Ξηλώνουν ξαπλώστρες που «κλειδώνουν» και ομπρέλες στη Χαλκιδική

Ξηλώνουν ξαπλώστρες που «κλειδώνουν» και ομπρέλες στη Χαλκιδική Facebook Twitter
φωτό αρχείου: Eurokinissi
0

Ξαπλώστρες και ομπρέλες που «κλειδώνουν» και εγκαθίστανται μόνιμα στην παραλία απομακρύνουν συνεργεία του Δήμου Αριστοτέλη Χαλκιδικής από τον κοινόχρηστο χώρο του αιγιαλού.

Σύμφωνα με τον Δήμο, η επιχείρηση ξεκίνησε την περασμένη Δευτέρα, καθώς διαπιστώθηκε, μετά από καταγγελίες πολιτών στην Κτηματική Υπηρεσία Χαλκιδικής, ότι σε διάφορες θέσεις υπάρχουν πολλές ομπρέλες που παραμένουν συνεχώς «στημένες» χωρίς να αφαιρούνται, όταν δεν γίνεται η χρήση τους.

Ειδικότερα, ο Δήμος Αριστοτέλη επισημαίνει, σε ανακοίνωσή του, ότι «οι χρήστες των ομπρελών κατά την αποχώρησή τους δένουν με αλυσίδα και κλειδώνουν με λουκέτο καθίσματα, ή και ξαπλώστρες. Οι εν λόγω ομπρέλες βρίσκονται σε κοινόχρηστο χώρο αιγιαλού, που δεν έχει παραχωρηθεί νόμιμα για απλή χρήση, και δεν τις εκμεταλλεύεται κάποιο πρόσωπο που τις έχει τοποθετήσει έστω και αυθαίρετα. Πρόκειται προφανώς για ομπρέλες που τοποθετούν περίοικοι και τις διατηρούν επί πολλές ημέρες καταχρηστικά, ενδεχομένως για όλη τη θερινή περίοδο στο ίδιο σημείο».

Για το θέμα έχουν ενημερωθεί και οι Εισαγγελικές Αρχές Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΕΜΠΗ ΔΙΚΗ ΛΑΡΙΣΑ

Ελλάδα / Τέμπη: Ξεκινά αύριο η δίκη για το σιδηροδρομικό δυστύχημα - Ποιοι είναι οι 36 κατηγορούμενοι

Τουλάχιστον 230 πρόσωπα, φυσικά και νομικά, όπως συγγενείς θυμάτων, επιζώντες, Δικηγορικοί Σύλλογοι και Σωματεία, αναμένεται να παρασταθούν προς υποστήριξη της κατηγορίας
THE LIFO TEAM
ΛΕΣΒΟΣ ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΑ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΑΦΘΩΔΗΣ ΠΥΡΕΤΟΣ

Ελλάδα / Λέσβος: Μικρή «ανάσα» για τους κτηνοτρόφους - Ανοιχτά έως και τη Δευτέρα τα τυροκομεία του νησιού

Η Λέσβος βρίσκεται αντιμέτωπη με μια σοβαρή κρίση στον πρωτογενή τομέα, καθώς η διακοπή παραλαβής γάλακτος λόγω του αφθώδους πυρετού έχει οδηγήσει εκατοντάδες κτηνοτρόφους σε απόγνωση, με χιλιάδες λίτρα να μένουν αδιάθετα
THE LIFO TEAM