Την ίδρυση Στρατιωτικής Υπηρεσίας Διαστήματος προτείνει ο Τραμπ

Την ίδρυση Στρατιωτικής Υπηρεσίας Διαστήματος προτείνει ο Τραμπ Facebook Twitter
1

Η ίδρυση Στρατιωτικής Υπηρεσίας Διαστήματος από τις ΗΠΑ αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο σημερινής επίσκεψης του Αμερικανού αντιπροέδρου Μάικ Πενς στο Πεντάγωνο. 

Όπως μεταδίδει το CNN, ο Πενς θα επισκεφτεί σήμερα το Πεντάγωνο, προκειμένου να συζητήσει το μέλλον των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στο διάστημα. 


Μεταξύ των ζητημάτων που θα τεθούν θα είναι και η πρόταση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για τη σύσταση μιας διαστημικής δύναμης (Space Force), σύμφωνα με τις δηλώσεις αξιωματούχων.

Τη σημερινή επίσκεψη του Πενς στο Πεντάγωνο επιβεβαίωσαν δύο στελέχη του γραφείου του.

Η άφιξη του Αμερικανού αντιπροέδρου στο πεντάγωνο συμπίπτει χρονικά με τη δημοσιοποίηση της αναφοράς του υπουργείου Άμυνας προς το Κογκρέσο, σχετικά με την προτεινόμενη οργανωτική και διοικητική δομή της διεύθυνσης διαστήματος, όπως επίσης και τις υποδομές που θα χρησιμοποιεί.

Η σχετική αναφορά για τις διαστημικές δραστηριότητες των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων είχε αρχικά προγραμματιστεί να δημοσιευτεί την 1η Αυγούστου. Ένας αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας με δηλώσεις του στο CNN, είχε αποδώσει την καθυστέρηση σε διορθώσεις και προσθήκες που γίνονταν μέχρι την τελευταία στιγμή.

Ωστόσο η αναφορά αυτή, δεν αναμένεται να υποστηρίζει την οργάνωση μιας ξεχωριστής διαστημικής δύναμης, στο πλαίσιο του Πενταγώνου, καθώς μία τέτοια πρόταση θα πρέπει να εγκριθεί από το Κογκρέσο.

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Τζιμ Μάτις, δήλωσε χθες στους δημοσιογράφους ότι το Πεντάγωνο «επεξεργάζεται έναν τρόπο» σχετικά με την ίδρυση διεύθυνσης διαστήματος. Νωρίτερα, είχε διαρρεύσει μία πρόταση σύμφωνα με την οποία, η στρατιωτική διοίκηση των ΗΠΑ προτείνει την αναβάθμιση της διεύθυνσης διαστήματος, σε μάχιμο κλάδο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, με αντίστοιχη στρατιωτική διεύθυνση.

Ο Μάτις από την πλευρά του, δήλωσε ότι υποστηρίζει την παραπάνω εξέλιξη, τονίζοντας ότι: «πρόκειται για κάτι που μπορεί να οργανωθεί».

Απαντώντας σε ερώτηση αν μια τέτοια εξέλιξη, υποβαθμίζει την πρόταση του Τραμπ για μία ξεχωριστή στρατιωτική υπηρεσία για το διάστημα, ο Μάτις τόνισε ότι το υπουργείο του βρίσκεται «σε πλήρη συμφωνία» με τον πρόεδρο Τραμπ, αλλά και τις ανησυχίες του για το διάστημα, τονίζοντας ότι ο Πενς είναι «ο άνθρωπος-κλειδί» για το ζήτημα αυτό.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/CNN

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

NEW YORK TIMES ΙΣΡΑΗΛ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΜΗΝΥΣΗ

Διεθνή / Ισραήλ: Μηνύει τους NYT για άρθρο που καταγράφει βιασμούς Παλαιστινίων κρατουμένων

