Μήνυμα Παυλόπουλου στην Τουρκία: Η Ελλάδα δεν θα μείνει απαθής για τους δύο στρατιωτικούς

Μήνυμα Παυλόπουλου στην Τουρκία: Η Ελλάδα δεν θα μείνει απαθής για τους δύο στρατιωτικούς Facebook Twitter
Eurokinissi (φωτ. αρχείου)
0

Αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία, σχετικά με τη συνεχιζόμενη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Αδριανούπολη, έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. 

Μιλώντας από την Αμοργό, τόνισε πως η Ελλάδα δεν θα μείνει απαθής, θα χρησιμοποιήσει κάθε μέσον που διαθέτει ως μέλος της ΕΕ και του Συμβουλίου της Ευρώπης για να υπερασπιστεί τους στρατιωτικούς της. «Ας πάρει αυτό το μήνυμα η Τουρκία, όσο ακόμα δεν είναι πολύ αργά», είπε χαρακτηριστικά.

«Αν νομίζει η ηγεσία της Τουρκίας ότι με τον τρόπο αυτό κάμπτει το ηθικό των Ελλήνων στρατιωτικών κάνει τεράστιο λάθος. Το ηθικό τους είναι ακμαίο και αποδεικνύει τι σημαίνει Έλληνας στρατιωτικός», σημείωσε ο κ. Παυλόπουλος στο γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν του ο δήμαρχος Αμοργού μετά την ανακήρυξη του Προέδρου της Δημοκρατίας σε επίτιμο δημότη.

«Προειδοποιούμε την Τουρκία», συνέχισε και πρόσθεσε: «Στεκόμαστε δίπλα της στον αγώνα που κάνει, αλλά είμαστε απέναντι σε συμπεριφορές οι οποίες δεν πλήττουν μόνο Έλληνες πολίτες και Έλληνες στρατιωτικούς, αλλά πλήττουν την ίδια την έννοια της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου».

Υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα δεν πρόκειται να μείνει απαθής. Θα χρησιμοποιήσει κάθε μέσο, το οποίο διαθέτει ως χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως μέλος της Διεθνούς Κοινότητας, ως μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης. Θα υπερασπισθούμε την Δημοκρατία και βεβαίως τους στρατιωτικούς μας. Αλλά πριν απ' όλα θα υπερασπιστούμε τη Δημοκρατία και τον Άνθρωπο. Ας πάρει αυτό το μήνυμα η Τουρκία, όσο ακόμα δεν είναι πολύ αργά».

«Η Τουρκία και η ηγεσία της εκτίθενται ανεπανόρθωτα, γιατί δεν σέβεται ούτε το Κράτος Δικαίου ούτε την έννοια της Δημοκρατίας και επομένως τα θεμελιώδη Δικαιώματα του Ανθρώπου. Η διεθνής κατακραυγή το αποδεικνύει», συνέχισε ο κ. Παυλόπουλος για να τονίσει ότι «δεν αξίζει τέτοια μοίρα στον τουρκικό λαό. Η ηγεσία του, με αυτά που κάνει αυτές τις κρίσιμες ώρες και με την τεράστια οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η Τουρκία, είναι κατώτερη των περιστάσεων απέναντι και στον ίδιο τον τουρκικό λαό».

«Τα δείγματα γραφής της τουρκικής κυβέρνησης θυμίζουν άλλες εποχές», σημείωσε. «Δεν επιτρέπουν καμία ευρωπαϊκή προοπτική στην Τουρκία και κυρίως υπονομεύουν την θέση της ακόμα και ως μέλους του Συμβουλίου της Ευρώπης», πρόσθεσε και υπενθύμισε ότι «το Συμβούλιο της Ευρώπης είναι ο μόνος δεσμός της Τουρκίας με την Δύση και με τον δημοκρατικό κόσμο», για να προειδοποιήσει και πάλι ότι «με αυτά που κάνει είναι αμφίβολο αν μπορεί να διατηρήσει αυτή τη θέση».

Ο κ. Παυλόπουλος έκανε επίσης αναφορά στην τραγωδία της 23ης Ιουλίου και τις φονικές πυρκαγές, προσθέτοντας ότι «τότε μόνο θα έχουμε πράξει το χρέος μας, αν αναλάβουμε τις ευθύνες μας με τρόπο ώστε να μην έχουμε στο μέλλον ανάλογες τραγωδίες».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΒΟΥΛΗ

Πολιτική / Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στη Βουλή: Η οικονομική δραστηριότητα που δεν σέβεται το περιβάλλον, είναι «οικο-ανομία»

Έδωσε ομιλία ύστερα από 27 χρόνια - Σήμερα είναι η δεύτερη μέρα της επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Αθήνα
THE LIFO TEAM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΓΙΑΝΗΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΣΤΟ ΧΙΛΙΟΣΤΟ

Πολιτική / Τσακαλώτος: «Λάθος που δεν ψηφίσαμε ΠτΔ και έπεσε η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου»

Το νέο ντοκιμαντέρ «Στο Χιλιοστό» του ΣΚΑΪ αποκάλυψε άγνωστα παρασκήνια και τις κρίσιμες αποφάσεις που σημάδεψαν την πορεία της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, αναδεικνύοντας τα λάθη, τις παραλείψεις και τις καθοριστικές επιλογές μέσα από τις αφηγήσεις των πρωταγωνιστών της περιόδου διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.
THE LIFO TEAM