Τουρκία: «Όχι» στο αίτημα του Αμερικανού πάστορα για άρση του κατ' οίκον περιορισμού

Τουρκία: «Όχι» στο αίτημα του Αμερικανού πάστορα για άρση του κατ' οίκον περιορισμού Facebook Twitter
0

Τουρκικό δικαστήριο απέρριψε το αίτημα που είχε καταθέσει ο Αμερικανός πάστορας Άντριου Μπράνσον για άρση του κατ' οίκον περιορισμού του κατά τη διάρκεια της δίκης του, μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT Haber.

Ο Μπράνσον, που ζει στην Τουρκία για περισσότερα από 20 χρόνια, βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες περί «τρομοκρατίας». 

Συγκεκριμένα, κατηγορείται ότι παρείχε βοήθεια σε υποστηρικτές του Φετουλάχ Γκιουλέν, του πρώην ιεροκήρυκα τον οποίο οι τουρκικές αρχές θεωρούν «ενορχηστρωτή» της απόπειρας πραξικοπήματος του 2016. Κατηγορείται επίσης ότι παρείχε στήριξη στο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), καθώς και για κατασκοπεία.

Ο δικηγόρος του Άντριου Μπράνσον, Ισμαήλ Τζεμ Χαλαβούρτ, είπε στο Reuters ότι δεν έχει ενημερωθεί σχετικά με την απόφαση του δικαστηρίου. Χθες είχε ζητήσει την απελευθέρωση του πελάτη του και την άρση της απαγόρευσης εξόδου από την Τουρκία.

Η ισοτιμία της τουρκικής λίρας έπεσε στο 4,9230 έναντι του δολαρίου, το χαμηλότερο επίπεδο για σήμερα μετά την απόρριψη του αιτήματος του Αμερικανού πάστορα.

Η δίκη του Μπράνσον αναμένεται να επαναληφθεί την 12η Οκτωβρίου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΦΑΛΑΙΝΑ ΤΙΜΙ ΒΑΛΤΙΚΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Διεθνή / Ο Τίμι, η φάλαινα που είχε παγιδευτεί στα ρηχά της Βαλτικής, «πιθανότατα να έχει πεθάνει»

«Καθώς το ζώο βρισκόταν σε εξαιρετικά εξασθενημένη κατάσταση και είχε επανειλημμένα επιστρέψει στα ρηχά μετά από προηγούμενες προσπάθειες διάσωσης, είναι πολύ πιθανό να μην βρίσκεται στη ζωή» αναφέρουν ειδικοί
THE LIFO TEAM
ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΗΠΑ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ιράν: Ασφαλής διέλευση από τα Στενά του Ορμούζ υπό όρους – Οξύνει τη ρητορική του ο Τραμπ

Η ιρανική πλευρά υποστηρίζει ότι η ασφαλής διέλευση από τα Στενά του Ορμούζ μπορεί να διασφαλιστεί με τον τερματισμό των αμερικανικών απειλών και την εφαρμογή νέων διαδικασιών, την ώρα που οι ΗΠΑ διατηρούν υψηλούς τόνους, προειδοποιώντας ακόμη και για κλιμάκωση των επιθέσεων σε περίπτωση μη συμφωνίας
THE LIFO TEAM