμης, στο πλαίσιο του Πενταγώνου, καθώς μία τέτοια πρόταση θα πρέπει να εγκριθεί από το Κογκρέσο.

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Τζιμ Μάτις, δήλωσε χθες στους δημοσιογράφους ότι το Πεντάγωνο «επεξεργάζεται έναν τρόπο» σχετικά με την ίδρυση διεύθυνσης διαστήματος. Νωρίτερα, είχε διαρρεύσει μία πρόταση σύμφωνα με την οποία, η στρατιωτική διοίκηση των ΗΠΑ προτείνει την αναβάθμιση της διεύθυνσης διαστήματος, σε μάχιμο κλάδο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, με αντίστοιχη στρατιωτική διεύθυνση.

Ο Μάτις από την πλευρά του, δήλωσε ότι υποστηρίζει την παραπάνω εξέλιξη, τονίζοντας ότι: «πρόκειται για κάτι που μπορεί να οργανωθεί».

Απαντώντας σε ερώτηση αν μια τέτοια εξέλιξη, υποβαθμίζει την πρόταση του Τραμπ για μία ξεχωριστή στρατιωτική υπηρεσία για το διάστημα, ο Μάτις τόνισε ότι το υπουργείο του βρίσκεται «σε πλήρη συμφωνία» με τον πρόεδρο Τραμπ, αλλά και τις ανησυχίες του για το διάστημα, τονίζοντας ότι ο Πενς είναι «ο άνθρωπος-κλειδί» για το ζήτημα αυτό.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/CNN

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ένα φλιτζάνι ρύζι τη μέρα»: 15.000 παιδιά σε κρίση υποσιτισμού μόνο σε έναν μήνα στη Γάζα, λέει η UNICEF

Διεθνή / «Ένα φλιτζάνι ρύζι τη μέρα»: 15.000 παιδιά σε κρίση υποσιτισμού μόνο σε έναν μήνα στη Γάζα, λέει η UNICEF

Η UNICEF προειδοποιεί για λιμό, με πάνω από 15.000 παιδιά να υποσιτίζονται σε έναν μόνο μήνα. Οι εικόνες πείνας και οι προετοιμασίες για νέα ισραηλινή επίθεση προκαλούν παγκόσμια ανησυχία
LIFO NEWSROOM
Ντουμπάι: 50 γραμμάρια κοκαΐνης έστειλαν Βρετανίδα ισόβια στο κολαστήριο Αλ Αουίρ

Διεθνή / Ντουμπάι: 50 γραμμάρια κοκαΐνης έστειλαν Βρετανίδα ισόβια στο κολαστήριο Αλ Αουίρ

Η ιστορία της 23χρονης Μία Ο’Μπράιαν σοκάρει: καταδικάστηκε σε ισόβια στο Ντουμπάι για κατοχή 50 γραμμαρίων κοκαΐνης - Η μητέρα της μιλά για φρικτές συνθήκες στην Αλ-Αουίρ, με καταγγελίες για βασανιστήρια, βιασμούς και απάνθρωπη μεταχείριση
LIFO NEWSROOM
Φωτιές σε Πορτογαλία - Ισπανία: Μάχη με τα μέτωπα - Έχουν καεί πάνω από 5,5 εκατ. στρέμματα

Διεθνή / Φωτιές σε Πορτογαλία - Ισπανία: Μάχη με τα μέτωπα - Έχουν καεί πάνω από 5,5 εκατ. στρέμματα

Μόλις την περασμένη Κυριακή, στην Ισπανία τερματίστηκε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης που ίσχυε επί εβδομάδες - Στην Πορτογαλία, σε μία μόνο φωτιά επιχειρούν 600 πυροσβέστες
LIFO NEWSROOM
Γεωργία: «Πεθαίνουμε για να αναπνέουν καθαρά οι Ευρωπαίοι»: Το σκοτεινό μυστικό της «πράσινης μετάβασης» της Ευρώπης

Διεθνή / Γεωργία: «Πεθαίνουμε για να αναπνέουν καθαρά οι Ευρωπαίοι»: Το σκοτεινό μυστικό της «πράσινης μετάβασης» της Ευρώπης

Καταγγελίες για ρύπανση, καρκίνους και καταρρεύσεις σπιτιών στην Τσιατούρα της Γεωργίας, καθώς η Ευρώπη εισάγει μαγγάνιο για πράσινη ενέργεια
LIFO NEWSROOM
Φάρατζ: «Ναι» σε απέλαση γυναικών αιτουσών άσυλο πίσω στους Ταλιμπάν

Διεθνή / Φάρατζ: «Ναι» σε απέλαση γυναικών αιτουσών άσυλο πίσω στους Ταλιμπάν

Η τοποθέτηση του Φάρατζ έρχεται σε αντίθεση με δηλώσεις του τον Αύγουστο, όταν είχε πει ότι «δεν συζητάμε για γυναίκες και παιδιά σε αυτό το στάδιο», κατηγορώντας τότε τα ΜΜΕ για «λανθασμένη ερμηνεία»
LIFO NEWSROOM
Ντοκιμαντέρ για την Ουγγαρία αναδεικνύει τις ανησυχητικές ομοιότητες Όρμπαν– Τραμπ

Διεθνή / Ντοκιμαντέρ για την Ουγγαρία αναδεικνύει τις ανησυχητικές ομοιότητες Όρμπαν– Τραμπ

Το «Democracy Noir» της βραβευμένης σκηνοθέτιδας Connie Field παρουσιάζει μέσα από την οπτική τριών γυναικών τη σταδιακή διολίσθηση της Ουγγαρίας προς τον αυταρχισμό υπό τον Όρμπαν, με σκηνές που θυμίζουν την άνοδο του Τραμπ
LIFO NEWSROOM