«Επίδομα πολιτισμού» για τους νέους καθιερώνει η κυβέρνηση Μακρόν

«Επίδομα πολιτισμού» για τους νέους καθιερώνει η κυβέρνηση Μακρόν Facebook Twitter
0

«Επίδομα πολιτισμού» για τους νέους καθιερώνει το γαλλικό υπουργείο Πολιτισμού. 

Πιο συγκεκριμένα, κάθε Γάλλος πολίτης που θα συμπληρώνει το 18ο έτος της ηλικίας του, θα πιστώνεται με 500 ευρώ τα οποία θα μπορεί να ξοδέψει σε εισιτήρια συναυλιών, θεάτρου και κινηματογράφου, εκθέσεις τέχνης, επισκέψεις σε μουσεία, αγορά μουσικών οργάνων και βιβλίων ή και σε αθλητικές εκδηλώσεις.

Το λεγόμενο «πολιτιστικό πάσο» είναι μια υπόσχεση του προέδρου Εμανουελ Μακρόν προκειμένου να δώσει κίνητρο στους νέους να ανακαλύψουν την πολιτιστική παραγωγή της Γαλλίας. 

Η Γαλλία δεν είναι η πρώτη χώρα που καθιερώνει κάτι παρόμοιο. Το 2016 η Ιταλία καθιέρωσε ένα ανάλογο μπόνους 500 ευρώ για κάθε 18χρονο.

Αν και περίπου 2/3 των Ιταλών νέων έκαναν χρήση του μέτρου, αυτό οδήγησε στη δημιουργία «μαύρης αγοράς» όπου κάποιοι πουλούσαν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που είχαν πάρει δωρεάν. Το υπουργείο Πολιτισμού της Γαλλίας έχει υποσχεθεί πως έχει πάρει τα μέτρα του για να αποφευχθεί παρόμοιο φαινόμενο. 

Και στο Ηνωμένο Βασίλειο υπάρχουν παρόμοιες πρωτοβουλίες που απευθύνονται στους νέους. Π.χ το μουσείο Tate έχει καθιερώσει εισιτήρια 5 λιρών για τους επισκέπτες ηλικίας 16 έως 25 ετών.  

 

Με πληροφορίες από dazeddigital

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισραήλ: Βίαιη απομάκρυνση βουλευτή από το βήμα της Κνεσέτ που κατήγγειλε «γενοκτονία στη Γάζα»

Διεθνή / Ισραήλ: Βίαιη απομάκρυνση βουλευτή από το βήμα της Κνεσέτ που κατήγγειλε «γενοκτονία στη Γάζα»

Σε ανάρτησή του μετά το επεισόδιο, ο Οντέχ υποστήριξε πως η απομάκρυνσή του δεν σχετίζεται με παραβίαση κανονισμού, αλλά με την πολιτική ουσία των δηλώσεών του
LIFO NEWSROOM
Fake news στον Λευκό Οίκο: Ο Τραμπ παρουσίασε εικόνες από το Κονγκό ως «απόδειξη γενοκτονίας λευκών» στη Νότια Αφρική

Διεθνή / Fake news στον Λευκό Οίκο: Ο Τραμπ παρουσίασε εικόνες από το Κονγκό ως «απόδειξη γενοκτονίας λευκών» στη Νότια Αφρική

Το υλικό που παρουσίασε στον πρόεδρο Ραμαφόσα περιείχε φωτογραφίες από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και ψευδείς ισχυρισμούς για νεκροταφεία λευκών αγροτών
LIFO NEWSROOM