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου κατηγόρησε τους New York Times ότι «συκοφαντούν τους στρατιώτες του Ισραήλ» και επιχειρούν να δημιουργήσουν «ψευδή εξίσωση» ανάμεσα στη Χαμάς και τον ισραηλινό στρατό
THE LIFO TEAM
ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΜΠΡΙΖΙΤ ΜΑΚΡΟΝ

Διεθνή / Η πλευρά Μακρόν διαψεύδει ότι το χαστούκι συνδεόταν με μηνύματα του Εμανουέλ Μακρόν σε ηθοποιό

Σύμφωνα με νέο βιβλίο, η Μπριζίτ Μακρόν «έχασε την ψυχραιμία της» κατά τη διάρκεια πτήσης του προεδρικού ζεύγους όταν είδε μήνυμα στο κινητό του Γάλλου προέδρου από Γαλλοϊρανή ηθοποιό
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ

Διεθνή / Politico: Η Ταϊβάν είναι το βασικό «αγκάθι» στις συνομιλίες Τραμπ-Σι

Το ζήτημα της Ταϊβάν παραμένει ιδιαίτερα ευαίσθητο, καθώς η Κίνα τη θεωρεί μέρος της επικράτειάς της, ενώ οι ΗΠΑ διατηρούν πολιτική «στρατηγικής ασάφειας», αναγνωρίζοντας την ξεχωριστή της υπόσταση
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΚΟΛΠΟΣ ΤΟΥ ΟΜΑΝ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ

Διεθνή / Ιρανικές δυνάμεις κατέλαβαν πλοίο-«πλωτό οπλοστάσιο» στον Κόλπο του Ομάν

Τέτοιου είδους πλοία δραστηριοποιούνται συνήθως στην Ερυθρά Θάλασσα, τον Κόλπο του Άντεν και τον Κόλπο του Ομάν, λειτουργώντας ως σημεία ανεφοδιασμού για ένοπλες ομάδες ασφαλείας που συνοδεύουν εμπορικά πλοία σε επικίνδυνες θαλάσσιες διαδρομές.
THE LIFO TEAM
ΚΟΥΒΑ ΗΠΑ ΜΠΛΑΚΑΟΥΤ ΚΑΥΣΙΜΑ

Διεθνή / Η Κούβα ανακοίνωσε ότι εξαντλήθηκαν τα καύσιμα για ηλεκτροπαραγωγή - Έως και 22 ώρες χωρίς ρεύμα

Η κατάσταση προκάλεσε νέες διαδηλώσεις στην κουβανική πρωτεύουσα, με εκατοντάδες ανθρώπους να βγαίνουν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τα συνεχή μπλακ άουτ και τις ελλείψεις καυσίμων
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΚΙΝΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Ιρανικά μέσα αναφέρουν ότι η Τεχεράνη επέτρεψε τη διέλευση κινεζικών πλοίων από τα Στενά του Ορμούζ

Ένα κινεζικό υπερδεξαμενόπλοιο που μετέφερε 2 εκατομμύρια βαρέλια ιρακινού αργού πετρελαίου διέσχισε τα Στενά χθες Τετάρτη, σύμφωνα με δεδομένα παρακολούθησης πλοίων
THE LIFO TEAM
Ο Pedro Pascal πέταξε economy για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των private jets

Διεθνή / Ο Πέδρο Πασκάλ πέταξε οικονομική θέση για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των ιδιωτικών τζετ

Πρώην πιλότοι και ακτιβιστές καλούν τους σταρ να σταματήσουν να φτάνουν στις Κάννες με ιδιωτικά αεροπλάνα, μετά από στοιχεία που δείχνουν ότι πέρυσι 750 τέτοιες πτήσεις προς το φεστιβάλ κατανάλωσαν περίπου 2 εκατομμύρια λίτρα κηροζίνης. Ως αντίπαλο παράδειγμα δείχνουν τον Πέδρο Πασκάλ, που είχε ταξιδέψει στην οικονομική θέση.
THE LIFO TEAM